Hogy derítsem ki hány kalóriára van szükségem?
Valóban elég ellentmondásos néhány kalkulátor. Amikor én voltam 160 centihez 52 kiló akkor az egyik szerint napi 1100 kalóriát kellett volna fogyasztanom a továbbiakban. Na persze.
Én ezt használom és ajánlom.
Nem pontosak persze, de nem nagyon van náluk jobb. Azért nem pontosak, mert abból a pár alapadatból nem lehet megállapítani pontosan valakinek a kalóriaszükségletét. Csak kb. Egyszerűen itt tart ma a tudomány.
Szóval én azt javaslom, hogy keress egy ilyen kalkulátort, nézd meg, mit ad ki. Utána ebből számold vissza, hogy melyik makrotápanyagból mennyi kell, de ezt a legtöbb kalóriaszámláló app alapból megcsinálja neked. És utána ne csak a kalóriákat, hanem a makrotápanyagokat is vedd figyelembe, mikor kitalálod, mit fogsz enni.
Ezután pedig pár héttel később nézd meg, hogy fogytál vagy híztál-e, és ez alapján kicsit csökkentheted vagy növelheted a keretet. Ha pedig folyton éhes vagy, akkor már hamarabb próbáld meg növelni kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!