Hogy van az hogy figyelek a makrókra meg a kalóriára?
Figyelt kérdés
A kalória számláló azt adta ki hogy 1500-1600 kalóriát kell ennem ha fogyni akarok. Azt is kiadta, hogy ebből 60g zsír, 150g ch és 110 g fehérje legyen. Na de egyszerűen nem tudok úgy egy napra étrendet összeállítani, hogy ez kijöjjön. Ha ezeket a grammokat elértem, akkor még csak olyan 1200 kcalnál vagyok.2021. márc. 9. 21:59
11/32 anonim válasza:
Nagy baja végülis nem lesz, csak felesleges, mert nem tudja használni a szervezet. Az izmok megőrzéséhez kell ugyan fehérje, de nem ilyen sok. Az az edzésen fog múlni, tehát ebből a szempontból sem indokolt a 110g. Bár ezt akkor lehetne teljes bizonyossággal állítani, ha tudnánk a kérdező súlyát. De ha 1500-1600 kalóriával akar fogyni, akkor valószínűleg nem nyom annyit, hogy a 110 grammot egyáltalán meg kelljen közelítenie.
12/32 A kérdező kommentje:
55 kiló vagyok. Tudom jön a kérdés hogy hova akarok fogyni, inkább szálkásítani és erősödni akarok. Nem a testsúlyommal van baj, a testzsír százalékomat lejjebb vinném és felszednék egy kis izmot
2021. márc. 10. 15:50
13/32 anonim válasza:
Miert lenne sok 110g? 2g az ajanlott dietaba, hogy ne csak vekony legyen hanem formas is. Gondolom edz is melle vmit.
14/32 anonim válasza:
55 kilóhoz teljesen elég 45-55 g fehérje naponta. Formás az edzéstől lesz, nem napi 2g/tskg fehérjétől. A bodybuilder meg a peakshop csak azért ír olyan sokat, hogy megvedd a fehérje porjaikat. Komolyan vehető táplálkozási tanácsadó nem fog napi 110 grammot ajánlani 55 kiló mellé. Teljesen felesleges, nem tudsz annyit felhasználni.
15/32 anonim válasza:
🤣 ilyet se halottam meg. 50g nekem egy kaja. Am meg senkise monta h feherjeporbol vidd be. Lehet eleg annyi h egeszseges legyel.. bar azt is ketlem, de itt testepitesrol van szo.
16/32 anonim válasza:
Ki beszél itt testépítésről? Bár elárulom ott sem a fehérje a lényeg a közhiedelemmel ellentétben. De itt egy 55 kilós nőről beszélünk, szerinted testépítő akar lenni? :D
18/32 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék testépítő lenni, csupán valami formát, tartást amit az izmok adnak. Csak megtévesztő ez a fehérje bevitel, mert mindenhol teljesen mást írnak. Valahol elég 69g valahol 110et írnak.
2021. márc. 10. 19:48
20/32 anonim válasza:
A fehérje bevitellel vannak félreértések, de ez is egy olyan téma, amit nem lehet 2 mondattal elintézni, hogy egyél ennyit azt cső.
Iderakok egy linket a témáról. : https://www.youtube.com/watch?v=di7UWOy6IwA&t=1s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!