Hogy van az hogy figyelek a makrókra meg a kalóriára?
150 g szénhidrát -> 600 kcal
110 g fehérje -> 440 kcal
60 g zsír -> 540 kcal
ÖSSZESEN: 1580 kcal
Ha nem tudsz étrendet összeállítani, keress kész étrendeket!
Első kommentelő tökéletesen kiszámolta. Nem lehet hogy a 1 gramm zsírt 4 kalóriának számoltál véletlen ? Akkor jön ki 1280 kalória az általad felsoroltakra.
Hogyan számolod a kalóriákat? Telefonos applikációval, vagy papíron ? :)
Én azt mondom ne vedd ilyen komolyan a számolgatást, mert belecsavarodsz.
Én azt mondom írj magadnak egy nagy vonalas napi étrendet.
Például: ebédre 50g rizs+150g hús+ párolt zöldség. Ezt rugalmasan variálhatod Pl lehet bulguros csirkemell padlizsánnal, vagy lecsós csirke máj rizzsel. Kábé ugyanazokat a makró értékeket fogod kapni, és nem kell nap mint nap számolgatnod.
Még arra figyelj, hogy a kalória keretemet ne lépd túl. A szénhidrátot is kordában tudod tartani így, például vacsira már nem eszel,a nap más szakaszaiban meg szépen egyenletesen elosztod. Ott lesz a napi étrended iránymutatónak:) (az ebéd 50g rizs így kb 35g Ch lesz)
Fehérjét nem számolgatnék külön, csak arra figyelnék, hogy minden étkezésre egyek fehérjeforrást.
(mondjuk ha épp egy kis tejberizst kívánsz ebédre maradjon ugyanúgy az 50g rizs szárazon mérve + 1 adag bármilyen édes proteinpor, nagyon finom) máris megvannak az arányok:)
Próbáld ki a YAZIO-T . Az ingyenesen hozzáférhető funkciókkal is nagyon jól nyomon lehet köveni a kalóriákat. Illetve az előző kommentelőnek abban igaza van, hogy elég a kalóriákat számolni és igyekezni fehérjét enni minden étkezéshez.
Ami appot használsz, ott vagy benéztél valamit, vagy egy nagyon rossz az app akadt a kezedbe.
Én mondjuk ilyet nem vettem észre, de elhiszem, hogy téged a fehérje laktat. Azonban szerintem jobban jársz, ha több rostot és lassabban felszívódó szénhidrátot eszel, mert azok is telítenek (szerintem jobban), cserébe még sokkal többet fel tud használni a szervezet, míg a fehérje többlet nem hasznosul, csak kiválasztódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!