Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyásban szeretném kérni a...

Fogyásban szeretném kérni a segítségetek, tippjeiteket! Miért hízok?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, és sajnos a tavalyi év minden szempontból megviselt igy a 170 cm-hez 55 kg-ról 72 kg-ra sikerült elhíznom. Ez az állapot számomra már tarthatatlan volt, így pontosan két hete kezdtem el komolyabban fogyókúrázni. Ez azt jelenti, hogy heti 2-3 alkalommal tornázok 45-60 percet, a napi ételbevitelem pedig egy kis reggeli és egy nagyobbacska ebéd. Kalóriát nem szeretnék számolni, de van benne saláta, hús, zöldség gyümölcs bőven, ezzel én perfektül is elvagyok. A baj az, hogy anno mindennap képes voltam megenni 2-4 zacskó csipszet, mert azt hittem ezzel leszek boldog... Na mostmár ezalatt a két hét alatt a hasam gyakorlatilag fele akkor (nyilván nem eszem magam tele azért is). A bőrömben is jobban érzem magam, de két hét alatt 70ről 72 kg lettem... mit csinálok rosszul? Továbbra is hízni fogok a mérleg szerint, miközben látványra épp az ellenkezője. Valamint a csipsz és nasi ellen tudtok valami jó tippet? Köszönöm előre is a segítséget!

2021. jan. 24. 17:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
60%
Az előbb írtam, az teljesen mellékes, hogy te mit szeretnél. Az emberi test nem úgy működik, ahogy te szeretnéd, vagy neked megfelel. Meg kell értened(nehéz), hogy mitörténik a szervezetedben, mikor 800 kalóriát fogyasztasz. Be kell állni egy kiszámolt kalória mennyiségre és azt havonta felülvizsgálni. Mostanra be kellene látnod, hogy valamit nem jól csinálsz, hiszen közel 30 kilót híztál a 45-höz képest. Csak ismételni tudom magam:attól, hogy te nem szeretnél dolgokat megtenni, vagy neked ez, vagy az nem szimpi, nem fogod tudni befolyásolni a tested működését. A fogyáshoz egy út vezet, a kalóriadeficit, aki mást állít az hazudik. Ebben lehet a szervezeted segíteni(sport, helyes táplálkozás) és lehet hátráltatni(kevés étkezés, mozgás mellőzése) is. Az anyagcserét pörgetni kell, ha a tested hozzászokik, hogy egy nap 1szer,vagy 2szer kap kaját, nehezen fogja adni a tartalékot😄
2021. jan. 26. 10:32
 12/14 anonim ***** válasza:

A húst, hogyan eszed? Mert lehet sokféleképpen. Felejtsd el a tejszínes, tejfölös húsokat, a mézes-mustáros húsokat, legjobb a natúr szelet párolt zöldséggel.

Egyél pl. kefirt, joghurtot, zsírszegény túrót, abonettet, sok rostos gyümölcsöt, zöldséget (kivétel a banán, azt ne!), cukor helyett használj eritritet, inni csak vizet igyál, teát, kávét legfeljebb eritrittel, vagy üresen.

Felejtsd el a kelt tésztákat, sütiket, tortákat, csipszet, kekszet, csokit, nápolyit, popcornt, ezeket egyáltalán ne fogyaszd!

2021. jan. 26. 14:50
 13/14 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem pedig pont ne vonj meg magadtól drasztikusan olyan dolgokat, amik “drive-ot” adtak neked pszichésen régebben. Csak fogyassz kevesebbet és ritkábban. A csokis sütiket lehet cukrozatlan kakaós tésztával csinálni, az is finom lesz. Alkalmakkor egy-egy szelet torta, stb. Ha teljesen megvonnád ezeket magadtól, egy idő után nem bírnád és egyszer összevásárolnál minden ilyet, befalnád és nagyon-nagyon rosszul éreznéd magadat utána. Ha nem vagy tudatos, pedig bűntudatod is lenne és éhezéssel kompenzálnál miatta, vagy fel is adnád.
2021. jan. 26. 15:25
 14/14 anonim ***** válasza:
58%

Folyt. köv.:

Szerintem egy kiegyensúlyozott étrendben lehet helye néha egy-egy marék perecnek akár, vagy csoki szeletnek, mivel lehetetlen betartani hosszú távon, hogy az ember semmi károsat ne egyen. (Megsúgom, nem is lehet.) Így nem kell lemondani semmiről és kevésbé lesz az az érzésed, hogy egy tortúra számodra az életmódváltás.

2021. jan. 26. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!