Fogyásban szeretném kérni a segítségetek, tippjeiteket! Miért hízok?
"Kalóriát nem szeretnék számolni"
Ezért hízol. Mert össze-vissza eszel, anélkül, hogy akár körülbelül is tudnád, mennyi kalóriát viszel be. Ha gyümölcs van bőven, akkor az máris rengeteg kalória, plusz a húsban is van bőven, meg a zöldség sem 0 kalóriás, főleg ha zöldségnek veszel olyasmiket is, mint pl. a krumpli vagy a bab. Hozzá vagy szokva egy magas kalóriaértékhez, most attól, hogy nem chipsszel viszel be ugyanannyit, hanem hússal meg gyümölcsökkel, attól nem leszel vékonyabb.
Jajj, nyugodj meg, ezen mindenki átesik!
Mit sportolsz? Én most a karantén alatt direkt leálltam egy hónapra a kalóriaszámolgatásról és a heti 5 sportról és bár a mérleg szerint feljött rám 6-7 kiló november óta, sokkal jobban nézek ki, mióta újra tornázom és erősítek futás helyett. Nem mellesleg nem mindegy az sem, hogy a ciklusod mely részén tartasz. Mielőtt megjön, 1-2 héttel észrevettem, hogy hajlamos többet mutatni a mérleg, mivel puffadok. Viszont miután elmúlik, 2-3 kilóval is mutathat kevesebbet. No para!
A kalória számlálást azért szokták csinálni, hogy hamar kiderüljön, hogy jó-e az irány, illetve megtanulja az ember a mértéket. 1-2 hét után már mérleg nélkül is kb be tudod mérni az adagokat. A saláták csalókák, mert a szószokban rengeteg kalória tud megbújni.
Viszont a kérdésre válaszolva: 2 hét édes kevés, hogy következtetéseket lehessen levonni. Egyrészt, ahogy írták, nőként a ciklusod is befolyásol. Másrészt a vizesedés, illetve a glikogén raktárak is jelentősen befolyásolják a súly. Ha edzel, akkor az izmaid "felvizesednek", hogy regenerálódjanak, illetve étkezéskor pótolja a szervezet a glikogén raktáraikat. Nem beszélve arról, hogy ha izmosodsz is, akkor szintén nőhet a súlyod. Ezek pár hónap múlva normalizálódnak.
Adj időt magadnak, igyál sok vizet, cukrozatlan teát. Kerüld a túl sok sót, meg nyilván a cukrot. Illetve én ezt a fajta étkezést sem igazán támogatom, de ha neked elég, akkor legyen így, idővel kitapasztalod, mire reagál jól a szervezeted.
Hát.... mindent rosszul csinálsz☹️
Ki kell számolni mennyi kalória kell egy napra, azt elosztani legalább 5 étkezésre és szép apránként elfogyasztani. Az hogy te mit akarsz, vagy mit nem, az irreleváns ebben a kérdésben. Vagy csinálod amit mindenki, amit kell, vagy 80 kiló leszel, majd 90. Ha ritkán eszel, a vércukorszinted nagyon ingadozni fog, ez gátolja a fogyást, a vércukrot nagyjából szinten kell tartani. Ezért kell elosztani a kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!