Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Fogyásban szeretném kérni a...

Fogyásban szeretném kérni a segítségetek, tippjeiteket! Miért hízok?

Figyelt kérdés
22 éves lány vagyok, és sajnos a tavalyi év minden szempontból megviselt igy a 170 cm-hez 55 kg-ról 72 kg-ra sikerült elhíznom. Ez az állapot számomra már tarthatatlan volt, így pontosan két hete kezdtem el komolyabban fogyókúrázni. Ez azt jelenti, hogy heti 2-3 alkalommal tornázok 45-60 percet, a napi ételbevitelem pedig egy kis reggeli és egy nagyobbacska ebéd. Kalóriát nem szeretnék számolni, de van benne saláta, hús, zöldség gyümölcs bőven, ezzel én perfektül is elvagyok. A baj az, hogy anno mindennap képes voltam megenni 2-4 zacskó csipszet, mert azt hittem ezzel leszek boldog... Na mostmár ezalatt a két hét alatt a hasam gyakorlatilag fele akkor (nyilván nem eszem magam tele azért is). A bőrömben is jobban érzem magam, de két hét alatt 70ről 72 kg lettem... mit csinálok rosszul? Továbbra is hízni fogok a mérleg szerint, miközben látványra épp az ellenkezője. Valamint a csipsz és nasi ellen tudtok valami jó tippet? Köszönöm előre is a segítséget!

2021. jan. 24. 17:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
77%
A húsban, gyümölcsökben és zöldségekben is van kalória..fogyni akkor fogsz, ha nem napi kétszer eszel, és kevesebb kalóriát viszel be
2021. jan. 24. 17:14
 2/14 anonim ***** válasza:
80%

"Kalóriát nem szeretnék számolni"

Ezért hízol. Mert össze-vissza eszel, anélkül, hogy akár körülbelül is tudnád, mennyi kalóriát viszel be. Ha gyümölcs van bőven, akkor az máris rengeteg kalória, plusz a húsban is van bőven, meg a zöldség sem 0 kalóriás, főleg ha zöldségnek veszel olyasmiket is, mint pl. a krumpli vagy a bab. Hozzá vagy szokva egy magas kalóriaértékhez, most attól, hogy nem chipsszel viszel be ugyanannyit, hanem hússal meg gyümölcsökkel, attól nem leszel vékonyabb.

2021. jan. 24. 17:40
 3/14 A kérdező kommentje:
A hús, zöldség ételeket azért írtam, hogy nem egészségtelenül eszem kétszer, a kalóriabevitelem biztosan 1500 alatt van, felesleges számolnom, mert ha 800 kalórával eltelek akkor nem akarok többet fogyasztani, mert az “kevés”. A kalória számolás nekem mindig macera, mert mindent nem szeretnék centire pontosan kimérni. Egyébként a mai napon reggelire ettem 2 abonett szeletet sonkával es uborka+paradicsommal, ebédre görög salátát ettem és borsos csirkemellet. Na most ez 2 pohár kávéval együtt sem éri el a sok kalóriát, de javítsatok ki ha rosszul gondolom. Nem akarok mindig mindent méregetni, szerintem elég ha tudom ezekből egy tányér megfelő az életmódomhoz. Inkább azt nem értem, ha eddig minimum 2500 kalóriát vittem be, akkor miért nincs fogyás?
2021. jan. 24. 18:06
 4/14 anonim ***** válasza:
85%
2 hét az elég kevés idő hogy meg lehessen mondani hogy híztál-e. Meg amúgy is. A kinézet számít nem az hogy hány kiló vagy. T
2021. jan. 24. 18:15
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Jajj, nyugodj meg, ezen mindenki átesik!

Mit sportolsz? Én most a karantén alatt direkt leálltam egy hónapra a kalóriaszámolgatásról és a heti 5 sportról és bár a mérleg szerint feljött rám 6-7 kiló november óta, sokkal jobban nézek ki, mióta újra tornázom és erősítek futás helyett. Nem mellesleg nem mindegy az sem, hogy a ciklusod mely részén tartasz. Mielőtt megjön, 1-2 héttel észrevettem, hogy hajlamos többet mutatni a mérleg, mivel puffadok. Viszont miután elmúlik, 2-3 kilóval is mutathat kevesebbet. No para!

2021. jan. 24. 19:34
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Hiába írod, hogy mit eszel, mert a mennyiség is számít. Plusz, ha napi kétszer eszel, azzal többet ártasz. Nem egyszer kell enni sokat, hanem többször keveset. Könnyűnek tűnik diétázni, de csak akkor működik, ha normálisan csinálod. Az első egy hónapban én mindent mértem, mérleggel, pohárral, és ma már nem méregetek, mert tudom, mit és mennyit kell ennem, hogy kalóriadeficitben maradjak.
2021. jan. 24. 19:54
 7/14 anonim ***** válasza:
22%
egyél napi egy tál ételt egy darab gyümölccsel és fuss 10 percet reggel és este, annak segítenie kell.
2021. jan. 24. 21:01
 8/14 anonim ***** válasza:
68%

A kalória számlálást azért szokták csinálni, hogy hamar kiderüljön, hogy jó-e az irány, illetve megtanulja az ember a mértéket. 1-2 hét után már mérleg nélkül is kb be tudod mérni az adagokat. A saláták csalókák, mert a szószokban rengeteg kalória tud megbújni.

Viszont a kérdésre válaszolva: 2 hét édes kevés, hogy következtetéseket lehessen levonni. Egyrészt, ahogy írták, nőként a ciklusod is befolyásol. Másrészt a vizesedés, illetve a glikogén raktárak is jelentősen befolyásolják a súly. Ha edzel, akkor az izmaid "felvizesednek", hogy regenerálódjanak, illetve étkezéskor pótolja a szervezet a glikogén raktáraikat. Nem beszélve arról, hogy ha izmosodsz is, akkor szintén nőhet a súlyod. Ezek pár hónap múlva normalizálódnak.

Adj időt magadnak, igyál sok vizet, cukrozatlan teát. Kerüld a túl sok sót, meg nyilván a cukrot. Illetve én ezt a fajta étkezést sem igazán támogatom, de ha neked elég, akkor legyen így, idővel kitapasztalod, mire reagál jól a szervezeted.

2021. jan. 25. 10:26
 9/14 anonim ***** válasza:
68%

Hát.... mindent rosszul csinálsz☹️

Ki kell számolni mennyi kalória kell egy napra, azt elosztani legalább 5 étkezésre és szép apránként elfogyasztani. Az hogy te mit akarsz, vagy mit nem, az irreleváns ebben a kérdésben. Vagy csinálod amit mindenki, amit kell, vagy 80 kiló leszel, majd 90. Ha ritkán eszel, a vércukorszinted nagyon ingadozni fog, ez gátolja a fogyást, a vércukrot nagyjából szinten kell tartani. Ezért kell elosztani a kaját.

2021. jan. 25. 17:33
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából azért is kerülöm a kalóriaszámlálást, mert 6 évvel ezelőtt nagyjából ilyen súlyról egy év alatt lefogytam 45 kg-ra és az maga volt a pokol... Mindig mindent csak számoltam és iszonyatosan stresszeltem ha egy kicsit is többet ettem mint 800 kalória (nyilván az nagyon kevés volt főleg a fejlődő szervezetemnek), így ebbe a helyzetbe nem akarok újból beesni. A napi 2-3 étkezésnél nem szeretnék többet, mert ezzel elég jól elvagyok főleg így, hogy csak otthon ülök és tanulok, de megpróbálom majd több kisebb adagra szétosztani, egyebként ma már a mérleg kevesebbet mutatott 1 kg-val, hátha tényleg csak idő kell, hogy beinduljon a fogyás. A mozgásom egyebként heti 2-3 blogilates torna és minden este 4-5 km séta, de sétálni 5 éve mindennap sétálok.
2021. jan. 26. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!