Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Az lehet, hogy valóban ennyit...

Az lehet, hogy valóban ennyit kellene ennem?

Figyelt kérdés

Az orvoslexikon.hu-n lévő kalória szügséglet kalkulátor szerint a fogyáshoz napi 1122 kalóriát kellene ennem. Igaz, nagy az induló súlyom, de a legtöbb helyen azt olvasom, hogy ez kevés. Fogytam már kevesebbel is, de akkor amiatt egy dietetikus nagyon letolt. És azt mondta, hogy az 1000 körüli is nagyon kevéske és ők a kórházban fogyasztanak annyival, fekvő betegeket.

Meg tudom csinálni, nem arról van szó, csak nem akarok hülyeséget csinálni.

2020. okt. 12. 10:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Ha eszel 1500 kcalt majd elégetsz 3-400-at akkor is kijön az a szám.
2020. okt. 13. 04:51
 22/31 A kérdező kommentje:

Már kb 3 hete fogyózom, de kimondottan a kalóriákat nem számoltam, mert azt régen is nagy macerának tartottam.

Ma kíváncsiságból kiszámoltam azt, amiket az elmúlt hetekben ettem. 950 kalória jött ki, de a vacsorát konkrétan már tuszkolnom kellett lefelé. Csirkemelles saláta volt, de tele kellett pakolnom feta sajttal, mert anélkül még kevesebb lett volna. Pedig ebben olyan úri huncutságok is vannak, mint a sütőtökös latte, amit csak az élmény miatt iszok.

Szóval utánaszámolva vagy nagyon sok az 1122 kalória, vagy rosszak a kalóriatáblázatok amiket használok.

2020. okt. 13. 19:36
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Hiába "laksz jól" 1000 kcal alatt akkor is túl kevés és hosszú távon tönkre megy a szervezeted.

1500 kell minimum

2020. okt. 14. 04:41
 24/31 anonim ***** válasza:

Valóban. Az ételekben nem csak kalória van, nem csak azért eszünk, hogy elég energiánk legyen, hanem azért is, hogy hozzájussunk a szervezetünk működéséhez szükséges tápanyagokhoz. A gond az, hogy már egy 1200 kalóriás étrendbe is nagyon nehéz minden fontos tápanyagot belepakolni. Persze vannak étrendkiegészítők, vitaminok, de véleményem szerint az ételekben természetes módon benne lévő tápanyagokat a szervezetünk jobban tudja hasznosítani, így az nem működik, hogy minden vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tablettákból próbálunk bevinni, és mellette épp csak annyit eszünk, hogy ne haljunk éhen.

Az, hogy nehezen csúszik le legalább 1200 kcal, amiatt is lehet, hogy ezek az ételek, amiket eszel, nem olyan finomak, mint amiktől meghíztál. Nekem is nehéz letuszkolnom egy nagy tál nyers zöldséget mindenféle öntet nélkül. De nem muszáj natúr csirkemellen és salátákon élni, van még sokféle más étel, amit ehetnél.

Ha pedig úgy általában nincs étvágyad, nem vagy éhes, az lehet annak is a jele, hogy valamilyen vitaminból, mikrotápanyagból már most hiányod van.

2020. okt. 14. 09:05
 25/31 anonim ***** válasza:
Még egy gondolat. Ha túl keveset eszel, az anyagcseréd le fog lassulni (nem az emésztésre gondolok), amit jobb lenne elkerülni, mivel ez jócskán megnehezíti a későbbi súlytartást. Ha fázósabb lettél, kevesebb az energiád, gyengébbnek érzed magad (pl. fizikai terhelésnél), több alvásra van szükséged, nehezebb a koncentrálás, rosszabb a memóriád, ezek mind azt jelzik, hogy túl keveset eszel.
2020. okt. 14. 09:38
 26/31 anonim ***** válasza:

Amit iszol, azt is beleszámolod?

Én amennyi cappuccinot iszom, annak a kalóriája 500 kcal is megvan, és akkor még az nem ér fel egy reggelivel.

2020. okt. 14. 17:36
 27/31 A kérdező kommentje:

Vizet iszom általában vagy ritkán diabetikus szörpöt, zéró kólát.

A tejeskávét természetesen beleszámolom, de az csak két deci tej pluszban, 88 kalória. Nem sokat dob rajta, viszont általában reggelire elég is

2020. okt. 14. 19:17
 28/31 anonim ***** válasza:

27: És a tejen kívül mit teszel bele?

Én csak capuccino port és édesítőt teszek, és a cappuccino por zacskóján van 500 kcal feltüntetve, és hát az egészet megiszom néha.

Elhiszem, ha neked nincs semmi, csak sokan kifelejtenek valamit, ezért elsőre ez ugrott be.

A zéró kóla is 3 kcal körül van némelyik márka decije, a diabetikus szörpben is van pár kalória, azokból is össze tud jönni még napi 40-100 kcal is, és lehet, hogy mégis megvan az 1000-1100 kcal.

Ha viszont nem jön össze, érdemes C-vitamint, kurkumát, citromlevet, MSM-et, és más táplálékkiegészítőket hozzávenni, vagy egy fél almát, gyümölcslevet, stb., mert nagyon kevés tápanyagot fogyasztasz, és akkor azzal meg is van az 1000-1100 kcal.

Főleg a leves hiányzik az étrendedből hosszú távon, és joghurt, kefír, ilyesmi.

2020. okt. 14. 19:36
 29/31 anonim ***** válasza:
Leírnád, hogy mit és mennyit eszel egy nap?
2020. okt. 14. 20:58
 30/31 A kérdező kommentje:
Sima instant kávét teszek bele (ami csak kávé) meg három pötty édesítőt. Újabban sütőtököt, azt termésuetesen hozzászámolom és fűszereket, amik elhanyagolhatók. A colát valóban nem számolom bele, most néztem, ott tényleg van 10 kalória a ligetben, szörpben szintén, de ezeket nem számolom bele, nem hiszem hogy azon a 20-30 kalórián múlna.
2020. okt. 15. 05:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!