Az lehet, hogy valóban ennyit kellene ennem?
Az orvoslexikon.hu-n lévő kalória szügséglet kalkulátor szerint a fogyáshoz napi 1122 kalóriát kellene ennem. Igaz, nagy az induló súlyom, de a legtöbb helyen azt olvasom, hogy ez kevés. Fogytam már kevesebbel is, de akkor amiatt egy dietetikus nagyon letolt. És azt mondta, hogy az 1000 körüli is nagyon kevéske és ők a kórházban fogyasztanak annyival, fekvő betegeket.
Meg tudom csinálni, nem arról van szó, csak nem akarok hülyeséget csinálni.
Akkor most képzeld azt, hogy dolgozol. Beülsz az autóba, tömegközlekedésre, leszállsz, ledolgozol 8,5 órát, egy íróasztal mellett, az a csekély.
Az hogy nem sportolsz, vagy nem végzel fizikai munkát 2 kicsi gyerek mellett az nem igaz.
Ez minimum közepes aktivitás. De a sportot soha nem számoljuk bele amúgy sem az átlag napi aktivitásba, hanem hozzáadjuk.
Én is csak jövök-megyek, bár dolgozom, és ott is sokat mászkálok, plusz hazafelé gyakran lesétálok 1-2 km-t pluszban. 156 centi vagyok, és 57 kg volt a kezdősúlyom. 1400-1500 kcal-val simán fogytam. 1122 kcal-val éheznék. És nem vagyok se tizen, se huszonéves.
HA heti egy kilót akarnál fogyni ekkora túlsúly mellett, akkor rövidesen lógni fog rajtad a böröd!
Ennél jóval lassabban kellene fogynod. ha nem akarod, hogy a börös ne tudja követni a fogyásodat.
Ne pár hónap alatt akard leadni azt, amit több év alatt szedtél fel!
Szerintem a heti egy kiló egyáltalán nem sok.
Régebben kétszer is fogytam 2 hónap alatt 20-22 kilót. Az jóval több, mint a heti egy kiló. Nem lógott semmim és teljesen jól is voltam.
Igaz, ott jóval kevesebb volt a kalória. Most próbálom ésszerűbben csinálni. Meg amíg itthon vagyok, többször jut eszembe, hogy éhes vagyok, időm is több van az evésre. Mikor dolgoztam könnyű volt, mert ha délutános voltam, akkor délután kettő után már csak egyszer ettem. És mivel gyorsétteremben dolgoztam, ott csak a salátát vagy nuggteset tudtam enni, ami utóbbi esetében is kb 100-120 kalória. Úgyhogy jóformán alig ettem. Úgy könnyű volt fogyni.
2 hónap alatt ennyit úgy lehet fogyni, ha 2 falatot is eszel kihányod, és ezt is csak magas súllyal. Nem hiszem el, hogy 1 nő 2 gyerekkel ilyen .. legyen. Azért nem tudtad tartani a súlyodat, mert éheztél.
2000kcal-val sok zöldséggel, minimálisra csökkentve a gyors kajákat, elhagyva az üdítőket nassolást szépen elkezdenél fogyni. Ha nem indul meg 3 hónapon belül, akkor vizsgáltasd ki magad.
Nem hánytam ki semmit. És valóban magas súllyal kezdtem mindkét fogyást. Egyszer 100 kilóval, egyszer pedig 117-el.
És azért nem tudtam tartani a súlyom, mert terhesen jellemzően zabálok. Kb cukrot meg lisztet. Gyed meg gyes alatt meg "konyhamalacként" működök és minden maradékot én eszek meg, legyen az maradék pogácsa vagy süti. Sőt a megmaradt főtt ételt is folyton én ettem meg, hogy ne menjen szemétbe. Látványosan több kaját is dobunk ki, amióta fogyótok. Bárki hízna ennyi szénhidráttól, akárhogyan is fogyott le.
Egyébként remekül tartottam a súlyom, amíg teherbe nem estem, az több mint egy év volt a fogyókúra abbahagyása után. Pedig ettem mindent, még vattacukrot is.
2000 kalóriával nem hinném hogy fogynék. Vagy max pár dekákat. Hiszen egy felnőtt nőnek annyi a kalóriszükséglete kb. Nem is tudom mit lehet annyi kalóriába beletuszkolni, ha az ember nem nassol.
7: Pedig 1134 jön ki....
Csekély aktivitást állítottam be, de ez lehet, hogy nem jó, ez a legalacsonyabb aktivitási szint.
173 cm
109 kg
32 év
nő
1 kg fogyás
1134 kcal.
170 cm-nél 1128,4 kcal.
Mérsékelt aktivitásnál lényegesen több jön ki, 1453,4.
Szerintem próbáld az 1400 kcal-t, az nem olyan kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!