Valóban szükséges lemondanom a napi 3 kávéról annak érdekében, hogy sikeres legyen a diétám?
Kalóriaszámlálással eldöntöttem, hogy elkezdek holnaptól fogyózni. Beállítottam a célt, június 15-ig szeretnék ledobni 5 kilót (60-ról 55-re), és ehhez a kaloriabazis.hu szerint 1150 kcalt szabad bevinnem egy nap (plusz ugye sport természetesen). Sok honlapon olvastam azonban, hogy a kávéfogyasztás nem segíti elő a diétázást. Én sajnos koffeinfüggő vagyok elég fiatalon (18/L) és napi 3-4 kávét biztosan megiszok (3 dl). Ennek a nagy része fekete, azt öntöm fel tejjel.
Szerintetek eredményesebb lenne a fogyókúrám, ha napi 1 max 2 csészére ezt levinném, vagy nem ezen fog múlni a siker?
Köszönöm előre is!
160 cm / 60 kg
Húha, ezzel egyedül az a gond, hogy reggel 5-kor kelek, nem is kerülök ágyba valami korán, és még kávé után is alig bírom kirángatni magam a takaró alól :D A másodikat általában megiszom 11-kor, a harmadikat 14:00 körül, mert akkor van ebédidőm. A negyediket néha elhagyom, de általában azt ha hazaértem (17:00 körül).
Nagyon durva ez így?
A tejszín érdekes felvetés, én erre még nem is gondoltam pontosan a magas zsírtartalma miatt. Te mit tanácsolnál, hogy hányat adjak hozzá a feketéhez?
Köszönöm a válaszod!
Nem a kávé az amiben sok kalória lenne, hanem amiket beleteszünk. Ha valaki rengeteg cukorral, tejszínnel, habbal issza, na az abszolút nem fogyókúrabarát.
Én nagyon szeretem a kávét, napi 3-at mindig iszom. Az elsőt rögtön ébredés után , ez mindig hosszú kávé, édesítővel, kis tejjel. A másodikat a reggelim után fogyasztom presszókávé felöntve 2 dl forró zsírszegény tejjel. Az utolsó presszókávé, édesítőszer, kis tejszín, és egy kis tejszínhab (ez amolyan nasi). Mégis lefogytam így is több mint 20 kilót. Szóval ha annyira szereted a kávét, nem kell megvonnod magadtól, nem ez az, amitől ne fogynál le.
Reggel káve helyett zuhany?
Csak vicc volt! :-)
1,5% tej kalóriatartalma 44/dl. Kávétejszín nagyon sokféle van, sokféle kalóriatartalommal (legjobb ha megnézed a címkéjét). Átlagban 120 körül van. Tehát ha harmadannyi tejszínt raksz a kávéba mint tejet szoktál, kalóriában ugyanott vagy, de akkor inkább már zsírból legyen mint egyszerű cukorból. Persze ha az íze megfelel.
Ha nem teszel semmit a kávéba, akkor 0 kalória van benne. Ha tejet rakás bele, akkor azt bele kell számolni a napi kalória keretedbe.
Én most már feketén iszom a kávét, pont fogyás céljából hagytam el mindent belőle, és lám, nem akadályoz a fogyásban.
Szerintem nem szükséges.
Én novemberben életmódot váltottam,akkor elhagytam a kávét egy egész hónapra.
Aztán szépen lassan visszaálltam a napi 3 kávéra.
Az égvilágon semmi negatív hatását nem éreztem,azóta -10 kg-nál tartok.
Szintén 5 kor kelek úgyhogy nekem reggeli mellé ez alap,a kövi 11-kor aztán a harmadik 3-4 között mikor hazaérek.
Annyit változtattam,hogy többnyire kókusztejport használok,vagy ha nincs otthon akkor víz+sovány tej keverékével.
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!