Az lehet, hogy valóban ennyit kellene ennem?
Az orvoslexikon.hu-n lévő kalória szügséglet kalkulátor szerint a fogyáshoz napi 1122 kalóriát kellene ennem. Igaz, nagy az induló súlyom, de a legtöbb helyen azt olvasom, hogy ez kevés. Fogytam már kevesebbel is, de akkor amiatt egy dietetikus nagyon letolt. És azt mondta, hogy az 1000 körüli is nagyon kevéske és ők a kórházban fogyasztanak annyival, fekvő betegeket.
Meg tudom csinálni, nem arról van szó, csak nem akarok hülyeséget csinálni.
Mennyi a BMR-ed?
Valószínűleg túl nagy értéket állítottál be a heti fogyásra. Ha fél kg-t állítasz be, mennyi kalóriát ajánl?
Heti egy kilót állítottam be.
Fél kilónál 1672-t ír, de heti fél kiló nem valami sok. 109 kiló vagyok, az elsődleges cél 80-90 kiló lenne. Aztán majd a többi. De heti fél kilóval elég sokára lenne eredménye.
Azt is érdemes lenne kiszámolni, hogy eddig mennyit ettél. Ha pl. 3000 kcal-t, akkor lehet, hogy már 1700 kcal mellett is túlságosan éhes lennél, és nehezen tudnád tartani hosszabb távon. Ha viszont csak 2000 kcal-t, akkor ahhoz képest az 1700 kcal nem jelentene túl nagy változást ahhoz, hogy tempósan fogyj.
Amúgy így "látatlanban" (a fentiek ismerete nélkül) én azt javasolnám, kezdd el 1600-1700 kcal-val, aztán pár hét után ki fog derülni, ezzel mennyire hatékonyan tudsz fogyni. Ha így túl lassúnak találod a fogyást, a makrókat is figyeld és szükség esetén változtasd.
Ugyanezeket az adatokat kerte, amiket itt megadtam. Ennyit állítottam be.
A szoptatás nem akadály. 2 éves elmúlt a lányom, hamarosan megy bölcsibe, mindenképp elválasztanám.
Nem ülök egész nap, de nem is csinálok sok mindent. Átlag házimunkák, amiket mindenki csinál (főzés, pakolás, mosás, felmosás stb). Ezen kívűl a nagyot hordjuk oviba, játszóterezünk. Ezek mind kímélő mozgások, főleg lassú séta. A kicsi néha elszalad, akkor utána kell futni, de testedzésnek azt se nevezném.
A kalkulátor egyébként behatárolta, hogy melyik aktivitási szint mit takar. A csekély után a mérsékelt következik, ami heti 1-2 óra sport. Én egyelőre nem sportolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!