Ekkora kalória mennyiséggel tényleg lehet fogyni?
Szeretnék fogyni 20 kilót. Eddig sikeresen ment a diéta és a fogyás, ami persze érthető, mert az elején jól megindul és utána megáll ugye. Ránéztem mennyi kalóriát is kellene ennem és eléggé "megdöbbentem". Kiszámoltam és ahhoz, hogy fogyni tudjak ismét 3100kcal-t kellene megennem. De a lényegek
22 éves fiú vagyok 200cm magas, 106 kiló. 140-ről fogytam le, de még messze a cél. Hetente 3x sportolok 90 percet, ami súlyzós edzésből áll. Minden edzés végén van 20 perc taposó. Viszont 1 hónapja megakadt a kiló és nem akar lemenni az alábbi étrendel
Reggeli: 3 tojás + 1 magvas zsemle
Tízórai: itt bármi ami nem nagyon cukros (pl. Gyümölcs, zéró joghurt)
Ebéd: 250-300g csirkemell + egy két marék rizs
Uzsonna: egy adag fehérjepor
Vacsora: csirkemell sonka vagy az ami reggeli
Reggelre van, hogy a Scitec fehérje palacsintájából készítek 2 adagot
Nagyjából így néz ki egy nap. Számoltam a kalóriát és még így is 2000-2500+-ra jön ki a kalória, de már ha ezeket is megeszem már hányni tudnék úgy tele vagyok. De ez a 3100 kalória "diéta"... Ezt valaki próbálta. Tényleg beválik?
Kevesebb energiabevitelről indultál mint kellett volna, ha hirtelen emeled, fel fog menni a súlyod. Csak mert megáll a fogyás ( ami időnkênt termêszetes), nem szabad a végtelenségig csökkenteni az energiabevitelt. Bakker, 2 méter magas vagy és pasi... kell az energia. Legyél türelmesebb, ilyenkor se szabad feladni, ha épp nem fogysz.
Én nő vagyok, csak 175 cm, de nekem is kell 2300-2500- as energiabevitel, különben a falat kaparnám az éhségtől és nem óhajtok egy életen át éhezni. Nem is egészséges. Most vagyok 109 kg és 170-el kezdtem. És nekem is volt hogy 2 hónapig stagnált de aztán újra beindult.
A fogyás ilyen, nem vagyunk gépek, nem egyenletes és nem kiszámítható pontosan, ahogy az energiaszükséglet sem. A kalkulátor csak becslés. Nehogy csökkentsd a beviteled, azt semmiképp, nem koplalni kell. Várj egy ideig. Ha nagyon nem folytatódik a fogyás, esetleg változtass valamit az összetételen, pl zöldségköret nem ártana, és vagy csinálj másmilyen mozgást akár. De ne egyél kevesebbet. Ha növelni szeretnéd akkor nagyon lassan növeld a kaját, szerintem ez amit eszel, egy ilyen szép szál pasinak nagyon kevés, eleve az volt már az elején is, ha így kezdted. Ha valaki túl keveset eszik hónapokig, lelassulhat az anyagcsere, és kevesebb energiát fog a teste felhasználni.
#5: az még a normál tartomány a magasságához (200 cm) a BMI értéke szerint:
Kívánatos szélsőértékek:
82.0kg - 106.0kg
Minden nap ezeket eszed? Nekem ez nagyon egyhangúnak tűnik, nem csoda, ha hányni tudnál, mire ezeket megeszed. Hiányolom a zöldségeket, meg a normális főtt ételeket ebédre.
Én azt javaslom, szakadj el kicsit a megszokott diétádtól, és egyél változatosabban. Nem baj, ha kicsit több lesz a szénhidrát és/vagy a zsír, és valamivel kevesebb a fehérje.
Egyébként nem tudom, hogy jön ki ebből 2500+ kcal, bár nem írtál mindenhez konkrét mennyiségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!