Ki mennyit szokott enni ebédre?
A hétfői ebédem 200 gramm (készen mérve) bulgur, és 200 gramm csirkepörkölt lesz. Hozzá salátát fogok enni. Ez 430 kcal, 46 gramm szénhidrát, 37 gramm fehérje, és 11 gramm zsír. A napi kalória keretem 1300-1500 kcal.
162 cm, 60 kg, nő
Nekem az ebédem maximum 500 kalória. Általában tészta, hús, zöldség.
Ettől nem tudok többet, mert akkor rosszul leszek. A szívem elkezd verni mint az őrült, a gyomrom mintha kipukkadna.
Ha fizetnének érte se mernék megenni 1000 kalóriát ebédre. A gyomornak is felesleges munka szerintem akkora mennyiséget megemészteni.
N32 167cm 55 kg
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Azt nem értem akkor nekem miért ilyen sok, ha mennyiségileg kb én is ennyiket szoktam enni. 😅 Mármint pl tegnap is sajtos-tejszínes csirkemellet ettem, 250 g-ra 450 kalóriát ír, emellett 250 g brokkolipüré, amire soknak érzem a 260 kalóriát, még ha tej van benne akkor is. Valamint 100 g krumplipure, 130 kalória. Ez így 850 durván. Elég sok, ahhoz képest hogy nagyrészt zöldség és csirkemell :/ tudom a sajt és a tejszín de hát na... Lehet az 1000 kalória túlzás és én is csak 600-800 körül szoktam enni, el kellene kezdenem pontosabban számolni. De inkább számolok 800-1000 kalóriát az ebédnek és akkor biztos nem szalad el velem a ló a reggeli és vacsi közben, ha tudom hogy nem kellene túl sokat ennem olyankor :'D
Jöhetnek még nyugodtan válaszok, érdekelne mások ebedje is :D
21/L 177/67 amúgy
Én holnap gombapörköltet eszek majd- durván 250 kcal. Meg 200 g zöldséges kölest- 150 kcal. Ennél én mennyisére többet szoktam enni, szóval valszeg viszek még hozzá valami kalóriaszegény zöldseget. Csinálhatod te is ezt, hogy pl a brokkolipüré helyett ugyanennyi salátát eszel még, és így máris megspóroltál 200 kalóriát.
Meg az ételek elkészétísi módja nagyon sokat számìt, ha magadnak csinálod, sokkal baráttibra lehet kihozni a kajákat.
De én amúgy kb annyit eszek mennyisére, mint Te, mégis max 500 kcalra jövök ki.
Mi a baj a brokkolipürémmel? 😱 Miért pont azt cseréljem le? Amúgy sem eszem túl sűrűn.
De pl tessék, ma csülkös bableves volt és túrós csusza. A leves 400 g volt, a csusza 350, és erre is 1000 kalóriát ír az app. Pedig mennyiségre nem olyan sok, a leves is egy tok normális adag volt. Sajnos nem tudok mindig diétás dolgokat enni, négyen vagyunk a családban, és nem élhetünk zöldségen és sovány husokon mindig :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!