Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért jojózik a súlyom?

Miért jojózik a súlyom?

Figyelt kérdés

3 hónapja el kezdtem fogyókúrázni az első 2 hónapban le is ment 4 kg viszont ebben az utolsó hónapban szinte csak jojózik, van mikor hízom, van mikor fogyok... Nem akartam befejezni, mert nem akarom fel adni. Mit csinálok rosszul?

Vagy mi a megoldás?

16L 65kg 160cm

2020. aug. 4. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi a módszered?
2020. aug. 4. 11:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Kalóriaszámolás
2020. aug. 4. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Mikor méred magad? A súlyunk ingadozik egy napon és egy héten belül is. Ezeket az ingadozásokat mind úgy látod, hogy reggel, wc után és étkezés előtt, ugyanazon a mérlegen?

Csak az így kapott eredmények hasonlíthatók össze és azok is csak hosszú távon. Pl hetente mérve. Vagy mérheted naponta is és akkor meg meg kelk szokni az ingadozást, és azt nézni, higy hosszútávon lefele tart.

Nem ismerem a deficited, egyéb szokásaidat de esetleg még valami lehet. Hogy amit eddig csináltál, az qkkor még fogyáshoz is jó volt, de lwadtál annyi sűlyt, hogy már az az életmód csak súlytartásra elég (bár ez 4kg-nal még nem kéne hogy legyen)

2020. aug. 4. 11:31
 4/7 A kérdező kommentje:
Tehát 1200-1300 kcl eszem jelenleg, naponta mérem magam, és tudom hogy természetes a súlyingadozás viszont ami nekem van azt már kevésbé hiszem 1-3 kg és szerintem ez sok.. A napi aktivitásom szerintem közepes kb 200 kcalt égetek el viszont jövő héttől többet fogok mivel napi 8 órát fogok dolgozni - (ültetés stb.)
2020. aug. 4. 11:37
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem nevezhető jojózásnak. Jojózás az, ha pl. fogysz 10 kilót, aztán hamarosan visszahízol legalább 10-et.

Az eddigi módszered arra volt elég, hogy 4 kilót lefogyj, most pedig stagnálsz. Számolj makrókat (egyél több fehérjét, ha most keveset eszel), táplálkozz egészségesebben (sok zöldség stb.), kerüld a finomított szénhidrátokat, üres kalóriákat, aludj eleget éjszaka. A kalóriákat ne csökkentsd.

2020. aug. 4. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Az #5 ös válaszolóval abszolút egyetértek. Megerősíteném még egyszer hogy ennél kevesebbet ne egyél. Hozzátenni pedig annyit, hogy a kicsivel több aktivitás lehet fog segíteni. Minden diétában van stagnáló szakasz, két héttől akár 3-4 hónapig is eltarthat. Ezt csak ki kell várni. Segíthet amit az előző is írt, hogy kicsit jobbn figyelj az étkezés minőségére. Folyadék, rostok, vitaminok. Jó lesz ez
2020. aug. 4. 13:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha naponta méred magad, akkor számolj belőle heti átlagot! Az a valós eredmény. Így meglátod, hogy csökken e hétről hétre.
2020. aug. 5. 08:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!