Miért jojózik a súlyom?
3 hónapja el kezdtem fogyókúrázni az első 2 hónapban le is ment 4 kg viszont ebben az utolsó hónapban szinte csak jojózik, van mikor hízom, van mikor fogyok... Nem akartam befejezni, mert nem akarom fel adni. Mit csinálok rosszul?
Vagy mi a megoldás?
16L 65kg 160cm
Mikor méred magad? A súlyunk ingadozik egy napon és egy héten belül is. Ezeket az ingadozásokat mind úgy látod, hogy reggel, wc után és étkezés előtt, ugyanazon a mérlegen?
Csak az így kapott eredmények hasonlíthatók össze és azok is csak hosszú távon. Pl hetente mérve. Vagy mérheted naponta is és akkor meg meg kelk szokni az ingadozást, és azt nézni, higy hosszútávon lefele tart.
Nem ismerem a deficited, egyéb szokásaidat de esetleg még valami lehet. Hogy amit eddig csináltál, az qkkor még fogyáshoz is jó volt, de lwadtál annyi sűlyt, hogy már az az életmód csak súlytartásra elég (bár ez 4kg-nal még nem kéne hogy legyen)
Szerintem ez nem nevezhető jojózásnak. Jojózás az, ha pl. fogysz 10 kilót, aztán hamarosan visszahízol legalább 10-et.
Az eddigi módszered arra volt elég, hogy 4 kilót lefogyj, most pedig stagnálsz. Számolj makrókat (egyél több fehérjét, ha most keveset eszel), táplálkozz egészségesebben (sok zöldség stb.), kerüld a finomított szénhidrátokat, üres kalóriákat, aludj eleget éjszaka. A kalóriákat ne csökkentsd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!