Miért nem változok?
88kgrol indultam, május 19-én keudtem a kalória számlálást, 1400 kcalt eszem.
Július 9dikén,akkor elsőnek 87kg mutatott, azotta csökkent megint és ma már július 23dikan már 81kg. De rajtam semmi sem látszik, csak pár cm. Szobabiciklizek amikor időm van. A testem igazodni fog idővel? Nagyja víz tudom, de enyire sok volt a víz? 60kg szeretnék lenni 160cm vagyok. És 20 éves. Látszódni fog idővel? Vagy kellene egy 30 napos egésztestes torna gyakorlat? Köszönöm előre is a válaszokat.
Először is, honnan tudod, hogy "nagyja víz"? Ha 1400 kalóriát eszel két hónapja, akkor nem víz ment le rólad, az gyakorlatilag biztos. És ki mondja, hogy nem látszik? Te nem látod? Mert én harminc kilós fogyásom után sem láttam magamon változást, viszont mások, akik ritkán találkoznak velem, láttak.
Szóval ne csüggedj.
Másodszor, ezek a 30 napos gyakorlatsorok azért nem annyira jók, mert nem 30 napig kellene tornáznod, mozognod, hanem a hátralevő életedben. (Nyugi, nem csak Neked, mindenkinek!)Szerintem inkább kezdd el lassan keresgélni, hogy milyen sport érdekelne, mit szeretnél, mit tudnál csinálni hosszú távon is - nem mondom, hogy most, 20 kiló túlsúllyal kezdj el futni, de pl. próbálj meg gyalogolni egy-két buszmegállónyit, vagy szórakozásképpen sétálni egy fél órát-órát. (Közben hallgathatsz podcastot, zenét, hangoskönyvet...) Vagy nézz el egy uszodába, találd ki, mennyire szeretsz úszni, mennyire "jön be" a mozgásforma. Ha megteheted, vegyél egy utcai biciklit, ne szobásat, mászkálj vele, járj dolgozni, vásárolni, barátokhoz, vagy csak csavarogni.
Keress youtube-on edzéseket, (lehetőleg kímélőbbeket, az is elég lesz eleinte,) próbálgasd, mi tetszik, mi nem - a pörgős, ugrálós edzések tetszenek hangos zenével, (pl. zumba,)vagy a súlyzós, kihívósabb edzések (aerobic). Esetleg személyi edzőt is kereshetsz, ha megengedheted magadnak, sokat tud segíteni.
Lényeg, hogy kezdd el elfogadni a mozgás gondolatát, és találd meg benne az örömet is, mert a mozgástól leszel szép karcsú, izmos és egészséges! Hidd el, hogy igenis lehet öröm. Nálam lustább ember nincs a világon, mégis megtaláltam a mozgásformáimat! (Aerobic, futás, bicikli.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!