Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A mérleg rossz, vagy én hizok...

Kérdezektőled kérdése:

A mérleg rossz, vagy én hizok ilyen drasztikusan?

Figyelt kérdés
Teljesen kétségbe vagyok esve, hiszen már egy hónapja járok konditerembe, diètázok (szigorúan be is tartom) számolom a kaloriakat, stb. 70kg ról indultam, és 66-65 lennék most, bár az ottani mérleg is mindig mast mutat. (vagy 66,vagy 65,vagy 64,5),és ezek mind újra probalkozasokkal, nem hinnem hogy másodpercenként ingadozna a súlyom. Viszont itthoni mérlegen is megmèrtem magam, és 70 et mutatott, többet nem is próbálkoztam, mert elsirtam magam. A mèrlegek utálnak ennyire, és mindegyik szar, vagy rohadtul felhíztam 2 nap alatt?

2020. júl. 19. 10:40
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg nyugodtam 😂 csak magyon rigolyas vagyok a kilókra, régen sajnos sok gondom volt vele, csak kicsit más szemszögből (evés zavar) lehet amúgy izmosodtam is, eszre vettem magamon hogy kicsit feszesebb lettem, de én se hinném hogy +5 kilóval
2020. júl. 19. 11:52
 12/17 anonim ***** válasza:
93%

1-2 Kilók jönnek mennek. Főleg csajoknál, amikor a menzesz dolgozik.

Heti szinten elég nézni.

A centik is segítenek.

Az életvitel meg ne addig legyen egészséges, amíg bizonyos kg-t elérsz, hanem örökre. Ahhoz meg sanyargatás nélküli út is létezik.

2020. júl. 19. 12:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nekem az egyik mérlegem egész konkrétan 11 kilóval mutat stabilan többet, mint a másik, és ha csak minimálisan elmozdulok rajta, pl. előredőlök fél centit, akkor már fél-1 kiló eltéréseket mutat. :D

Sőt, az sem mindegy, hova teszem, az egyik járólapon 2 kilóval kevesebbet mér, mint a másikon... :D

Szerintem csak az otthoni mérlegen mérd magad, vagy pedig ruházz be egy drágább, minőségibb típusra. A lényeg, hogy csak egy mérleget használj. Egyébként az simán lehetséges, hogy az első hónapban nem sikerült még fogynod. Nem mindenkinél indul be rögtön. Emiatt ne add fel.

2020. júl. 19. 12:28
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A különböző mérlegeknek eltérő a pontossága és egészen precízen egyiket sem kalibrálják a gyártás utolsó fázisában. Az étkezéstől, az élettani állapottól, a belek kiürültségétől függően a napi súlyingadozás akár 1-2 kiló is lehet. Nem érdemes naponta méricskélni, jobb a heti egyszeri alkalom. Nem kell figyelmen kívül hagyni, hogy mozgással, testedzéssel történő fogyásnál az elfogyó háj helyett izom képződik, márpedig az izom sűrűbb szövet, lesüllyed a vízben, a szalonna meg lebeg a víz felszínén. 1 kg testsúly csökkenés kb. 7000 kalória veszteség árán következik be, ami egy kistestű embernél közel 1 heti kalóriahiánynak felel meg. Akkor mit vársz 1-2 nap után ??
2020. júl. 19. 12:32
 15/17 anonim ***** válasza:

Párom is ide-oda teszi a mérleget és 5x méri magát mindig más eredménnyel. Én meg csak felírom a reálisnak tűnőt.

De ha annyira pontosan akarod nézni akkor mérd magad centiben.

2020. júl. 20. 05:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Végre valaki, aki egészégesen, okosan kezdett fogyózni. Csak így tovább.

Mindig hetente, ugyanazon a napon, reggel, mellékhelyiség látogatása után és étkezés előtt mérd magad, ugyanazon a mérlegen, helyen, ruhában és pozícióban. Így lesznek összehasonlíthatók. És csak semmi pánik :)

2020. júl. 20. 10:36
 17/17 A kérdező kommentje:
Jolvan, megegyszer köszönöm mindenkinek, azóta szalaggal mèrem magam😆
2020. júl. 20. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!