Miért nem mutat kevesebbet a mérleg?
Valamit valószínűleg rosszul számolsz. Az általad leírt ételek egyikében sincs pl normális zsiradék, akkor miből jön össze a napi 50 g zsír bevitel?
Írd le, hogy pl ma mit ettél.
egyrészt ez a deficit nagyon sok, amitől lehet, hogy belassult az anyagcseréd, csökkent az energiaigényed és ezért már nem is vagy akkora deficitben, mint a legelején
a másik leehtőség, hogy izmosodtál. vegyél fel pár ruhát, ami régen szorosabb volt és próbáld meg a formák alapján megítélni a haladásod
egy harmadik, hogy nem iszol mellé elég fogyadékot, és azért lassult be az anyagcseréd
Nekem amit a dietetikusom ajánlott hasonló esetben, hogy tartsak egy csaló napot. Csoki, cukor, tészta stb, kalóriaszámlálás nélkül, de csak amennyi jólesik. Ezután pedig ameddig csak kibírja az ember, csak vizet fogyasztva tarts egy böjt időszakot (20-24 óra). Ilyenkor a leptin nevű hormon, ami az éhségérzetért felel és hozzászokott a kevés ételhez, újra termelődik. (Ha T3 T4 pajzsmirigyhormonokra vagy a leptinre rákeresel a cheating day vagy csaló nap kifejezés mellett, olvashatsz erről többet is). Lehet segítene a te esetedben is. Nekem 6 hónap után volt csaló napom, két hétig stagnáltam tovább, de utána olvadtak le a kilók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!