Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem mutat kevesebbet a...

Miért nem mutat kevesebbet a mérleg?

Figyelt kérdés
1300kcal szoktam enni,makróim: 33%ch,33%fehérje,34%zsír, ezeket szépen be is tudom tartani, napi étrendem, zabkása, tojás(fött,rántotta) zöldségek(paradicsom,uborka, paprika, káposzta), néha húsleves, főtt csirke hús(csirke mell, felső comb), 2-2,5l víz. 160cm vagyok és 88kg, 65kg szeretnék lennék május 19-én kezdtem az egészet, július 9-én mutatot 1kg kevesebbet a mérleg, Centiben az egész 2cm. HIIT szobabiciklizést csinálok, heti 4-5x. Nem értem tényleg. Most női napok előtt állok, és többet mutat 2-3kgval. Ez normális hogy ilyen sokkal? Vagy vissza híztam? 1600kcal a kalória deficitem. Előre is köszönöm a válaszokat! ☺️

2020. júl. 15. 17:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
Itt valami nagyon nem kóser. 6 hét alatt egy kiló ment le éhezéssel, szobabiciklivel? Szerintem nassolsz.
2020. júl. 15. 17:45
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
1600 kalória a deficited? Ezt biztos jól írtad? Nem hiszem hogy te napi szinten 2900 kalóriát használsz föl.
2020. júl. 15. 17:50
 3/12 anonim válasza:
68%
Nincs valami betegséged ami befolyásolja? Mert sok betegség van ami miatt folyton vissza hízol hiába diétázol. Vannak valamilyen betegségre utaló tüneteid?
2020. júl. 15. 17:51
 4/12 anonim ***** válasza:
97%

Valamit valószínűleg rosszul számolsz. Az általad leírt ételek egyikében sincs pl normális zsiradék, akkor miből jön össze a napi 50 g zsír bevitel?

Írd le, hogy pl ma mit ettél.

2020. júl. 15. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:
97%
A menstruációval a vízvisszatartás miatt is mutathat többet a mérleg. De a feljebb feltett kérdések miatt valami nem stimmel eleve, ha csak 1 kg-ot fogytál.
2020. júl. 15. 19:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2020. júl. 15. 22:44
 7/12 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, nem nassolok, nemtudom hogy van e betegségem, nem sokára csináltatok egy labort, 10 hónapja szültem, lehet a hormonok is, vagy nem tudom. Yazioban szoktam számolni.
2020. júl. 15. 23:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem éhezem, pont elég amit eszem. Eddig sem ettem sokat, ez a sok felesleg is évek alatt jöttek fel, a sok nem figyelés miatt, és a szülés után is maradt rajtam.
2020. júl. 15. 23:45
 9/12 anonim ***** válasza:

egyrészt ez a deficit nagyon sok, amitől lehet, hogy belassult az anyagcseréd, csökkent az energiaigényed és ezért már nem is vagy akkora deficitben, mint a legelején

a másik leehtőség, hogy izmosodtál. vegyél fel pár ruhát, ami régen szorosabb volt és próbáld meg a formák alapján megítélni a haladásod

egy harmadik, hogy nem iszol mellé elég fogyadékot, és azért lassult be az anyagcseréd

Nekem amit a dietetikusom ajánlott hasonló esetben, hogy tartsak egy csaló napot. Csoki, cukor, tészta stb, kalóriaszámlálás nélkül, de csak amennyi jólesik. Ezután pedig ameddig csak kibírja az ember, csak vizet fogyasztva tarts egy böjt időszakot (20-24 óra). Ilyenkor a leptin nevű hormon, ami az éhségérzetért felel és hozzászokott a kevés ételhez, újra termelődik. (Ha T3 T4 pajzsmirigyhormonokra vagy a leptinre rákeresel a cheating day vagy csaló nap kifejezés mellett, olvashatsz erről többet is). Lehet segítene a te esetedben is. Nekem 6 hónap után volt csaló napom, két hétig stagnáltam tovább, de utána olvadtak le a kilók.

2020. júl. 17. 00:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, azt kihagytam, hogy igen, a női napok előtt akár 5 kg plusz is előfordulhat ez egyénfüggő. AZ első nap előtt és az utolsó után 3 nappal nem ajánlott mérni magad, mert nagyon bezavarhat
2020. júl. 17. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!