Ha eddig kb 3000 kalóriát ettem de 1200-at fogok,akkor fogyok?
Ha eddig háromezer kalóriát ettél, akkor ne egyből 1200-ra csökkentsd, mert egyrészt kopogni fognak a szemeid az éhségtől és nem fogod tudni tartani sokáig, másrészt ha megáll a fogyás, akkor nem lesz már hova csökkenteni a kalóriákat.
Kezdj mondjuk 1800-al és kezdj el valamit mozogni, ha eddig nem tetted. Ha nem látsz változást, akkor csökkentsd a kalóriát még.
"másrészt ha megáll a fogyás, akkor nem lesz már hova csökkenteni a kalóriákat."
Nincs olyan, hogy csak úgy megáll a fogyás, az egyszerűen fizikai képtelenség. Akkor áll meg a fogyás amikor egyensúlyba kerül a naponta elégetett és a bevitt kalória.
Aki naponta 3000 kalóriát evett az jó eséllyel nem tudja levinni 1200-ra az adagját. És a nap hülyekérdése, az első két válaszlót szerintem felfelé kellene pontozni.
Fogyhatsz, de nem fogod bírni, újra többet fogsz enni, és a duplàja jön vissza.
Ha kalóriàt akarsz szâmolgatni a fogyàshoz, ne egyből és egyàltalàn ne 1200- al kezdj. Az koplalàs.
Ha eddig 3000- ret ettél, ezentúl egyél 2500-at.
Ha ezzel màr nem fogysz de még kellene, vidd 2300- ra és mozogj többet. És így tovâbb. 1500-1600 alà nem érdemes menni. Nem kell éhezni a fogyàshoz.
Én a minőség és a tàpanyag arànyok megvàltoztatàsàval úgy fogytam 50 kilót, hogy kalóriàban többet eszem mint előtte.
Azt ajànlanàm, hogy a tàpanyagokra és a minőségre fókuszàlj.
A puszta kcal érték csak a mennyiségre utal, de arra nem, hogy az a kalória miből szàrmazik, pedig a testednek fontos. Nem mindegy, hogy 2000 kalóriàt viszel be zöldség, hús tojàs, zsírok, sajtok olajos magvak kombinàcióból, vagy 2000 kalóriàt viszel be fehérlisztes pékàruból/ tésztàból, cukros csokiból/ italból, csipszből .
Teljesen màs hatàsa lesz a szervezeted hormonàlis működésére. Ezàltal akàr még hízhatsz is, ha az étrended minősége silàny, és vagy nagyon hamar megàll a fogyàs, ha túl keveset eszel. A végtelenségig pedig nem szabad csökkenteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!