Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Lassan 5 hete számolom a...

Lassan 5 hete számolom a kalóriákat (1400/nap) és nem fogytam semmit? Az lehet baj, ha nem sportolok?

Figyelt kérdés
Nem mondom, hogy nem volt olyan nap amikor egyetlen egy kalóriával sem léptem túl (pl. szülinapi torta), de túlnyomó többségében tényleg bőven betartottam (valamikor max. 1000-1200 kalória körül ettem, mert egyszerűen annyi esett jól). Rendesen is számoltam, mindent felírtam és beleszámoltam, és le is mértem. Próbáltam minőségében is picit odafigyelni pl. kevés cukros és lisztes terméket fogyasztani, kerülni a felesleges zsiradékot (pl. inkább sütőben vagy teflonban sütöttem), több zöldséget és húst és tojást, csak vizet ittam, teát és kávét is üresen. Egy dekát sem fogytam a mérleg alapján, de centiben sem látszik semmi.
2020. jún. 22. 19:43
 1/9 A kérdező kommentje:
77 kg-ról szeretnék fogyni egy kb. 15 kilót, a Yazio appot használom hozzá. Elsőként heti 0,5 kilót állítottam be, de megemeltem heti 1 kilóra, mert még úgy is elég soknak tűnt a napi kalória.
2020. jún. 22. 19:44
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Ha 5 hét alatt nem fogytál semmit 1400 kalórián akkor valamit vagy nagyon rosszul számolsz vagy pedig nincs már rajtad túlsúly, amit viszont 77 kiló alapján nem hiszek.
2020. jún. 22. 20:21
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező leírnád a mostani súlyod, ha tudod, akkor a testzsír százalékod és a magasságod? Ha ezeket nem tudjuk, akkor nehéz segíteni.
2020. jún. 22. 21:00
 4/9 A kérdező kommentje:

77 kg vagyok és 170 cm magas. A jelenlegi testzsír százalékomat nem tudom megmondani (3 éve volt 42%, de hát az nem most volt...), de soha nem sportoltam semmit, tehát alapvetően inkább hájas és formátlan vagyok. Az biztos, hogy van rajtam miből fogyni, ez egyértelmű.

Mindent pontosan lemértem és kiszámoltam, amit tudtam és elenyésző mennyiségben ettem olyat ahol ez nem megoldható és csak kb. tudtam megmondani a kalóriaértéket (pl. más által készített vagy éttermi étel). Ezeket normálisan vezettem is az applikációban.

2020. jún. 22. 23:48
 5/9 anonim ***** válasza:
3%

Köszi!

Ajánlom neked az edzős appokat. Biztos találkoztál már velük. Általában olyasmik szoktak lenni a címei, hogy "30 nap alatt kockahas" stb. Csak kell hozzá egy kicsi angol. Nem sok. Kicsi. Ingyen le lehet őket tölteni. Ha kondizol, akkor hanyagolhatod ezeket.

Írtál vmi appot. Én amikor fogytam, akkor a KalóriaBázist használtam, sztem nagyon fasza. Ha te is azt használod, akkor semmi, de ha nem, akkor ajánlom kipróbálni.

Sztem 170 cm hez ilyen 60-70 kg lenne a normál (kortól függően), de ha izmos akarsz lenni, akkor lehet szó 80 kg ról is simán. Fiataloknak (13 körül) 60 elég 170 centihez. Ha idősebb vagy, mint 13 akkor izmot is lehet már elkezdeni izmot építeni. Nyilván nem akarom ráderőltetni, ha neked most csak a fogyás a fontos, akkor koncentrálj arra.

Ha fogyás beindul, akkor az elején jó gyorsan sok zsír le fog jönni. Hidd el, nálam is ez volt. Amennyivel kevesebb a zsír/izom arány, annál lassabban fog már a végén leégni a zsír. Te mondjuk tegyük fel, hogy sikeres fogyást végzel (ami amúgy nem is olyan nehéz, csak rá kell venned magad), lemész 20-24% os testzsírra. Innen már mehet is a gyúrás. De amúgy lehet, hogy több értelme lenne már fogyás közben gyúrni, ahogy gondolod.

Ennyit tudtam ajánlani. Még mondjuk Tari Ádámot megemlíteném. YouTubeon keress rá! Köszi, hogy végigolvastad.

2020. jún. 23. 00:13
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem kondizok, nem sportolok egyáltalán semmit. Kimondottan izmos sem szeretnék lenni, szimplán fogyni szeretnék és úgy voltam vele, hogy majd valamilyen mozgásformának nekilátok, ha már fogytam is. Egy ilyen normál alkat lenne a cél, ami egy 21 éves lánynak kb. átlagos. Viszont nem fogytam, 5 hét alatt abszolút semmit és ezért nem tudom, hogy most innentől kezdve hogyan tovább. Mármint folytathatom így tovább, de nem tudom eddig miért nem vált be és ezt követően miért válna be. Csak nem sportoltam és ezért gondoltam, hogy pl. esetleg ez lehet a bibi... de nem tudom, nem értek hozzá. Gondoltam hátha tud valaki valami hasznos tippet adni.
2020. jún. 23. 00:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha ennyivel nem fogysz, a makrókat is érdemes lenne számolni, szükség esetén korrigálni.
2020. jún. 23. 00:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Hát akkor kérdezz meg egy személyi edzőt. Ő biztos sokkal többet és okosabbat tud mondani mint pl én vagy bárki más. Egyébként azt hittem, hogy fiú vagy, ezért amit írtam átlag súly, azt felejdts el. Nézz meg egy táblázatot hogy neked mi a normál.
2020. jún. 23. 00:47
 9/9 anonim ***** válasza:
Pedig kardio edzéssel még diéta nélkül is fogynál. Próbáld ki az ellpiszis trénert.
2020. jún. 23. 07:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!