Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Rosszul számolom a kalóriákat...

Rosszul számolom a kalóriákat vagy mi?

Figyelt kérdés

Elkezdtem számolni a kalóriákat a Yazio app segítségével, 1456 kalóriát számolt ki napi keretnek. Mindent ide pötyögök be szépen, aminek a csomagolásáról le tudom olvasni az értékeket arról leolvasom, amit tudok lemérek. Viszont nekem annyira soknak tűnik, amit egy nap megeszek, hogy nem értem. A tegnapi nap:

reggeli- 1 db zabpelyhes almás banános muffin (recept alapján egy darabban van 131 kalória), 200 g dinnye (58 kalóriát írt rá)

ebéd: szendvics (1 magvas zsemle, 3 szelet csirkemellsonka, 8 levél saláta, 8 szelet uborka, 2 kis retek, 1 koktélparadicsom, 2 szelet trappista sajt, egy kanál majonéz) és itt nem tudtam mindent lemérni (egy szelet valamit nem mér a mérleg), de az app szerint ez kb. 600 kalória

vacsora: cukkinis tócsni tejföllel (amit külön-külön megint nem tudtam lemérni összetevők szerint mert nem én készítettem, de az app szerint kb. 306 kalória

nasi: 1 kinder csoki, ami összesen 71 kalória

Ez így összesítve: 1166 kalória, de egyszerűen nem értem

2020. jún. 14. 15:35
 1/10 A kérdező kommentje:
Inni pedig üres zöldteát ittam egész nap.
2020. jún. 14. 15:36
 2/10 anonim ***** válasza:
30%
Semmi értelme a kalória számlálásnak, ha nem méred le a dolgokat. Addig csak tipp az egész...
2020. jún. 14. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Jogos, nem számoltál semmit rosszul.

Mindenféle muffin igen kalóriadús, mert gyakorlatilag liszt, cukor, meg vaj/olaj nagyrészt, emellett a banán is tiszta keményítö.

A magvas zsömle ömnagában sok, a sajt sem éppen kevés lalóriás, de a majonéz gyakorlatilag tisza olajból áll, kevés tojással.

A tócsni tele van olajjal, amiben sütik, a tejföl csupa zsír.

A csoki meg szintén korrekt adat.

2020. jún. 14. 16:03
 4/10 A kérdező kommentje:
Amit tudok lemérek, de 2 szelet sajtot meg 3 szelet sonkát nem mér a mérlegem, ahogyan azt sem tudom, hogy miből mennyi van egy olyan ételben, amit én készítettem. A muffint én sütöttem és ott le lettek mérve a dolgok, nem volt benne sem liszt, sem cukor, sem vaj. Ami "bolti" és a dobozról vagy a zacskóról le tudom olvasni az értékeket, ott értelemszerűen nincsen belőle baj.
2020. jún. 14. 16:54
 5/10 A kérdező kommentje:
*amit nem én készítettem
2020. jún. 14. 16:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon egyszerű, pl egy 100 grammos csomag sonkában van 10 szelet, akkor egy darab 10 gramm.

De pl a yazio-ban a szeletes dolgoknál van olyan opció, hogy x szelet mennyiség.

2020. jún. 14. 17:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Ez ennyi és kész... Egyébként nem olyan sok ez, 1000 alá nem érdemes menni egyébként sem..
2020. jún. 15. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy tök megértelek, mert igazságtalan az élet,hogy van akinek elég "csak" mozogni, másnak meg keményen ki kell tartani és mindenre figyelni... Na de ha belegondolsz, te édességet eszel reggelire, délután még betolsz egy csokit, és a tócsni se épp diétás, hiába cukkini 😀 na de 1166 kalória egyébként tényleg nem olyan sok, más ebédre eszik majdnem annyit. Azt vágod, hogy alapból égetsz kalóriát, sporttal pedig pluszban. Vagy nem értem miért gondolod ezt soknak. Ha olyanom van én is lemondok a vacsiról és edzek inkább egy jégkrémet.
2020. jún. 15. 16:39
 9/10 anonim válasza:
96%
Hát ez sajnos tényleg ennyi. Hiába nem egészségtelen, attól még sok kcal. Pl a muffin, a banán is viszonylag sok kcal és a zabpehelyben is van annyi mint a lisztben. ( viszont jobban eltelít.) A sajtban és a zsemlében is sok a kcal, a majonézben pedig rengeteg ( sajnos) még a lightban is. :/ de egyébként ez így tényleg nem sok meg az a lényeg hogy az 1400 alatt maradtál, szóval igy fogyni fogsz. Ha így kevés a kaja, akkor nézz utána hogy milyen ételben hány kalória van. Egyébként a zöldségek többségében nincs sok és egy tál levessel is nehezen lehet mellé fogni.
2020. jún. 16. 00:32
 10/10 A kérdező kommentje:
Én nagyon soknak érzem, kb. egész nap eszek... ezért aggódtam, hogy ez így rengeteg, valamit rosszul csinálok és valójában ez a mért kalóriaérték többszöröse és majd csak meghízok tőle.
2020. jún. 16. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!