Ha eleinte elcsúszik a makrok aránya, lehet rossz hatással az eredményre?
Pl ma 15 grammal túlléptem a cht. Fehérjét meg sokszor nem tudok bevinni eleget de próbálok...elvileg 114 gra lenne szükségem, ha 80at beviszem már örülök.
Zsír plusz mínusz 10 általában
Nagyon keveset fogytam már, és nem érzem, hogy izomból ment volna.
2 hete csinálom csak, kalóriát szigorúan betartom
159cm/62kg/N
29 zsír
146 ch
114 fehérje
Elvileg ennyit kellene bevinnem
Egy-egy ilyen nap nem gáz, de hosszú távon nem ideális. Vannak eszenciális zsírsavak, ha azokból nem viszel be eleget, az elég káros sajnos. Ha nehezen megy a zsírbevitel, akkor olvass utána ezeknek, hogy miben van, is figyelj, hogy abból a kevés zsírból azért legyen ilyesmi is.
A szénhidrát alapvetően mindegy, ha jó minőségű. Fix kalória mellett van egy kis szabadságod a szénhidrát-zsír arány megválasztásában, nem kell vakon követni a kalóriaszámláló alapbeállítását. De ne legyen túl sok cukor (főleg ne szabad cukor), és legyen elég rost (ez általában a szénhidráttal jár együtt).
Igen, igazából hosszútávra értettem
Még kell a kreativitás az új étrendre
Köszönöm a válaszod!
Neked pedig kedves első, és utolsó (?) kívánom múljon el a keserűséged, és légy kevésbé kínos, ha pedig súlytöbblettől vagy frusztrált, fogyj le, de nehogy az agyad zsugorodjon mégtovább! 🥰
A makrók mint ezoterikus baromság :-))))))
Annyira ezoterikus, hogy még hivatalos ajánlás is van arra, hogy milyen arányban tartalmazza őket a táplálékod. De amúgy önmagában az kevés, ha valaki nem kövér, ilyen esetben is kialakulhat 2-es típusú cukorbetegség vagy zsírmáj, ha az étrend összetétele nem megfelelő. Nem feltétlen jelentkezik a hízás, mint tünet.
Makrók meg ezotéria? Pardon, mi? :D
Nyilván nincsenek kőbe vésett makrók, a neten található adatok ajánlások, az ideális szint pedig sok mindentől függ, még egy adott személynél is. Nem kell nagyon rágörcsölni, kb legyen meg, plusz a kalóriadeficit, és kész. De ezotériának titulálni :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!