Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ha naponta eszek egy kis...

Ha naponta eszek egy kis étcsokit, az tényleg megvéd a bezabálástól?

Figyelt kérdés
Megőrülök már édességek, csoki nélkül, nem bírom.
2020. máj. 28. 22:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
40%

Ha az a célod, hogy lefogyj, tartd be a diétát! ;)

Egyébként szinte minden diéta enged heti vagy kétheti 1x egy laza napot! ;) Akkor lehet ésszel édességet enni...

2020. máj. 28. 23:05
 2/14 anonim ***** válasza:
69%
Én hallottam olyan módszerről, ami többeknek bevált, hogy ha megkivánták az édességet, csak fogat mostak, vagy bedobtak egy erősebb rágót,és az elvette a sóvárgásukat az édes után.
2020. máj. 29. 06:03
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy étcsokit is csak úgy egyél,hogy megtud állni 1 kocka semmi több . 1napra úgy nem sok szerintem .
2020. máj. 29. 06:12
 4/14 anonim ***** válasza:
77%

Ha naponta EGY - de csak egyetlen egy! - kockát megeszel, attól nem áll le a fogyásod, viszont nem is fogod annyira kivánni a csokit.

A fogmosós dolog nekem semmit nem ért, ettöl még maradt a vágyakozás.

2020. máj. 29. 07:42
 5/14 A kérdező kommentje:
Es az nem baj ha ez ilyen óriás kocka? Tudjátok a Lindt, ahol egy sor két nagyo kockából áll. A 85 es 99 %-os annyira keserű, hogy talán még használna is. A fogmosás nekem is csak átmenetileg segít sajnos, utána egy-két óráig elvagyok, de mikor elmegy a mentol íz, újra visszatér a kívánás.
2020. máj. 29. 07:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Az sem baj, ezek ugyan "nagyok", de vékonyak.

Másrészt meg be kell számolni a napi kalóriamennyiségbe, mert az az, ahol el lehet vele csúszni.

Meg a fogyást nem "kúraszerüen" kell elérni, ha most letiltasz mindet, és lefogysz, akkor utána sörgösen visszahízod az egészet, ha abba hagyod a "diétát".

Ezért ez egyetlen értelmes módszer, hogy olyan étrendet állítasz össze magadnak, ami ízlik, amivel életed végéig meg tudsz lenni anélkül, hogy úgy éreznéd, nem ehetsz jó étvággyal, mert csak így tudod az elért súlyt utána tartani.

A "diétázás" éppen azért rossz, mert X ideig tartó sanyargatás után mindenki a "tilos" ételekböl kezd el rengeteget enni, hogy megjutalmazza magát, és ezzel teszi tönkre az elért eredményt.

Ha átállsz egy neked megfelelö étrendre, amibvel jól érzed magad, akkor nem lesz nehéz továbbra is tartani, mert nem mondasz le semmiröl, csak a mennyiségeket meg arányokat kell kicsit kontrollálni.

2020. máj. 29. 07:58
 7/14 anonim ***** válasza:
91%

A "kis" kockás csokinál általában 28 (=7x4) kocka a 100 g-os tábla, tehát egy kocka 3-4 gramm. A nagykockásnál 10 (=2x5) kocka a 100 g-os vagy akár 125 g-os tábla. Szóval alsó hangon is 10 g egy kocka.

De a 10 g-os kocka is belefér, ahogy a kis kockásból is ehetnél 3 kockát egy nap. Csak legyen egy biztos, és lehetőleg alacsony határ, amit tényleg nem lépsz át. Én amúgy a nagy kockákat is még ketté szoktam törni, vagy még apróbbra. Nem a méret a lényeg, onnantól, hogy érzem az ízt, már ugyanannyira hat nekem csokiéhség ellen. Ezért nekem a minél apróbbra törés éri meg.

2020. máj. 29. 09:25
 8/14 anonim ***** válasza:
27%
Ha normálisan étkezel, napi ötször, egészségese, akkor nem fogsz sóvárogni. Tapasztalatból mondom, evésszavaros voltam (BED).
2020. máj. 29. 09:36
 9/14 A kérdező kommentje:
#8 Így csinálom, mégis sóvárgok. Nagyon édesszájú vagyok, kívánom a csokit, azelőtt napi szinten ettem, és sokat.
2020. máj. 29. 09:57
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Az önuralom nagyon fontos, anélkül nem megy. Majd megszokod a rendszert, ahhoz pedig idő és türelem kell. #8 voltam.
2020. máj. 29. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!