Nem értem. Ez baj?
Egyszerűem folyton hízom.
Ha jól számolom akkor kb napi 1200-1300 kalóriát eszem.
Ez mellet legalább 500-at elégetek így hogy karantén van.
Ez előtt ez volt 800 is.
De nem fogytam soha semmit, inkább híztam.
Mindenki azt hiszi mindent össze eszek és ezért vagyok pufibb. Pedig nem, napi 4x vagy 5x eszek kevesebbet.
Anya mindig is gyümölcs/zöldség mániás volt.
Rendszeresen fogyasztok mindkettőt.
Az iskola évet kb 65 kilóval kezdtem. Aztán lettem 70.
Kezdett nagyon meglátszani (160 cm magas vagyok)
Elkezdtem számolni mennyi kalóriát viszek be egy nap és mennyit égettek el.
Viszont így hogy jobban figyelek arra hogy kit eszek meg mérem a súlyom csak azt veszem észre hogy hízom.
Még tudjátok ez magyarázni?
Hormonok is lehetnek.
Pajzsmirigy problémák.Akár valami gyógyszer miatt is lehet,de inkább menj el orvoshoz mihamarabb.(Nem értem miért vártál karanténig.)
Lehet, hogy rosszul számolsz. Sokan kihagyják az ételekben használt zsiradékot, mert úgyis csak egy kicsi kellett pl a rántotta alá. Vagy ha itt tartunk, nálunk a tojások általában nagyobbak, mint ami a kalóriatáblázatokban fel vannak tüntetve, ezért érdemes az elején mindent lemérni. Nem szoktál nassaloni, megkóstolni ezt-azt, amit végül nem számolsz bele? Ha leírnád az utolsó két nap minden étkezését, többet tudnánk segíteni.
Kizárt, hogy ekkora deficittel hízna valaki, szerintem a számolás lesz a ludas.
(Pár napja egyik ismerősöm megosztotta, hogy kerékpározott 8-9 km-t, viszonylag hosszú idő alatt, mert az átlagtempó 15 km/h körül volt. Ehhez a kalkulátor valami irreálisan nagy kalóriaégetést számolt, tehát én ezekre nem alapoznék.)
Mennyi ideje eszel 1200 kcalt? Nem lehet, hogy nagyobb aktivitást is végzel, és raktároz a szerclvezeted,mert kevés ennyi kcal neki?
Jelenleg hány kiló vagy? BMR női képletét ismered? IR,Pcos kizárva? Én annó előbbi miatt fogytam nehezen.
655 + 9,6 x testtömeg (kg) + 1,8 x magasság (cm) – 4,7 x életkor (évek)
Próbaképp: tegyük fel,hogy Anna 16 éves, 65 kg és 160 cm.
Tehát Annánaj ennyit kell ennie, hogy szép, formásan fogynon, ne koplaljon:
655+(9,6*65)+(1,8*160)-(4,7x16)= 1485 kcal.
Biztonságból egyen mondjuk 1550 kcal-t, ha semmit sem sportot, úgy is fogyni fogy: aztán heti 5 45 perces testnevelés még legalább +200 kcal-al megdobja a napi kalóriaigényét, főleg ilyen fiatalon, úgyhogy az 1600-1700 kcal sem lesz sok neki.
Nasizni nem szokásom mert nem szeretem a túl édes, vagy túl keserű, netán túl tömény dolgokat. Ezzel rengeteg édesség eleve ki van zárva. És biztos nem számolom rosszul mert kis noteszbe vezetem mi mennyi kalória és naponta mennyit fogyasztok. Ugyan így a zsírral is.
Orvoshoz meg pont a karantén miatt nem mentünk. Körülbelül egy éve volt már egy vizsgálaton mert viszont akkor kevés volt a kalória bevitelem és sokat sportoltam.
Ezt szerencsére hamar orvosultuk, viszont a 2019es iskola kezdés előtt majdnem 1 hónappal észre vettem hogy most még hízom.
Elkezdtem újra vezetni mennyi kcal-t és ch-t viszek be a szervezetembe
Gyógyszert meg csak a magas vérnyomásomra szedek egy ideje.
Habár mostanába mivel egy éve ennyit fogytam hirtelen és sportoltam az orvos pszichológushoz küldött ami miatt hamar túl lettünk ezen.
Viszont a gyógyszert egy ideig szendben kell, habár mostanában már nem naponta, hanem három naponta csak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!