Írna nekem valaki egy napi étrendet?
a kiindulópont az, hogy befektetsz egy kis munkát a saját fogyásod elkezdésébe, így több esélyed is lesz tartani a saját magad által előírt dolgokat.
senki nem fog tudni neked étrendet írni, mert nem ismerünk, és egyénre kell szabni, mindenkinek más a jó. vagy elmész szakemberhez (de ők is képesek elszúrni) vagy magad nézel utána a dolgoknak.
pár napig vagy egy hétig csak írd fel, hogy miket eszel, de egyél-igyál ugyanúgy, mint eddig. nézd meg egy hét múlva, hogy miket eszel és iszol. a nemkívánatos dolgokat (ha nem tudod, hogy nagy általánosságban ezek mik, akkor guglizd meg) próbáld meg kiiktatni, de legalábbis drasztikusan csökkenteni, helyébe magas tépértékű ételeket tegyél.
az egész étrendeden úgy összességében igyekezz viszont ne drasztikusan változtatni (hacsak nem annyira durva, hogy chipsen és csokin élsz), mert ha amint mondod nagyon nagy súlyról indulsz, akkor a túl sok megvonás miatt rövid úton feladod majd az egészet.
nézz utána a makrotápanyagoknak, a kalóriszükségletnek, ezek alapján igyekezz beállítani az étkezésed. olyan étrendet alakíts ki, amit tudsz nagyon hosszú távon tartani, persze hébe-hóba eltérésekkel és módosításokkal.
amit általánosságban mondhatok, mert ez biztosan így van, ha eddig ittál cukros üdítőket, akkor azokat váltsd vízre, máris megszabadultál naponta egy rakás felesleges kalóriától. eleinte az is segíthet, ha majdnem ugyanannyit eszel, csak több adagra felosztva a nap folyamán.
figyeld magad, ismerd meg magad, fektess bele munkát és gondolkodj hosszú távon, így adod meg a legnagyobb esélyt magadnak a sikerre.
Reggeli: tejszines (30%) kávé cukor nélkül, füstölt szalonnás tojásrántotta.
Ebéd: sertéspörkölt fokhagymás-tejfölös uborkasalátával
Vacsora: nagy tál zöldsaláta majonézzel, mellé sült kolbász mustárral
Leírom a mai étkezésemet, de nálam minden nap más.
reggeli-
1 pohár hideg viz
80 g paradicsom
80 g paprika
50 g uborka
1db főtt tojás
2 vékony szelet sonka
( a mérés az én mérésem, ennyit vágtam, ez lehet több vagy kevesebb is)
tizórai
- 1 alma
ebéd ( munkahely)
- 3 szelet abonett kenyér
- 3 szelet sonka
- paprika
- paradicsom
. uborka
- 1 kis szelet sajt ( 10 g)
Munka után, konditerem
. 50g protein kakaós ital
vacsora
- 100 g burgur
- natúr sült csirke
- szósznak spenóttal leöntve
Ma ez lesz a napi étkezésem.
Még valamit . Ha éhes vagyok, akkor mindig készítek paprika, paradicsom, unorka salátát és azt eszem.
Inni vizet. Én nem kávézom így nálam a kávé nem játszik szerepet.
Reggelim 3 tojàsos bazsalikomos sajtos ràntotta 1 ek sertészsíron sütve
Ebéd : csirkecomb, kelkàposzta+sàrgarépa+vöröshagyma, fokhagymàs petrezselymes szójaszósszal, 1 evőkanàl sertészsíron összesütve
Vacsi: 3 db szénhidràtcsökkentett kenyér, sajt, kolbàsz, 1 zöldpaprika, trappista sajt, 2 paradicsom, 1 hagyma, 1 retek
Nasi: 50g mogyoró
3db cukormentes cukorka
A napjaim többsége hasonló. Vasàrnap szoktam heti egyszer ebédre vagy tésztàs vagy krumplis ételt enni. Egyébként húsfélét és zöldségeket, néha néha hüvelyeseket is.
A magvakat is vàltogatom, és a cukormentes nasikat is. Nagyon szeretem az étrendem, nem is szeretnék màr visszatérni a régi étkezési szokásaimhoz.
Szintén nagyon nagy súlyból fogyok, jelenleg -24 kgnàk jàrok.
Én írok neked, de hogy az jó lesz-e neked, nem leszel-e beteg, jóllaksz-e, arra nincs garancia... :D
Miért nem keresel szakembert?? Vagy olvasol utána...?
Köszönöm a normális válaszokat. Jártam már orvosnál, de hagyjuk.
"kedves" utolsó nem vagyok kíváncsi a beszólásaidra, azt kapok eleget. Köszi s#ggfej!
utolsó, szuper videók, köszi, hogy linkelted. :)
most látom először a lányt, de már az első másodpercben szimpi volt. nagyon kedves és tényleg hasznos, jó infókat ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!