Egészséges ételekből küszködnöm kell, hogy bevigyem a napi kalóriám, más is így van ezzel?
Amikor lekezdtem diétázni nem figyeltem arra miket eszem inkább csak a kalóriára. Rántott csirkemell + rizs ilyesmiket ettem amivel elég hamar meglett a kalóriám. Viszont működött fogytam. Most viszont elkezdtem egészségesebben enni.
Reggelire 30gramm zabpehely + fehérjepor + 1db alma + 4gramm chia mag + víz ezt turmixolom. Ezzel délig tökéletesen elvagyok. Majd ebédem: 100-130gramm csirkemell filé hozzá 30gramm barna bulgur a húsra nagyon minimális majonézt nyomtam ma amit szintén lemértem grammra csak hogy valami íze legyen.
Ittam még 2in1 kávét 2adagot ma.
Na és ezt vezetem a kalóriabázison ami szerint ez még 900kcal sincs. A napi kalóriakeretem 1600kcal.
Rendesen küszködöm, hogy meglegyen tudnátok valami tanácsot adni?
Reggelire direkt turmixot fogyasztok mert nem bírnék rendes szilárd kaját enni.
Az ebédemnél sem birok többet enni sem a köretből sem a húsból, ennyi pont elég.
Persze ha szar kaját ennék abból menne kiló számra mert azokat szeretem de hát most úgye az a cél, hogy tovább fogyjak ezért nem akarok szar kajákat enni.
Tudom, ismerős lesz, de igaz: Minden fejben dől el.
Ha agyban rendbe teszed magad, akkor minden sikerülni fog.
Ugyanez a probléma.
Meg megfőzöm a kaját és két falat alatt feladom mert nem ízlik/rájövök hogy nem vagyok éhes/valami eltereli a figyelmemet és másfél óra múlva jövök rá hogy ja a kaja közbe megbuggyant 😅
Elöször is a csirkemell-rizs egyáltalán nem az egészséges kaja, hanem egy nagyon egyoldalú és hibás étrend.
Másodszor a kajákat füszerezni kell, akkor is, ha csak csirkemell és rizs van benne, íze csak a füszerektöl van.
HArmadszor az ételekbe szükséges elegendö zsiradékot tenni, mert anélkül a vitaminok és ásványi aynagok nem szívódnak fel, meg az arómaanyagok sem érvényesülnek.
Egyél változatosabban: a csirke-rizs mellett egyéb húsok, fehérjeforrások, sokféle zöldség és füszerek, emellett tegyél az ételekbe valamennyi zsiradékot, azzal a kalória is emelkedik, meg normálisan lesz étvágyad, mert az ételeknek lesz íze.
Olajos magvak
Hüvelyesek
Sajtok
Többféle hús
Normális fűszerek
Oké, reggeli és ebéd 900 kcal. De még legalább egyszer kéne enni, de akár kétszer is.
Meg lehet, hogy nagyobb adatok is. Mennyi az a 10 deka husi? Két falat? :D
Egyébként meg az egészséges ételekben is van kalória. A zöldség az, amiben nagyon kevés. De pl. magvak, hús, gabonák - ezekben mind sok van. Pl. egy adag zabkása is elég sok kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!