Le lehet fogyni az antioxidánsokkal, mozgás nélkül?
Keri Glassman új kutatásra alapozva kijelenti : Szerinte nem a kalóriákat kell számolgatni, hanem a sok antioxidáns révén hatástalanítani kell a szabadgyököket, ezáltal a szervezet sokkal ellenállóbb lesz a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, jelentősen csökken az esély a daganatos megbetegedésekre, a szem-, ízületi és idegrendszeri elváltozásokra, de még az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulására is. [link]
Lehet, hogy néhány gyümölcs egyoldalú, de igen nagy mennyiségével lefogyhatunk és még egésségesebbek is leszünkj?
Kezdjük ott, hogy egy tudós írta ezeket le, nem pedig az én véleményem. Másodszor, pedig a tudomány folyamatosan fejlődik, amit pár éve, évtizede a suliban belédvertek, az mára megdől, ugyanis naponta bővűlnek az ismereteink.
Igaz lehet amiről Keri Glassman ír?
A zsír telítetlen zsírsavak tartalmaz, amley könnyen lerakódik az érfalra, ezt mindenki tudja. Te nem?
Aki azzal érvel, hogy buta indoolná valamivel ? Ugyanis ezt egy tudós állítja, nem egy óvodás.
A hízás akkor következik be, ha valamilyen tápanyagból felesleg keletkezik, amit a test szépen elpakol a zsírsejtjeiben a későbbiekre. Az antioxidánsok ebbe nem szólnak bele.
A növényeknek vannak kedvező hatásai, de nem csodaszerek, nem várhatod x étel fogyasztásától, hogy megoldja a problémádat. Az egészséges életmód nem kiváltható vele.
Az antioxidánsokról is egyre többet tudunk, vannak olyanok, mint a karotin, ami kis mennyiségben antioxidáns, nagyban viszont oxidáns. Bizonyos ráktípusok pedig kifejezetten szeretik az ilyen vegyületeket.
Hormonrendszer kérdése, ami táplálkozás, életmód és egészségi állapotod függvénye.
Fogyni lehet mozgás nélkül, bár mozgás nélkül idővel megbetegszel.
Egyébként elsősorban tényleg nem a kalóriákat kell számolgatni, bár a szükségletünknél szignifikánsan többet enni fölösleges, ahogyan fogyás miatt sokkal kevesebbet enni is. Inkább együnk jól, megfelelő ételeket.
Na most az antioxidánsoknak lenne valami hatása például az inzulinrezisztenciára? Mert a kenyérevők azért pufik, mert a sok szénhidrát miatt állandóan inzulinban úszik a testük, ez már csökkenti a sejtjeik felszínén lévő receptorok számát. Ha ezen nem változtatnak az antioxidánsok, akkor újra nem csodaszerről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!