Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Hogy beszéljem le anyámat?

Hogy beszéljem le anyámat?

Figyelt kérdés

Venni akar nekem valami turmixos fogyasztószert, amivel szerinte 2 hét alatt -8 kg-t fogyhatnék.. ÉN... de én nem akarok ilyen szarokat szedni! Úgy sem használ egyik sem..És még szép, hogy lehet vele fogyni, mikor egész nap 3 ilyen turmixot kell meginni.. megáll az eszem! 14 éves vagyok, és ilyennel akar tömni!!! Mindjárt szétrobban a fejem :@

Különben eddig is alig ettem, mozogtam mégse fogytam semmit.. 168 centi, és 110 kg vagyok...

2009. júl. 14. 22:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti. beletaláltál, pajzsmirigyemmel van gond, de gyógyszert nem kaptam.

Utolsó: ha ő valamit a fejébe vesz.....

2009. júl. 14. 22:52
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
Nem bírod felfogni, hogy nem anyád akarja tönkretenni az egészséged? 110 kg vagy! Ilyen súllyal, lehet, hogy 40 évesen meghalsz infarktusban, ha meg nem, akkor egész életedben szenvedni fogsz, hogy miért nem akkor adtad le, amikor még könnyebb lett volna. Hidd el, ő csak segíteni akar, mert félt.
2009. júl. 14. 22:53
 13/22 A kérdező kommentje:

És normális kajákat nem tud főzni? Így is alig eszem!

Konditerembe nem tud elvinni?

Ő ne tesz semmit, csak megveszi ezt a valamit? És itt van lányom, igyad? 1 év múlva meg már 150 kg leszek, mert abbahagytam? Te is ilyen 90-napos diétázó vagy???

2009. júl. 14. 22:54
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Ha a pajzsmirigyeddel van gond,akkor azt gyógyszerrel kell kezelni és ha helyreáll a működése, gondolom alulműködik, akkor gyorsabb lesz az emésztésed is. Egyébként már nem vagy olyan kicsi, ezért Te is csinálhatsz kajákat, főleg most a nyári szünetben. Csinálj finom salátákat, párolt húsokat, egyél gyümölcsöket és teljes kiőrlésű szénhidrátokat. Naponta legalább ötször egyél, mindig keveset és este 6 után már egyáltalán ne egyél. Nem muszáj kondiba menni. Sétáljatok a fiuddal nagyokat, találj ki magadnak tornagyakorlatokat, esetleg szobabiciklizz, ha van. Minden akarat kérdése és ha a fejedben Te eldöntötted, akkor sikerülni is fog. Nem lesz könnyű, de ha következetes vagy és kitartó, akkor egy év alatt le tudsz fogyni. Lehet, hogy most is tetszel a fiúknak, de gondolj bele, ha lefogysz, milyen csinos ruhákat tudsz majd hordani és nem győzöd a pasikat levakarni magadról:) Ráadásul még büszke is leszel magadra,hogy igen ezt Te megcsináltad.
2009. júl. 14. 23:02
 15/22 anonim ***** válasza:

14 vagy, el tudsz te menni konditerembe, de ha nagyon le akarnál fogyni, már rég kinéztél volna otthon is végezhető feladatokat, plusz futni is bárhol lehet, biciklizésről nem is beszélve.

Amúgy meg nem vagyok 90 napos diétás, mivel nem hogy kövér nem vagyok, de az orvosom szerint még fel is kéne szednem pár kilót.

2009. júl. 15. 00:11
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem tudod anyukáddal megbeszélni, hogy szeretnéd ha partner lenne abban, hogy egészségesebben főzzön, találjátok ki együtt a menüt? Mond meg, hogy nem szeretnél ilyen turmixot inni,helyette inkább másféle ételeket ennél és többet mozognál. Amikor az én gyermekeim is diétáztak, mindig összefogtunk és segítettem a fogyásban úgy, hogy én sem főztem, ettem mást mint ők, így nem volt kisértésük. Egy időben vegások akartak lenni, akkor egy évig nem volt hús, a végén már a sárgarépát is kirántottam:) Nem hiszem, hogy ne értene meg anyukád, hiszen a segítő szándék megvan benne, csak közös nevezőre kellene jussatok.
2009. júl. 15. 11:58
 17/22 anonim ***** válasza:
A mozgás mindent megoldana , nem hiszem el ,hogy mozogsz meg keveset eszelés és nem tudsz lefogyni mozgáson nem azt kell érteni amíg oda érsz a kocsitól a suli ajtóig vagy , hogy odaérsz a széktől vagy az ágytól a hűtőig hanem , hogy elmész úszni tornázni vagy bicajozol egyet de ezeket csak kíméletesen ... ez az egész akarat kérdése amúgy meg ha nagyon akarod sikerülni fog én minden esetre sok sikert kívánok neked hozzá de ezt így elnézve nem nagyon fogsz lefogyni … már bocs...
2009. júl. 15. 15:49
 18/22 anonim ***** válasza:
21%
Na meg neked a már nem a konditerem kéne sőt lassan már a zsírleszívás ....
2009. júl. 15. 15:54
 19/22 anonim válasza:

Sajnos az emberek mindig magukból indulnak ki és el sem tudják képzelni, hogy más embereknek különböző a mentalitása. Meg sem próbálják beleképzelni magukat a sorstárs helyzetébe, mert ha ÉN nem tapasztaltam ilyent, akkor az nem is létezhet...

Ezt most csak azért jegyeztem meg, mert már annyi helyen olvastam, hogy neki estek elsőre a kérdezőnek, holott egyáltalán nem ismerték a helyzetet a maga valóságában és máris ítélkeztek, pusztán azért, mert nekik jobb körülmények adattak meg és el sem tudják képzelni, hogy lehet másmilyen is egy anya, egy testvér vagy bármely hozzátartozó.

Én azt javaslom, hogy ha az egészségedről van szó, ilyen mértékben, semmiképpen se hallgass laikusokra és próbálj ki m inden vackot, mert az éppen divat. Szakorvost kell felkeresni, és ha egyik nem hajlandó segíteni majd egy másik. Az életed a tét.

2009. júl. 16. 19:28
 20/22 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a hozzászólásokat, gondolván, én is tanulok ebből még többet, hiszen nekem is van súlyfeleslegem, nem kevés.

A következőket gondolom: először is, nyugtasd le magad, az pörgés, az idegeskedés, a hiszti nem használ úgy sem.

Egy „fogyókúra” nagyon összetett. Nem mindegy, hogy egy 14 éves lányról vagy fiúról, vagy egy 30 vagy 50 éves nőről, férfiről van szó. S nem mindegy, mitől hízott meg valaki.

Ha pajzsmirigy-gondod van, azt valóban kezeltetni kell, bár nem tudom, hogy ha tényleg ettől híztál meg, miután kiderült ez a gondod, miért nem kezelt az orvos…

Ajánlom természetgyógyász segítségét!!!! Ha van pénzetek erre a drága porra (mert nem hiszem, hogy olcsó lenne), egy biorezonanciás felméréssel előbbre tudnál jutni.

Te még egy fejlődő szervezet vagy, szerintem (és ez az én véleményem az ismereteim alapján!) ebben a korban sem lenne szabad fogyókúrás port inni! S a hormonrendszerre nagyon-nagyon oda kellene figyelni a porivás helyett!!!!! Ezt kellene édesanyádnak megértenie! Ebben a korban nagyon el lehet rontani a szervezet fejlődését, főleg hormonális szinten egy ún. fogyókúrás porral (még akkor is, ha az édesanyát tényleg szeretné, ha lefogynál, és jót akar). Nem hiszem, hogy a porivás a pajzsmirigyed működését helyrehozná!!

DE! Milyen lehet az a fogyókúrás por, amit naponta 3x kell inni? Ez nem normális így. És akkor hol marad a valódi étkezés? A fogyókúráspor valójában az étkezést helyettesíti/hetné, ha ez étrendkiegészítő lenne. Egy, max. 2 étkezést. Nem 3-at! Ugyanakkor, ismerni kellene, hogy ez a por mit is tartalmaz, milyen összetevői vannak!!! Issza az ember ezt a nyűves port a remény érdekében, de a természetes alkotóelemek hol maradnak? Ez a por is úgy készül, mint más gyógyszer: kémiai folyamatokon megy keresztül, s nem biztos, hogy a szervezet természetes működését támogatja!

Ha viszont napjában ritkán eszünk, azzal sem támogatjuk a bélrendszer mozgását, hiszen a ritka és kevés evés lelassítja a bélmozgást. Egy fogyókúránál az a lényeg, hogy a bélmozgást felgyorsítsuk, hogy ne pangjon az étel a gyomorban, a bélrendszerben. A nemevéssel ez nem valósulhat meg!

Magyarországon sajnos nagyon sok fogyókúrás por van forgalomban, amit jónak tartanak (a reklámozói és terjesztői), de nem ártana utána nézni, hogy azok az emberek, akik ezt valóban fogyasztották, mennyit fogytak le, s ezt a fogyást meddig bírták megtartani, valamint az egészségük hogyan alakult…

Mindenkinek igaza van abban, hogy a fogyáshoz MOZOGNI KELL!!!

Sokat kísérleteztem, hogy tudnék fogyni, mert én meg szeretek enni :)

Könyveket olvastam a lehetőségekről. S tapasztalatom összefoglalva a következő (még akkor is, ha pajzsmirigy-problémád van, amit haladéktalanul kezeltetni kellene a porivás helyett!):

1.) Először is a fejedben kell eldőlni mindennek. Neked kell akarnod, nem csak mondanod, hogy akarsz fogyni, még akkor is, ha van barátod. A saját egészséged érdekében. A részleteket az előttem szólók már elemezték.

2.) Képzeld el, lásd magad, hogy sikerül fogynod!

3.) Mozogni, mozogni, mozogni! A lustaságot felejtsd el. Még most kell, ilyen fiatalon megtanulnod, hogy mozgás nélkül nincs élet. Mozgással még az agyunk kapacitását is lehet növelni. Kerékpározás, futás, olyan tornagyakorlatok, amiket az ált.iskolában is végeztetek. Lassan érdemes elkezdeni, először keveset, majd fokozatosan többet tornázni, kitűzni célokat, hogy most a héten csak 10 percet, következő héten már 12 percet tornázni. Ma elkerekezek 2 utcányit, holnap már 2 és felet… ehhez az aprólékossághoz türelem és kitartás kell. De megéri, hidd el. Közben sok-sok tiszta vizet inni! Hiszen a víz információ és tisztítás. És igen!! Az úszás a legjobb mozgás, ha van lehetőséged, ne hagyd ki, és ne foglalkozz az esetleges rosszindulatú megjegyzésekkel, ha valakinek kicsúszna a száján! Aki ma sovány, rövid idő múlva elhízhat, a lehetőség mindenki előtt ott van, ha nem figyel magára.

4.) S jöhet az étkezés. Azért eszünk, hogy éljünk és nem fordítva. A Testkontroll (ajánlom nyári olvasmánynak) szerint (a fogyókúrás kísérleteim közül nekem ez vált be a legjobban) életmódot kell váltani!

Délelőtt gyümölcsöt enni. Mert reggel üres a gyomor, és a gyümölcsöt tudja a legkönnyebben megemészteni (ilyenkor nem erejed a gyomorban), ugyanakkor ezek rostosak, tehát jót tesz a bélrendszernek. Sok-sok szénsavmentes ásványvizet, vagy forrásvizet inni. Egy órakor már lehet párolt húst, párolt zöldségeket enni, tehát rendes főtt ételt enni. De nem rántott húst sültkrumplival vagy rizzsel. Hanem húst zöldséggel, krumplit zöldségsalátával, zöldséges rizst, stb. Délután (18 óráig) akármekkora nagy adag zöldségsalátát ehetsz. De nyugodtan ehetsz teljes kiőrlésű kenyeret vajjal, sok-sok zöldséggel. Egyél csírát is, abban van a legtöbb életerő, hiszen a magból élet fejlődik, így minden hasznos ásvány és vitamin jelen van a csírában.

Nyáron rengeteg féle gyümölcs és zöldség van, válogathatsz kedvedre! Cukortartalmat nézve, a gyümölcsök természetes cukortartalmát a hasnyálmirigy másként - könnyebben kezeli - mint a fehér cukrot.

A főtt, párolt ételek egészségesebbek, kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a sültek.

Neten a google-ban keress rá különböző egészségoldalakra, szemezgess az egyszerű ételekből.

5.) Ha ezeket be tudod tartani, biztosan fogsz fogyni! Nekem lement 3 hónap 5 kg!!!!

6.) Nem az a lényeg, hogy gyorsan fogyj le, mert ha a drasztikus fogyókúrát (ami depressziót is okozhat) abbahagyod, utána 2x annyit fogsz felszedni. A lassú fogyás sokkal biztosabb - a bőröd érdekében is.

7.) Még valami, ami nagyon jó tett nekem! Pilates DVD-t vettem, a kezdőt. Csúcs! :) Érdemes lenne mindenkinek kipróbálni, mert szépen hozzá lehet szokni :) És nincsenek mellékhatásai!!

Szurkolok Neked, hogy ügyes légy és sikerüljön!

Bocs, hogy hosszúra nyúltam, így sikerült :)

2009. júl. 20. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!