Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Ozempicről vélemény vagy...

Ozempicről vélemény vagy tapasztalatok?

Figyelt kérdés
jan. 10. 10:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Cukorbeteg vagyok, 2-es típusú, mégis nagyon vékony, nehezen hízó (ilyen is van). Az első 8 szúrás után kértem az orvosomat, álljunk le vele, mert 2 hónap alatt 4 kg-ot fogytam. Van, aki ennek örülne, én nagyon nem.

A 8 adag beszúrása alatt folyamatos hányingerem és székelési ingerem volt. Így nem lehet élni.

jan. 10. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
68%

Egyelőre hagyjuk meg a cukorbetegeknek. De előbb-utóbb remélhetőleg sikerül felpörgetni a termelést. Ugyanis a nagy fokú obezitásban is magasabb az előnye mint a kockázat. Aki 200 kg és 3 éve nem bír lefogyni, az a következő 3 évben le fog? Nyilván nem, viszont majd fizethetjük a többi emiatt kialakult bajának a kezelését is. Szóval még olcsóbbra is jön ki az Ozempic, nem beszélve arról hogy egy reménytelen helyzetben lévő embernek gyakorlatilag visszaadja az életét.

De nem most. Most a cukorbetegeké az elsőbbség. Biztos, hogy idővel többet gyártanak majd belőle, hiszen üzletileg is megéri.

jan. 10. 21:06
 13/22 anonim ***** válasza:
91%

12# még azt el is fogadnám ha valaki 200 kiló és nem tud lefogyni..

Na de az hogy a nőcik elhagyták magukat és felfutott 10-15 kiló, és mindent kifogást kitalálnak hogy miért nem tudnak normálisan enni meg mozogni, na az gusztustalan

jan. 10. 21:16
 14/22 anonim ***** válasza:
34%

Olyan nincs, hogy valaki 200 kg nem tud lefogyni, max nem akar, lelkileg nem áll készen feladni az evést, mert függő, érkezési zavaros stb. Aki akar lefogy. Még ha nem is vékonyra vagy olyan átlagos súlyra, hanem mondjuk 100kg alá.

Mondom ezt úgy, hogy voltam 170kg mára 64, és én is megjártam a poklot mire lefogytam, az evéshez, kajához való egészségtelen viszonyommal is küzdöttem, és k*vára nehéz, de aki igazán akarja az le tud fogyni, legalább annyira , hogy a közvetlen életveszély elmúljon.

jan. 11. 02:39
 15/22 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, hogy ez a gyógyszer hogy kapcsolható össze tényleges fogyással, amikor mindenhonnan az folyik, hogy fogyni csak kalóriadeficittel lehet!????? Most akkor hogy is van ez? Vagy ez a gyógyszer égeti a kalóriákat? Nem hiszem...

Egyébként annyi a véleményem, hogy még ha működik is, egy életen át úgyse lőheti magába az ember ilyen céllal, és akkor úgyis visszahízik. Szóval felesleges. + Elveszik azoktól akiknek tényleg kéne. Amelyik doki felírja erre, annak el kéne venni végleg az engedélyét.

jan. 11. 02:44
 16/22 anonim ***** válasza:
76%

15# úgy, hogy étvágycsökkentő hatása van tehát kevesebb kalóriát fog bevinni az illető

Csak ugye azzal nem számolnak hogy így nem tanulnak meg normálisan étkezni, ezért szalad vissza minden kiló amikor abbahagyják

jan. 11. 07:09
 17/22 anonim ***** válasza:

#15, én úgy tudom, elveszi az étvágyat, esetleg az emésztésed, felszívódást is egy kicsit lerontja. Tehát automatikusan kevesebbet fogsz enni, és lehet hogy még annak a nagyobb részét is hasznosítás nélkül kikakilod. Ennek következtében kerülsz kalóriadeficitbe.

#14, lehet hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem arra gondoltam, hogy ne fogyna le az illető, ha megfelelő életmódot folytat. Hanem hogy nagyon kicsi az esélye, hogy ez bekövetkezik, ha már évek óta nem következik be. Arról nem szeretnék vitatkozni, hogy meg tudná-e csinálni ezt az életmódváltást az illető. Nem kell erkölcsi kérdést csinálni a fogyásból, ez orvosi döntés. A várható előnyt (gyógyszer nélkül nem fogyna le, tehát életminőség-javulás és egy rakás szív-érrendszeri, cukorbetegség stb. kockázat mérséklődése) kell összehasonlítani a kockázattal (ami bőven van ennél a gyógyszernél).

#13, tökéletesen igazad van abban, hogy ilyen esetben mikor csak kis túlsúlyról beszélünk, orvosilag ez nem indokolt. Az egészségi kockázata sokkal nagyobb, mint az egészségi előny. Eleve 10-15 kg túlsúly nem jelent olyan komoly egészségügyi kockázatot, ha nem adja le az illető, akkor sem. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy egy szabad ember hadd pusztítsa úgy a testét, ahogy akarja. Szóval ha már mind a cukorbetegeknek, mind a kóros elhízottak hozzájutottak, nincs hiány, akkor éntőlem szurkálja magába aki akarja (és kifizeti). De valószínűleg Magyarországon hivatalos úton indokolatlanul nem lehet majd hozzájutni, maximum vesztegetéssel.

jan. 11. 07:17
 18/22 anonim ***** válasza:

16-17.

Szóval étvágycsökkentő, így már értem:). Ettől függetlenül még mindig áll amit írtam, felesleges ha nem egy életre használja az ember, mert nem tanul meg normálisan enni, félretéve minden olyan dolgot ami a túlevéshez vezet.

jan. 11. 13:45
 19/22 anonim ***** válasza:

#18, szerintem azon is segít valamennyit. Eleve súlyt tartani kevésbé kellemetlen mint fogyni. Másrészt ha már egy ideje kevesebbet eszik, már rááll a szeme, esetleg összébb szűkül a gyomra, tehát könnyebben jóllakik a kevesebbel is. Ha már anyagcsere probléma alakult ki, az még fokozni tudja az éhséget, nehezíteni a fogyást, ha varázsütésre lefogy, ezek a problémák is javulnak.

Egyébként a sima diétával történő fogyásnál is nagyon gyakori a visszahízás, jojóba kerülés. Ami nagyon káros, még rosszabb mint alapból egy mérsékelt túlsúly. És annyira gyakori hogy nagy átlagban a fogyási kísérlet inkább ártalmas.

jan. 11. 14:01
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Szomszédom-barátnőm kb 155 cm, kb 65kg súllyal (tehát nem észbontóan kövéren), valódi, súlyos (rendszeresen 18-20-as értékkel) 2-es tipusú cukorbetegként kapta kb 8 hónappal ezelőtt az elsőt (előtte inzulinon volt). 2 hónappal később, a vércukor szintje max 10-ig ment le, viszont 42 kg-osan, állandó hányingerrel, hányással küzdött, és súlyos székrekedései voltak akkor is, ha hashajtót szedett. Kb a 3. hónapban leállították az injekciókat, miután bármit evett vagy ivott, nem ment keresztül a bélrendszeren, még a sima vizet is visszahányta. Gyakorlatilag teljes mértékben leállt a bélmozgása (ileus, bélbénulás), hónapok óta infúzióval táplálják, mert még sima vizet sem tud inni, mert az is visszajön. Volt műtétje, előtte egy darabig naponta kapott beöntést, és különböző módszerekkel próbálták újraindítani a bélmozgást, de gyakorlatilag haldoklik, megmondták. Állítólag nagyon ritka ez a fajta mellékhatás, de létezik.

Állítólag aki elkezdi használni, annak élete végéig kell, különben sokszorosát hízza vissza.

jan. 15. 04:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!