Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » Bevált éhségérzet csökkentő...

Bevált éhségérzet csökkentő létezik? Tapasztalatokat szeretnék!

Figyelt kérdés

Van önuralmam, nem zabálok ,de sokszor rám tör az éhség elég kínzóan (nem koplalok). Emiatt azért előfordul ,hogy valamivel túl lépem a kalória keretem.

Saxendára és társaira sajnos nincs havi 40 ezrem, nyilván olyan hatást nem várok. Sok folyadékot iszom, króm tablettát próbáltam-nem vált be.

Létezik esetleg olyan táplálékkiegészítő, tea, vagy igazából bármi, ami nem káros és segíthet?

Köszönöm a válaszokat!

nov. 1. 19:13
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként a cukrot rendben van, nemrég voltam cukor és inzulin terheléses vizsgálaton. Még sok egyebeket is néztek. Nem tudom mi okozza ezt a hirtelen éhséget, mikor napi többször eszem, teljes kiőrlésű dolgokat, elvileg az telít, de nekem ez sem működik :D
nov. 1. 19:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Cukrom*
nov. 1. 19:18
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Ha éhségérzetet érzel igyál meg 2 pohár sima vizet.
nov. 1. 19:23
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

Rostbevitel? Napi 30g-nak minden embernek megkellene, hogy legyen.

Miket szoktál enni?

Vannak praktikák, amik beválhatnak, pl

-rizs helyett bulgur/gersli (az előbbiben 100g/2-3g rost, az utóbbiban 100g/10-15g..)

-rengeteg zöldség (alacsony kalória nagy volumen/térfogat)

nov. 1. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
szerintem érdemes lenne nézetned egy leptinszintet, magánlaborba megcsinálják pár ezer ft-ért. Csak azért, hogy kizárd a leptinrezisztenciát. Táplálkozástanácsadó anno mondta nekem, hogy a túl kevés magnézium B6 bevitel is okozhat falásrohamokat. Egyébként nekem aki évek óta falásrohamokkal küzdött és már terápián is túl van, kizárólag csak a saxenda segített. Már a kis dózis is olyan hatással van rám, hogy ezzel soha semmi nem tudta felvenni a versenyt. Ezért prioritásként kezelem, csak hogy ki tudjam fizetni, inkább lemondok dolgokról. Nekem ez hozta el a megváltást az életembe. Mivel az 1,2-es dózis is hat így nekem másfél hónapig elég, szóval csak minden 2. hónapban kell megvennem. Szerencsére nagyon jól reagálok rá, mellékhatásom sem lett tőle, viszont teljesen lehozott a kajáról.
nov. 1. 22:14
 6/12 anonim válasza:

Napi másfél litert mire megiszol belőle étel is alig fog beléd férni.

[link]

nov. 2. 00:23
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Így nem olyan húzos akkor, ha csak 2 havonta kell megvenni a Saxendát, lehet rákérdezek majd a dokinál, hátha nekem is elég lenne annyi. Egyébként magán endo dokinál voltam és a labor is magán volt, sok dolgot néztek (közel 70ezret fizettem..) De a leptinszintet nem tudom hirtelen, megnézem majd a leletet.

Magne B6ot azért megpróbálom, köszi.

Ami még eszembe jutott és tegnap utána is olvastam, hogy sok édesítőszert fogyasztok, állítólag az is fokozza az éhségérzetet. Úgyhogy ezt mindenképp vissza kell fogjam, persze nem cukorra cserélve 😀

nov. 2. 05:01
 8/12 anonim ***** válasza:

5, vagyok, még ami eszembe jutott az a túlzott szénhidrát bevitel, főleg a gyors felszívódásúak azok okoznak állandó éhségérzetet, de gondolom akkor már ezt a kérdést körbejártad.

Igen nekem a Saxenda 45 napig elég az 1.2-es dózist szúrom, az orvos azt fogja mondani, hogy azzal csináld végig ami már elveszi az étvágyat, nem feltétlenül kell magasabb szintre menni. Egyébként a legtöbb embernek az 1.8-as veszi el az étvágyát, na ebben az esetben elég csak 30 napig a gyógyszer. De még ennél is van feljebb, 2.4, 3.0, ha nekik ennyire fel kell tolni nekik már 2-3 hetente kell gyógyszert váltani.

Szóval szerencsés esetben, ha az 1.2 használ, akkor 45 napig elég lehet.

Magnézium esetében a GAL magnézium biszglicinát a legjobb, ezt szedem napi 3-szor, plusz a Gal multiját. Ezzel mindent letudtam. Még annyit javasolt, hogy menstruációkor szedhetek akár emeltebb mennyiséget, vagy ha falásrohamaim vannak pl régen nagyon erős PMS tüneteim voltak.

nov. 2. 11:34
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne várjatok a Saxendától valami nagy csodát.

Sok mellékhatásai vannak. Emeli a vérnyomást, hányás, szédülés, hasmenés, ingerültség, levertség jelentkezik szinte napi szinten.

Fontos a napi minimum 2 liter viz ami csökkenti kicsit a tüneteket + mellette tovább diétázni és mozgás.

Ismerek olyanokat akik nem bírták szedni sokáig, meg aztán tönkreteszi az anyagcserét és teljesen lelassítja majd a fogyást.

nov. 14. 16:35
 10/12 anonim ***** válasza:

április óta használom, előtte 2 évig nem mertem pont a rémhírek miatt, amit azóta is bánok. Pedig már akkor is javasolta az orvos, mert annyira nehéz eset vagyok.

Csak a saját tapasztalat a mérvadó, és akinek van baja az mindig hangosabb. Semmitől nem tudtam fogyni, állandóan éhes voltam, a poklok poklát jártam meg, hagyjuk is, mire utolsó mentsvárként eljutottam a gyógyszerig.

Már eljutottam arra a pontra, hogy teszek egy próbát, ha rosszul leszek tőle azonnal leállítom.

Jelentem, az égvilágon semmi de semmi mellékhatása nincs rám, úgy hogy már 2 nagyon részletes laboron is túl vagyok.

Ellenben olyan jól reagálok, hogy már egy kisebb dózis is elvette az étvágyam. Főleg reggel, ha eszek egy falatot bármiből meg iszok egy kávét, teljesen el vagyok telítve órákra. Konkrétan arra kell figyelnem állandóan, hogy ne egyek túl keveset és meg egyem az előírt mennyiséget.

A belassult anyagcserét is ugyanolyan kamunak gondolom, és egy totálisan eltúlzott rémhírnek amit valaki kitalált és úton útfélen ezt nyomja mindenhol, és ezért pont azok nem használják, akiknek valóban segítene, mert félnek tőle.

Minden fogyokúra során megtörténik az anyagcsere belassulása, pontosabban a metabolikus adaptálódás, kinél rövidebb, kinél hosszabb idő után. Nyilván ha használta a szert, kevesebbet evett, kalóriadeficitbe került, és ehhez egy idő után alkalmazkodik a szervezet. Ez minden fogyókúrázónál törvényszerűen megtörténik. És ekkor lehet némi változtatást végezni a diétán, hogy kibbillentse ebből az adaptálódásból. Semmiképp sem a gyógyszer abbahagyása a megoldás, őszintén sajnálom azokat akik így tettek, holott egy teljesen természetes folyamatról van szó, ami mindenképp megtörténik.

nov. 14. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!