Milyen modszerrel tudnek megszabadulni a maradek 8-10 kilotol?
Most vagyok 67-68/176cm. Es az elmult 1 evben nem sikerult fogynom, pedig tobbnyire tartom a dietat (no feherliszt, cukor, tejtermekek - arra allergias vagyok), de heti 3x van csak idom sportolni.
Elsosorban olyan tanacsokra lenne szuksegem, amikkel tartos fogyast erhetek el, illetve itthon is vegezheto edzesterv erdekelne, mert csak keso este van idom ilyesmire.
Elore is koszonom. ☺️
Mondjuk nem olyannal kell kezdeni aki szerint egy 176 centis 68 kilós nőnek fogynia kell, mert nem normális az ilyen, ennyire egyszerű. Oké, a pasik többsége a normál alkatot szereti, nem a túlsúlyosat, kövéret, ez rendben is van így, semmi probléma ezzel, de te ezeknek a közelében sem vagy, és mégis pár balfsz véleményére alapozol.
Mondok neked valamit. Férjnél vagyok. Egy végtelenül aranyos, helyes, okos pasi a férjem, aki ezt figyeld: 175 centis magasságomhoz, 125 kilósan szeretett belém. Azóta sok minden történt, újabb fogyókúrák, jojóeffektus stb...így szedtem fel sajnos hozzá, de egy ideje az egészségem miatt életmódot váltottam teljesen, már másképp csinálom mint korábban, már nem fogyókúrákkal szarakodom.
Azon vagyok, hogy leadjam a sok felesleget (be is indult szépen a folyamat), de nem a férjem miatt. Mert ő mindenhogyan szeret. Nem egy testsúlyt a mérlegen, hanem engem. Én az egészségemért szeretnék lefogyni, nem azért, hogy bárkinek megfeleljek. Kizárólag magamnak akarok megfelelni, és nem mások fogják megmondani nekem, hogy kövér vagyok-e, azt majd én ítélem meg. A célsúlyom egyébként a 70kg. :) Csak hogy valami elérhetőbb célom legyen. És boldog leszek amikor elérem, mert az számomra már egy egészséges testsúly lesz. Nem lesz extra lapos a hasam, és nem lesz vékony a lábam, nagy lesz a fenekem? KI nem szarja le....Esélyem lesz tovább élni boldogan, egészségben, és ez a lényeg.
Ezzel az önpusztító lélekromboló hozzáállással, teljesen tönkre fogod magad tenni. NEM agyhalott idióták véleményével kellene foglalkoznod. TE nem vagy kövér, fogd fel.
Ugy erzem, hogy barmit mondok, az ítélet mar megszuletett rolam... Megjegyzem, eleg torz kovetkeztetesek lettek levonva abbol a nehany dologbol, amit leirtam magamrol...
Pl a ket felhozott pelda csak ket eset volt abbol a temerdek kritikabol, amit a testem miatt kaptam. Es nem, nem csak ezek miatt akarok fogyni, hanem mert rosszul erzem magamat igy a boromben. Ha a 9es es 11es valaszolo jol erzi magat, akkor nagyon orulok neki, sok boldogsagot kivanok mindkettonek, de en nem ok vagyok!!!!
Hozzateszem a fogyas egyaltalan nem azt a celt szolgalja, hogy annak kovetkezmenyekent szeretnek pasit fogni, csak a minimum feltetelt szeretnem elerni, hogy legalabb lehetosegem legyen majd egyszer, ha ugy dontok.
Igen, van boven gondom, jarok kezelesre is, de ennel sokkal nagyobb gondjaim is vannak. A lenyeg, hogy en boldogabb vagyok vekonyabban, ez van, engem ez tesz kiegyensulyozotta. Amugy nem fogytam volna 30 kilot par evvel ezelott, ha nem ez lett volna szempont, hogy jol erezzem magamat a boromben.
Csendben megjegyzem, hogy pont ket no hordott most el minden szarnak, fejenkent 1-1 peldara, a ferjeikre hivatkozva, hogy mit szeretnek a ferfiak altalaban.... Visszakerdezek: miert az o izlesukre kellene epitenem? Veluk meg annyi kontaktom sincsen, mint az exeimmel, megjegyzem, nem veletlenul nem tartottak tovabb annal, mint ami volt, tekintve, hogy nem vagyok akkora idiota-mint aminek amugy beallitottak itt- es nem esek bele esz nelkul barkibe.
De igenis a velemenyek tukreben latom magamat, s az alapjan nem vagyok kulsore annyira vonzo most, hogy valaki jobban meg akarjon ismerni.
S meg egy megjegyzes, talan celszerubb lenne a feltett kerdesre valszolni, nem pedig onmagunk fenyezesere es masok lealazasara hasznalni ezt a topicot. Majd, ha azt a kerdest irom ki, hogy kover vagyok-e szerintetek ezekkel a parameterekkel, akkor lehet ilyeneket irogatni, addig meg javaslom, hogy a ket holgy foglalkozzon a sajat testevel meg az eskuvoje szervezesevel.
Kedves Kérdező,
Sajnálom, hogy ennyire a szívedre vetted a válaszomat.
Úgy gondolom, hogy attól függetlenül, hogy valaki nem kér segítséget, de látszik rajta, hogy szüksége van rá, KELL segíteni. Rajtad áll, hogy elfogadod-e vagy sem.
Én vagyok az a menyasszony, aki a szeptemberi esküvőjére készül. De mit gondolsz? Én előtte nem jártam be a poklot? Vagy másnak nincsenek sérelmei? Én is éreztem úgy, hogy a súlyom befolyásolta a kapcsolatomat, sőt igen, voltak akik viccelődtek is ezzel, amit persze én nem tartottam poénosnak. Természetesen odafigyelek én is magamra, nem arról van szó, hogy nem. De elfogadom magamat. Megtanultam szeretni magam. Mert ha te nem szereted magad, akkor hogy is várod el mástól, hogy szeressen. IGEN! Nem fogja neked az igazi társad azt mondani, hogy vékony vagy HA NEM VAGY AZ. És ettől függetlenül számára lehetsz tökéletes. Ideje lenne a kis óvodás szintet félredobni és felnőtt nőként viselkedni. Mert jelenleg egy duzmackodó 5 éves szintjét fedezem fel benned, aki csak mondja és mondja, meg sem hall semmit és a sarokba kuporogva haragszik a világra, mert pár gyökér beszólt neki. Gyenge akarsz lenni? És ha sosem leszel 60kg? Akkor mi? Felvágod az ereidet? Ahogy írtam, nekem sem voltak egyszerű kapcsolataim. Volt, hogy elhagytak egy (akkor szerintem) sokkal csinosabb nőért, amit úgy reagáltam le mint te. De szerencsére én rájöttem, hogy ez nem jelent semmit, mert ő 10 kilóval könnyebb. Attól még lehet egy hárpia és egy kiállhatatlan személyiség. Egyáltalán miért a számokra hagyatkozol? Miért nem végzel erősítő edzéseket, amivel izmot építész és formálod magad? Nem mindegy, hogy valaki vékony és nem mindegy ha valaki formásan vékony. Az, hogy formásan vékony, nem jelent 60 kilót. Nagyon nagyon el vagy tévedve. Kívánom, hogy térj észhez és majd pár év múlva visszaolvasva csapkodd a fejed, hogy mekkora h...e voltál.
U.I.: Esetleg orvost keress fel aki tanácsot ad, megvizsgál (hormonvizsgálat stb.)
Nem tudom tenylef, hogy neg hanyduor es milyen nyelven irjam le:
1. Nem az a legfontosabb celom, hogy pasit szedjek fel. Ez most rohadtul nem aktualis. De nem akarom, hogy eselyem se legyen kesobb.
2. En vekonyabban jobban erzem magamat a boromben, mert voltam kb 6 kiloval konnyebb a mostaninal es imadtam, bar akkor is szerettem volna meg fogyni. A lenyeg, hogy en ugy boldogabb vagyok es senkinek nincs joga ezt ketsegbevonni. S ha emiatt feluletes vagyok meg gyerekes, akkor legyen igy.
3. En most is edzek rendszeresen, de munka es suli mellett nincs annyi idom, mint korabban. Szoval koszonom szépen, de az egyszeru etositesnel tobb kell ide, mert hiába csinalok 500db erositot a hasra/torzsre, meg labra, ha az utobbival nagyon is elegedett vagyok es az elobbi is befeszitve kokemeny, de folotte van egy par centis, puha zsirreteg, ami zavar.
Amugy mar megkaptam etkezes es mozgas szempontjabol is a megfelelo tippeket, szoval azoknak köszönöm szépen a segítséget!
Amugy tenyleg nagyon szomoru, hogy az ember mar segitseget sem kerhet anelkul, hogy bele ne rugjanak. De igyekszem az építő komentekre koncentralni.
Minden jot Mindenkinek!
"vekonyabban jobban erzem magamat a boromben, mert voltam kb 6 kiloval konnyebb a mostaninal es imadtam, bar akkor is szerettem volna meg fogyni."
Tipikus anorexiás gondolatok, magassághoz képest túl alacsony testsúlynál is fogyna még, az tölti el boldogsággal.
"Amugy tenyleg nagyon szomoru, hogy az ember mar segitseget sem kerhet anelkul, hogy bele ne rugjanak."
Senki sem rúgott beléd, csak felhívták a figyelmedet arra, hogy túlságosan rá vagy függve erre a fogyás dologra, miközben nem a testeddel, hanem az elméddel van a probléma. A rossz közérzetedre nem a fogyás a megoldás.
A pasikat nem a súlyod tartja távol, hanem a rossz lelkiállapotod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!