Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha nap végére...

Mit csináljak, ha nap végére elfogy a motivációm, és sóvárgok mindenféle után?

Figyelt kérdés
Egész nap jól tartom magam a kitűzött célokhoz, de este minden megváltozik. 5 órakor szoktam nekiállni vacsorát főzni, párom fél 8-ra ér haza, akkor vacsizunk. Ilyenkor szokott elbukni az egész napra kitűzött cél, úgy érzem ilyenkor nassolnék, stb. Hogyan vonjam el a figyelmem, vagy mit csináljak?

2019. máj. 27. 23:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Évekig én is így voltam ezzel, egész nap tartottam a diétát (nem is nagyon érdekelt az étel), este viszont rámjött a zabálhatnék és mindenfélét összeettem. Ez akadályozott meg abban, hogy az utolsó 6 kilót leadjam (előtte 14-et már sikerült). Szerintem ez nem az éhségről szól elsősorban, szóval az a tanács, hogy egyél napközben eleget, megszívlelendő, de önmagában ez nem elég. Ez egy pszichés dolog elsősorban, hogy a nap végén pihenünk, már nem termelődik bennünk annyi adrenalin, és jön, hogy megjutalmazzuk magunkat a napi teendők elvégzéséért. Szerintem este még az ízek is intenzívebbem, minden finomabb. :)

Szóval amit tanácsolni tudok, az csak az átprogramozás megkísérlése, amennyiben tényleg igazán fontos neked az utolsó kilók leadása. Nagyon nehéz az elején, de szerintem megéri. Én rákényszerítettem magam, hogy 1-2 körül rendesen ebédeljek, 4-5 körül vacsora, utána este meg már csak joghurt (nem natúr, különböző ízesítésűek), esetleg egy kis gyümölcs (de egy kevés olajos mag jobb lenne, ezt akarom bevezetni, te meg ehetnél különböző növényi joghurtokat, puddingokat, azok is hasonlók). Az elején nagyon nehéz volt, nem is annyira testileg (bár hiányzott persze a jóllakottság-érzés), inkább lelkileg viselt meg, de 1-2 hét után megszoktam. Már nem is igazán kísért az esti melegszendvics + desszert - kombó. :) Bár most már akár meg is engedhetem magamnak, előfordul, hogy bevacsorázok, vendégségben többet eszek, de nem rakódik rám (valamiért a súlytartás jóval könnyebben megy nekem, mint a fogyás, lehet, te is így vagy ezzel). Viszont reggel kipihentebb vagyok és a gyomrom is jobbnak érzem a könnyű vacsora után, egyes orvosok szerint is a 12 órás böjt (vacsoráról reggeliig) lenne ideális a szervezet regenerálódása szempontjából.

Sok sikert kívánok neked is! Ha igazán akarod, előbb-utóbb sikerülni fog, és hidd el, a második napon már sokkal könnyebb lesz, mint az elsőn, szóval csak egyszer lesz nagyon nehéz és hidd el, a végeredmény kárpótolni fog a "szenvedésért". :)

26N

2019. máj. 31. 16:12
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Annyit tennék még hozzá, hogy fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire és ne feltétlenül a különböző elméletek mentén haladj. Nekem például rá kellett jönnöm, hogy a hüvelyes zöldségek és a teljes kiőrlésű gabonák (egyszóval a keményítő) nem olyan nagy barátaim, mint gondoltam, illetve a cukor (gyümölcsök) nem annyira ellenség, sőt, nekem nagyon bevált a keményítőszegény, normális fehérje- és zsírtartalmú, viszont nem kevés cukrot tartalmazó étrend, noha ilyen diéta nem is nagyon létezik. :) Szóval a lényeg, hogy különbözőek vagyunk és nem biztos, hogy ugyanazokat az ételeket, ugyanolyan mennyiségben és elosztásban kellene ennünk a sikeres fogyás érdekében. :)
2019. máj. 31. 19:07
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Amit kifejtettél, nagyon is igaz szerintem! Hasonló módszeren én is gondolkodtam egyébként, mint amit leírtál, azzal a különbséggel, hogy az nekem nem jutott eszembe, hogy később még ehetnék valami könnyűt. Ez így végülis egész megengedőnek tűnik, mégis bekorlátoz valamilyen szinten a zabálásban :D Ki fogom próbálni, és nagyon köszönöm, most egy reményt adtál nekem! Neked sikerült így megszabadulnod az utolsó kilóktól?
2019. jún. 1. 00:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Örülök, hogy biztatónak találtad a válaszom. :) Bennem is felcsillant mindig a remény, amikor hasonló sikersztorikról olvastam, de hosszú időbe került megtalálnom a saját, teljesen személyre szabott módszeremet. Igen, sikerült leadnom az utolsó 6 kilót is, és tartom a súlyom, nagyon jól érzem így magam, nem csak esztétikailag érte meg fogynom, egészségügyi téren is tapasztaltam pozitív változásokat. :)

Annyi féle elmélet létezik a fogyással kapcsolatban, hogy igazán nehéz eligazodni ezek mentén és kialakítani egy saját, működő és élhető étrendet. Én is olyan véresen komolyan vettem minden "aranyszabályt", hogy évekig elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy diós Activia joghurtot egyek vacsorára (hisz cukor is van benne), ne natúrt vagy semmit (pedig ezek nekem már túl nagy erőfeszítéseknek számítottak ahhoz, hogy úgy ítéljem, megéri a célért), vagy, hogy a napi tornám mindössze 5-6 perces legyen (főleg blogilates youtube-videói), nem pedig minimum 20 perc (amennyit nem bírtam) pedig mindössze ezt a két dolgot kellett megtennem a siker érdekében. :) Kár, hogy erre nem jöttem rá és nem embereltem meg magam hamarabb, 5 évet ezzel a plusz 6 kilóval (vagyis inkább 6-10-zel, mert ingadozott a súlyom) éltem le, kár volt. :)

Szóval, még egyszer, sok sikert kívánok neked is, ne feledd, hogy az élet nem a fogyókúráról és a karcsú testről szól, de az életminőség igenis (sokkal) jobb fittebben. :)

2019. jún. 1. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!