Ha mindenféle zöldséget összesütsz sütőben milyen fűszerekkel illetve mivel ízesíted?
Ez az összeállítás eléggé nem passzol, több okból sem.
Egyrészt a paradicsom sok levet ereszt, ezért neh igazán jó más zöldségekkel együtt sütni, kivéve hagyma, paprika, padlizsán, zukkini - így lecsószerü lesz a végeredmény.
Másrészt nem illik a spárgához, ahogy a brokkoli sem, mert a spárga enyhe ízét teljesen elnyomnák.
Harmadszor ezek igen eltérö idö alatt puhulnak meg, tehát vagy a fele kemény marad, vagy a másik fele szétmálik.
Negyedszer a lilhagymát nem jó sütni-fözni, mert ettöl enyhén szürkés-zöldes szine lesz, ami optikailag nem túl jó.
Ami a füszerezést illeti: kevés só és örölt bors minden féleségféléhez megy, de tényleg csak kevés, különben a zöldségek ízéböl semmit nem fogsz érezni.
A paradicsomhoz bazsalikum illik, a brokkolihoz kömény, esetleg majoranna - szóval nem mindegy, milyen zöldségröl van szó.
Én sokszor csinálok vegyes zöldséget sütöben, de elöször is összeillö zöldségféléket teszek egymás mellé, másrészt meg az adott zödlségekhez passzoló füszereket (internet, füszerek használata keresés segít) teszek hozzájuk.
Minek kérdezel, ha nem akarod, hogy választ kapj?
Azt meg végképp nem tudom, HONNAN szeded, hogy nem léptem túl a lecsó, pörkölt, paradicsomos tészta kategórián - ugyanis ebben nagyon nagyot tévedsz, ugyanis ezek azok, amik jóformán sosem kerülnek nálunk elö, de persze te jobban tudod!
Viszont ha mindent jobban tudsz, akkor ne kérdezz meg másokat, mert ök nem azt fogják írni, amit te vársz.
Ha meg vannak olyan receptek, amik szerinted jók, akkor miért nem azokat próbálod ki, ahelyett, hogy itt pampognál!?!?!?!?
Én is szoktam ilyen "amit találok a hűtőben összesütöm" napot csinálni. Pont le szarom minek mennyi a sülési ideje meg mi illik mi nem végeredmény finom azt kész.
Én kedvenc fűszerem a szerecsendió meg a garammasala keverék. Ha csak enyhébb ízre vágyok akkor csak szerecsendiót küldök rá ha fűszeresebbre akkor a garammasalát. Melegszendvicstől kezdve rántottán át a sülthúsokig mindenre teszek szerecsendiót.
Tesóm mindent lestyánnal eszik neki az a kedvenc. De tehetsz rá fokhagymaport, vagy sima fokhagymát sót, borsot, bazsalikom, kakukkfű, oregánó Igazából felsorolhatnám az összes fűszert amit szeretsz azt teszel rá.
Szoktam. Nem a fentieket, de nyilván ízlés dolga, kinek milyen keverék jön be. A lilahagyma nekem is kiváló sütve, más kérdés, hogy inkább nyersen eszem és a vöröset sütöm, mert az olcsóbb és színben jobban megy az ételekhez. De ha nincs vörös vagy sok a lila, prímán helyettesíti. Nekem sosincs bajom sem a barna színű kelt tésztával, sem a zöld másmilyennel, sokszor látom, hogy egyeseket valami zavar, de engem picit sem, sőt, a zöld tészta poénos.
Arra jöttem rá, hogy a kömény jól megy a vegyes zöldségekhez, a zöldfűszerek szintén... Borsot mindenre teszek, ami nem édes... Szeretek sok fűszert, amit beleszórok az ételbe, ha kedvem van... Pl. a vegyes zöldségek igen jók curryvel és tandori masalával (nem feltétlenül általánosan, sok zöldség van, sok kombináció, nem mehet mindhez). De a finom zöldségek igazából sóval (s az automatikus borssal) is jók. Lazac mellé pl. simán sózott, borsozott karfiol, zöldbab, sárgarépa a szentháromságom, teljesen felesleges túlfűszerezni, ha minimalistábban is tökéletes.
Már elnézést kedves egyes válaszoló, de te oktattál ki, hogy:
egy a paradicsom,
kettő a lilahagyma,
három a spárga,
négy a brokkoli
és öt: találsz a neten megoldásokat.
Ez a válasz minősíthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!