Zabpehely, lehet egyáltalán jó?
Ma másodjára próbáltam ki a zabpelyhet és számomra ehetetlen, ez a nyúlós-kocsonyaszerű állag. Teljesen íztelen és pépes valamint az a fűrészpor mellékíze.
Hiába raktam bele kakaóport vagy kókuszreszeléket, ez vállalhatatlan ízű volt.
Vízzel készítettem el, felfőztem. Kuka
Simán vízzel felöntöttem, hagytam picit állni, kakópor, megint kuka.
Köszönöm!
Én is gondoltam az almára, mivel az talán ad valami roppanós érzetet és nem olyan, mintha csak valami trutymót ennék.
Amikor belekevertem a kakóport és a kókuszreszeléket, komolyan nagyon tetszett az illata. Azt hittem, pár mp alatt befogom falni. Sajnos nem..
Következő körben azt hiszem, hogy akkor megpróbálom tejjel, almával és fahéjjal.
Egyébként azért szeretném megkedvelni, mivel jó alternatíva lehetne reggelire vagy vacsorára, nem kenyér vagy pékáru, s nem is szalámi vagy hasonló. Szóval jól jönne az egyszerűségéből, telítő képességéből fakadóan. :)





Nagyon jó alternatíva lehet. A lakosság jelentős érsze érzékeny rá és hasmenést okoz nekik.
Recepteket meg kérj bátran és próbálkozz. Lehet sikerül megkedvelni.





Ha vízzel készíted, próbáld meg egy icipicit megsózni (ahogy pl. a piskótába is kell egy kevés só). Mert amúgy vízzel elég ízetlen.
Én nagyon szeretem egyébként, de nem zabkása formájában, hanem zabkekszet szoktam készíteni, meg bolti csokis müzlit szoktam enni (amiben zab meg csokidarabok vannak főleg).
Szia! Én írtam az almát és fahéjat. A többieknek igaza van abban is, h nem mindegy h apró vagy nagyszeműt. Nálam az apró vált be, ízesítés után jobb lett az állaga számomra, mint az ugyanúgy ízesített nagyszeműnek. Viszont a márkával nekem vagy szerencsém volt, vagy nem vagyok annyira válogatós, de 3 félét kóstoltam, és semmi különbséget nem éreztem közte. Először a kölln-t próbáltam, ez marha drága, az aprót és a nagyot is ettem. Aztán a Tescoban vettem hahne márkájú, ez már olcsóbb, és ugyanolyan mint a drága. Most a Tesco sajátmárkása van otthon apróban, teljesen jó, és 200ft körül van a fél kg.
Amit én nem értek, h mindegyiknek más a kcal tartalma, a legolcsóbbnak a legtöbb, valaki tudja esetleg, h ez mitől függ?





Régebben en is főztem, de az az állag már nem tetszik. Én így csinálom:
Kimérek 40 gramm nagyszeműt egy tálkába, és leforrázom vízzel. Tehát fejbe öntöm a zabot ha úgy tetszik. Kis fedő rá,makd 5 perc alatt megduzzad, de nem nyúlós. Én mogyoróvajat, kesudió vajat teszek rá édesítőt. Imádom. Évek óta így készítem reggelire. Próbáld ki, annyit megér.





kcal: természetes évenkénti szórás. Attól függően, hogy éppen mennyit esett, mennyit sütött a nap, milyen volt a talaj stb. az élelmiszerek tápanyagtartalma eltér. A zabpehely nem szabványos. Gondolom a Tesco is beküldött egy kis mintát a zabpehelyéből elemzésre, aztán ráírta a csomagra, amilyen eredményeket visszaküldtek. A Hahne ugyanígy tett. Amilyen mintát beküldtek, az van a csomagon - de oda van írva, hogy ez átlagos érték, meg tájékoztató jellegű, mert simán lehet, hogy az adat tavalyi, az idei zabban meg éppen kicsit több vagy kicsit kevesebb kalória, rost, szénhidrát, akármi van.
A különbség kicsi, nem kell vele foglalkozni. Ha nagyon ki akarod precizionálni a dolgot, akkor inkább a gyümölcsökre figyelj, ott nagyobb a különbség. Ezért van az USA élelmiszeradatbázisában több különböző érték megadva például az almához, körtéhez, de a paradicsomhoz is, attól függően, hogy az év melyik szakában vetted.





Köszönöm a sok-sok választ, szuperek vagytok!
Ma megpróbáltam leforrázni, és tényleg nem lett nyúlós, raktam hozzá kakaóport és kókuszreszeléket. Azonban most meg nagyon összefogta és mintha vajat ennék. Talán a kakóportól vagy, hogy túl sok zabpelyhet raktam hozzá. Almával nagy nehezen leküzdöttem, szóval legalább nem dobtam ki. Úgy érzem, hogy ezt még gyakorolni kell.
Holnap fahéj lesz a kakópor helyett és talán kevesebb vagy több víz.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!