Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Zabpehely, lehet egyáltalán jó?

Zabpehely, lehet egyáltalán jó?

Figyelt kérdés

Ma másodjára próbáltam ki a zabpelyhet és számomra ehetetlen, ez a nyúlós-kocsonyaszerű állag. Teljesen íztelen és pépes valamint az a fűrészpor mellékíze.

Hiába raktam bele kakaóport vagy kókuszreszeléket, ez vállalhatatlan ízű volt.

Vízzel készítettem el, felfőztem. Kuka

Simán vízzel felöntöttem, hagytam picit állni, kakópor, megint kuka.

2019. máj. 18. 13:04
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
89%
Én sem tudom megenni sehogy se.
2019. máj. 18. 13:17
 2/25 lilla64 ***** válasza:
86%
Én egyáltalán nem tudom megenni,bármit tettem bele,undorodtam tőle.
2019. máj. 18. 13:30
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Én tejet is teszek hozzá, egy rész víz, egy rész tej, egy rész zabpehely. Összeöntöm és folyamatosan keverve megfőzöm. Olyan fini, mint a tejbegríz. Vízzel a tejbegríz sem finom.

És csak simán leforrázva, állva hagyva se jó. És normál zabpehellyel, nem instant.

2019. máj. 18. 13:37
 4/25 anonim válasza:
100%
Ettem már simán vízzel össze főzve, de mostanában tejjel főzöm. Utóbbi jobb egy fokkal, de sokáig egyik sem ízlett. Aztán rájöttem, h ha fahéjat szórok bele, máris jobb az íze, az állagát meg úgy hozom rendbe, h almát durvára vágok, és bele keverem a kész kásába. (a fahéjat főzés közben rakom bele). Így már szerintem finom. Ha nincs otthon alma (bár az állaga attól lesz a legjobb), akkor banánt vagy epret rakok hozzá, de ezektől ugyanúgy 'taknyos' lesz. Ha még van kedved kísérletezni, próbáld ki fahéjjal és almával, remélem izleni fog 😉
2019. máj. 18. 13:59
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen is megeszem, pépként, gyümölcsökkel és magvakkal, joghurtban, teával, vízzel és egy kis fahéjjal, sósan kis szallonna pörccel, kenyérbe sütve, házi flapjack-ként, lisztnek őrülve és abból almás pacsnit csinálva, fele-fele buzadarával és habbá felvert tojásfehérjével és cukrozot sárgájával némi citromhéj reszelékkel tejbepapiként fogyasztva, mikróban/hidegen/tüzön elkészítve stb..

Én 30 éve minden nap eszem és nagyon szeretem.

De a kérdés VALÓJÁBAN arról szól, hogy neked milyen az ízlésed.

Minek eszed, ha nem tetszik?

Minek főzöd túl, ha nem szereted pépesen?

Enélkül nem tudsz fogyózni?

2019. máj. 18. 13:59
 6/25 anonim válasza:
100%
Én tejjel főzöm, hűlni hagyom és teszek bele gyümölcsöket meg fahéjat. Ez így finomabb mint a sima vizes.
2019. máj. 18. 15:13
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Az sem mindegy, hogy a teljes szeműt, vagy a gyárban visszamaradott hulladékból készült apró szeműt, vagy milyen gyártmányt veszel.

Lidl kis szeműje pocsék (azt nyugodtan dobd ki a kukába), nagy szeműje finom. Aldiban kis és nagyszemű is finom. (idén, 2 éve ott is pocsék volt a kis szemű, lehet valami vacak termést foghattak ki). A magyar "cerbona" márkájú közepesnél gyengébb és 2-3x drágább.

2019. máj. 18. 15:17
 8/25 anonim ***** válasza:
Kóstold meg a rozskorpát, és azok után mondd, hogy rossz a zabpehely.
2019. máj. 18. 15:53
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak a nagyszeműt szeretem, kizárólag tejjel, az szerintem nagyon sokat javít rajta. Épp csak annyira " főzve", hogy ne legyen nyers. Az a pépesre főzött trutyi nekem sem jön be. Kakaóval, fahéjjal ízesítem.
2019. máj. 18. 16:22
 10/25 anonim válasza:
100%
Én a gyerekeknek csinálom, imádják. A nagyszemű zabpelyhet felteszem főni vízzel, csipet sóval, pici fahéjjal, alma,körte aszalt szilva vagy amit szeretsz. A kész kására fahéjas mézet csurgatok.
2019. máj. 18. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!