Most akkor a zabpehely jo vagy sem?
Azt hallottam, hogy nagyon egeszseges meg, hogy teli van rosttal stb, ami segiti a fogyast. De megiscsak szenhidrat, ami meg hizlal.
Szoval most jo vagy sem a dietaba?
ne egyél sokat belőle. A CH-val csak annyi a baj, hogy ha sokat eszel belőle, azt már feleslegként zsírba rakja az inzulin.
Ha kiszámoltan eszel reggel zabpelyhet, ami amúgy is lassan szívódik fel, akkor nincs vele gond.
A kalóriatöbblet hizlal. Ha te megeszel egy kevés zabot és jóllaksz vele, akkor valószínűleg előnyös neked fogyáskor.
Én csak éhesebb lennék tőle s nem is szeretem, nekem nem való.
Egészséges-e? Nincs vele semmi gond, de a magas szénhidrát- vagy rosttartalma miatt egyeseknek problémás lehet nagyobb mennyiségben. Vagy ha gluténszennyezett s valaki erre érzékeny... De alapból teljesen OK ételnek tartom, még ha én kerülöm is.
Miért gond neked, hogy szénhidrát? Mivel laksz jól akkor, sok zsírral? Akkor semmi keresnivalója az étrendedben, valóban, maximum pici mennyiségben (némelyik ételnek jól áll, a rántottában pl. szeretem, az elveszi az unszimpatikus zabízt s jobb lesz, mint nélküle, fene se érti, de ez van).
Összességében véve igenis egészséges. Több kilóval kéne megenned ahhoz belőle, hogy tényleg hizlaljon.
Ráadásul ha gyakori nálad a hasmars, arra is hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!