A zabpehely laktat?
Van, akit laktat. Van, aki laktat, de csak 15 dkg fölött vagy rengeteg kalóriadús cuccal benne. Engem nem laktat, mivel szénhidrát, előbb lennék tőle rosszul, mint hogy jóllakjak, inkább éhessé tenne, akkor is, ha nem voltam az.
Úgyhogy ez egyéni, tapasztald ki.
Ahogy azt is, hogy mi fér bele a te diétádba. Én pl. gabonával nem tudtam fogyni kövéren sem, de sokaknak OK. A zabpehely előnye, hogy elég rostos és viszonylag fehérjedús, gabona létére, a legtöbbeket jobban laktat, mint az átlagos gabona.
Embere válogatja.
Mint azt láthatod, van akit laktat. Én azok táborába tartozom, akit reggelire nem laktat. Egy óra múlva éhes vagyok utána.
Jobban bírom, ha gabonapelyhet (olyat, amiben az első összetevő tk.liszt)/müzlit-joghurtot/tejet reggelizem, mintha zabot, mindegy mit teszek bele. Vacsorára viszont szívesen eszem, mert olyankor jól lakok vele.
Úgy gondolom, hogy az eltérő tapasztalatokat az váltja ki, hogy a "reggeli inzulinválasz" egyénenként változik. Bár lehet nincs igazam.
De amit biztos tanácsként adhatok, hogy próbáld ki. Hogy téged mennyire fog laktatni csak akkor derül ki, ha kipróbálod.
Örvendetes látni, hogy nem én vagyok helikopter :D Sokszor olvastam,, hogy 3-5 dkg zab hosszas jóllakást okoz, ami szerintem elég fura, az szinte semmi.
Bár én az 1-2 órára jóllakást nem ismerem (max. egy kiló banán ér el nálam ilyet, más nem). Nehéz jóllaknom, de ha sikerül, az általában többé-kevésbé tartós. Ez is változó az embereknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!