Ki lehet gyógyulni az anorexiából teljesen és véglegesen?
Hát nem tudom... egy ideje rendben vagyok, de mindig fogyókúrázni akarok...
Egész kiskorom óta kövérnek tartom magamat /kb. 6 éves koromtól/. Pedig nem voltam az és hát ugye most sem.
Kiskoromban "apám" mindig ezt mondta nekem:
"Digi-dagi daganat,
Kergeti a halakat,
De a halak ügyesek,
Digi-dagi elesett."
19/L
22.33-as,te inkább ásd el magad..
Utolsó,apám nekem is ezt énekelte!
Szerintem sem lehet kigyógyulni...először 14 évesen lettem az,aztán szépen lassan visszahíztam pár kilót. 21évesen rámjött újra sajnos. Most 23vagyok, 170 cm és 43 kg.Abszolut nem látom magam reálisan,hiába mondják,hogy vékony vagyok..mondjuk én 800-1000Kcalt eszem,nem koplalok igazán és nem is fogok.Szörnyű érzés,hogy hiába nézek tükörbe,a hangulatomtól függően teljesen mást látok..és a kalóriákat állandóan számolom:S
hogy miért lettem anorexiás?
ezt így nem lehet, vagy én nem tudom megválaszolni.
úgy gondoltam, semmi oka nincs. csak mert "hülye" vagyok. aztán miután elkezdtem járni a pszichiáterhez, kezdtünk bizonyos dolgokat feltárni.. lehetséges okokat..
de konkrétan még nem mondtuk ki, hogy na akkor én ettől lettem az.
mondjuk több dologból tevődik össze, nem egy konkrét dolog.
aki meg azt írta, hogy inkább anorexia.. az nem tudja, milyen pokol ez. nap mint nap magaddal küzdesz. Van, hogy az eszem tudja mit kell tenni, és párhuzamosan pont az ellentettjét csinálom.Remélem soha nem tudod meg milyen érzés ez.. milyen érzés mikor magad ellen kell küzdened.
Nekem eddig nem sikerült, és azt hiszem, előbb halok meg, minthogy kigyógyuljak.
Négy éve kezdődött a baj, most ott tartok, hogy néha hányok, néha nem eszem. Sokszor rémálmaim vannak azzal, hogy látom a saját holttestemet, vagy hogy megállapítják, hogy gyomorrákom van.
Azt hiszem, az a probléma, hogy én sosem voltam egészségesen etetve, kiskoromban mindig megtömtek, vagy hagyták, hogy azt egyek, amit szeretnék, néha megesett, hogy a sokadik puszedli után rámordítottak, hogy hagyjam már abba, mert cukorbeteg leszek, ekkor eléggé meglepődtem azután, hogy sosem szóltak bele abba, hogy mikor és mit eszem. Nem tudom, hogyan kell helyesen étkezni, nem tudom, mi a sok, és mi a kevés.
Én is óvodás korom óta kövérnek gondoltam magam, mert sokat csúfoltak - sokkal magasabb voltam, mint a többiek, annyira, hogy már 1,5 évesen 3 évesnek hitt az orvos... De a súlyom rendben volt néhány fényképből ítélve, úgy 6 éves koromig, amikor kezdődött a suli. Duplaennyi idősen mutatkoztak meg az ismertebb jelei a betegségnek.
Van egy testvérem, aki szerintem szintén ezzel küzd. Nem mesélt róla, viszont könnyű volt észrevennem. Már rengeteg orvosnál volt, de nem nagyon látszik rajta a változás.
Hallottam egy dohányos embertől, hogy ha valaki egyszer rászokik, akkor az sosem fog tudni úgy leszokni, hogy soha többé ne kívánja a cigit. Ekkor az anorexiára/bulimiára gondoltam, és egyből megértettem, miért gondolja ezt. Szóval nem gondolom, hogy 100%-osan ki lehet gyógyulni. Pedig néha annyira szeretnék egészséges lenni, olyan jó lenne normálisan gondolkozni :(
Basszus, nem igaz hogy ti milyen elmebetegek vagytok! Ha kövérek lennétek,akkor tudnátok milyen érzés így élni, hogy durván csúfolnak,kiközösítenek az emberek, megmosolyognak hogy hogy nézel ki,mert nincs a méretedben olyan ruha elérhető árban ami jól állna,nem tudsz elmenni szórakozni mert csak kinéznének, nem találsz magadnak párt, sőt munkahelyet sem,vagy ha igen nehezebben bírod és még sorolnám naphosszat!
Anorexiás miért lesz valaki? MERT NEM AKAR KÖVÉR LENNI!
Egy sovány lányt mikor csúfol a környezete? Inkább irigylik a többiek hogy milyen vékony, ha kellően magas elmehet modellnek is! Tudom hogy az anorexia súlyos betegség, de higyjétek még mindig jobb mint kövérnek lenni!
Ja és csak szólok hogy nem könnyebb lefogyni mint az anorexiából kigyógyulni (az utána keletkező problémákról már nem is beszélve: lógó bőr, súlymegtartás- jojoeffektus) ha valaki tartósan elhízott lesz amögött is komoly lelki gondok vannak.
Úgy viselkedtek mintha csak nektek lennének nagy problémáitok az életben,mindenki másnak meg csupa siker és boldogság. Én nem tudom hol éltek ti de az empátia meg az iq az nagyon hiányzik innen :(
Anorexia lelki okai lehetnek:
sajnáltatjátok magatokat itt össze-vissza, sokan csak divatból anorexiások,mert a cosmo címlaplányra meg twiggyre meg kate mossra szeretnének hasonlítani, vagy azért mert az anyjuk nem szerette őket, emiatt önértékelési zavaruk van, vagy félrenevelték őket mert féltek hogy kövérek lesznek,és úgy érzik ha anorexiások lesznek, így jobban tudnak uralkodni az életük és a testük felett. Az ilyen lányok gyakran a jómódúbb családokból kerülnek ki,ahol nagyok az elvárások velük szemben, h ők is sikeresek legyenek, ők nem azért nem esznek mert szegények, hanem mert azt tagadják meg maguktól amiből úgyis van elég... Annyira sajnállak titeket, más mozgássérülten meg egyéb súlyos betegséggel születik, amiből soha ki nem gyógyul,az anorexiásnak meg nem tetszik az élete úgy ahogy van meg nincs megelégedve magával és abból áll az élete h számolgassa a kalóriákat meg hányjon,meg koplaljon,ez a világ legnagyobb baja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!