Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy csinálja az aki zabál és...

Hogy csinálja az aki zabál és vékony?

Figyelt kérdés

Hónapok óta diétázom, van egy kolleganőm aki poénból kb szintén írja a kalóriáit a kalóriabázison mint én.

Kb napi 6000 kcal-t eszik..

Igy néz ki egy átlag napja:

reggel 7- 30 dkg fornetti, cukros energiaital

8-9 körül egy zacskó chips vagy sajtos tallér

11 körül egy nagy cukros cappucino

13 körül ebéd, változó, pl egy nagy adag túrós tészta, vagy rántott hús stb

ebéd után nasizik mikor mihez van kedve, Milka csoki, keksz, sütik stb

nap közben kb 2 liter cukros üdítő

aztán hazaérkezéskor vacsora, tojás, szalonna, vagy még egy adag főtt kaja amit az anyja főzött

aztán nasi nasi hátán van hogy 8 túró rudit megeszik egy este

Anyagilag is rengeteg, bár milliomosok szóval mindegy neki, de kalóriában 6000 körül szokott járni per nap. Napi mozgása kb 200 méter séta a kocsi meg a bejáratok közt, ülő munka..

És kb egész életében így táplálkozott..

Jelenleg 164 centihez 47 kg..

Ha nem genetik az alkat, hanem zabálás kérdése akkor pl ő hogy csinálja?

Több ilyen ismerősöm is van, csak őt konkrétan tudom mert most töltögeti a kalóriabázist és imád vele hencegni. Persze igazak amit beír, látjuk mennyit eszik, nem kamuzik

2019. máj. 10. 21:41
1 2 3 4 5
 1/43 Lili8989 ***** válasza:
83%
Ez genetika! En beszoptam, a levegotol is hizok, es eletem végéig éhezni fogok.....
2019. máj. 10. 21:55
 2/43 A kérdező kommentje:

Hát ez az...

Én a napi 1700 kcal étrenddel már hízok kb.

Pedig sportolok..

És még azzal jönnek, hogy nem genetika, hanem lusta zabáló aki kövér.

Ma is volt egy ilyen kérdés csak törölték..

2019. máj. 10. 21:58
 3/43 anonim ***** válasza:
85%

Aki azt mondja, hogy NEM genetika kérdése és nincs olyan, hogy hízékony stb. negativan befolyásoló tényezők annak valójában fogalma sincs az emberi szervezet működéséről, se a genetikáról csak pampog.

Akinek az anyja, nagyanyja mellrákos 80% hogy ő is az lesz...hajlam, genetika, stb. Ez tény.

A kövérség, elhízás a WHO által besorolt BETEGSÉG.

Az is beletartozik aki fizikailag valamilyen nyavajában szenved (több-kevesebb betegségben) és mellékesként túlsúlyos lesz, meg az is aki pszichésen KO és pótcselekvésként zabál.

Tenni lehet ellenne, élethosszig tartó önkontrollal és odafigyeléssel, diéta, sport, megfelelő gyógyszerek, indokolt esetben pszichológus bevonásával.

EZ kuvaaa fárasztó a mindennapi életvitel mellett. Szóval általában hozzá nem értő, gyorstalpalós képzésen részt vett fitness

guruk és önjelölt táplálkozási tanácsadók vagy amatőr "gyúrós" pityuk mondják ezt.

Egy értelmes diplomás szakember, dietetikus, obezitologus, endokrinologus vagy 20+ éves tapasztalattal rendelkező személyi edző (tehát nem a szteroidoktól duzzadó, metroszexxxuális fitness teremben bohockodó 19 éves fiúcska.) NEM mond ilyet.

Lehet lepontozni.:)

Amúgy az se igazán normális aki ennyi kajától, nulla mozgástól 47kg. Valszeg PM túlműködése van stb.

2019. máj. 10. 22:05
 4/43 anonim ***** válasza:
90%
Kárdező, sajnos valóban vannak lusta zabálók, akiket nem is érdekel és még hangoztatják is. Sajna ő miattuk sok az előítélet, tévképzet...pont mint a rasszizmus etc.
2019. máj. 10. 22:09
 5/43 anonim ***** válasza:
58%

1. olyan nem létezik, hogy valaki a levegőtől is hízik, mert akkor a világ 90%-a egy kövér disznó lenne, ez már csak merő túlzás

2. van, aki könnyebben hízik, ezért neki jobban oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik

3. van, aki nehezebben hízik, más az anyagcseréje, genetika

4. a fogyás 70%-ban azon múlik, hogy mit eszünk

5. azonban hazánk nem azért a 4. legelhízottabb ország a világon, mert pl. pajzsmirigy problémás vagy mert annyira odafigyelne az étkezésére, egészségére és mozgásra

6. "Akinek az anyja, nagyanyja mellrákos 80% hogy ő is az lesz...hajlam, genetika, stb. Ez tény."

Ez egy téves elképzelés! Hajlamod van rá, ez igaz, de nem törvényszerű, hogy te is az leszel, de ha mindent elkövetsz ennek érdekébe, akkor be is fogod saját magadnak is igazolni ezt a tényt. Mint az a sok elhízott csaj is, aki azzal takarózik, hogy az anyám, a nagymamám is kövér volt, akkor én is azért vagyok kövér, mert genetika. Lóf.szt. Ha ugyanazt a sz..r mintát követed, mint a szüleid, rokonaid, akkor ne csodálkozz azon, hogy ugyanabba a hibába esel bele te is.

7. attól, hogy valakin nem látszik meg, hogy mennyit eszik, ez még nem feltétlen jó dolog, lehet, hogy neki más betegsége van, ami miatt nem tud rendesen felszívódni az étel és ha minden sz.rt eszik össze-vissza, neki is ugyanolyan egészségügyi problémái lesznek ettől, mint bárkinek

2019. máj. 10. 22:23
 6/43 anonim válasza:
93%

Úgy ettem, mint a csaj, mint kiderült pjzsmirigy túlműködésem volt, mellette pedig szorongtam mint az állat.

A testem minden nap készenléti felfokozott módban volt a durva szorongás miatt, így 5x annyi energiát égettem, mint más..

Tényleg genetika, érzékenyebb receptorokkal születtem a stresszre, a hormonháztartásom meg csőd..

Már nincs semmi bajom, amint elkezdett hatni a gyógyszer, jöttek is a kilók..

Nyugodj meg, te egészséges vagy, ő meg nem, csak a problémájának egy két tünete előnyös.

2019. máj. 10. 22:29
 7/43 anonim ***** válasza:
86%

Szívàs, ezt hívjàk genetikànak. Nővérem ugyanez. Tészta krumpli rizs hús cukros édesség csipsz péksüti minden nap. Mozgàs nulla.( sajàt bevallàsa szerint) 180 centi és 64 kiló.... Apànk is ugyan ez.

Anyu meg én harcolunk a kilók ellen. Ez van.

2019. máj. 10. 22:59
 8/43 anonim ***** válasza:
80%
Én 160 cm-hez vagyok 46-47 kg és lassan 30 éves vagoyk. Én ugyan nem eszek kétpofára túrórudit meg ilyesmiket, de azért eszem, amit megkívánk. Kb. 10 éves nem híztam egy dekát se
2019. máj. 10. 23:08
 9/43 anonim ***** válasza:
85%
első tippem: pajzsmirigy túlműködés.
2019. máj. 10. 23:31
 10/43 anonim ***** válasza:
55%
8-as vagyok: én évente megyek vérvételre, nincs semmiféle betegségem, pajzsmirigyem is normálisan működik.
2019. máj. 10. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!