Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fozeskor az olaj is parolog?

Fozeskor az olaj is parolog?

Figyelt kérdés

en olaj nelkul fozom a rizst de anyukamek nem, ha rateszi a labosra a fedot akkor a fedon felverodo vizbe olaj is van?

vagy az csak a sima viz amit raont?


2019. ápr. 26. 11:25
 1/7 anonim válasza:
22%
Tessék?
2019. ápr. 26. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen kicsit erthetetlenul tettem fel a kerdest... de lenyegeben az a kerdesem hogy az olaj is parolog - aki olajjal csinalja a rizst- vagy az csak viz amikor lefedjuk a rizst es a fedo tetejere ugye fecsapodik a viz
2019. ápr. 26. 12:47
 3/7 anonim válasza:
37%
Szerintem az olaj is párolog, mert ha odaraksz főni egy tál olajat az egy idő után elkezd füstölni, de ha van benne valami akkor meg az megsül és akkor annak a víztartalma párolog de kis részben az olaj is.
2019. ápr. 26. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
77%
Valamennyire párolog. Ezt onnan lehet a legjobban észrevenni, ha nekiállsz konyhát takarítani. Olyan ragacsos por van a konyhaszekrények tetején, a sütő körüli csempén, pulton és ablaküvegen, hogy bátran kimerem jelenteni, hogy valamennyi elpárolog. Nem annyira nyilván, mint a vízpára, de bekerül a levegőbe és lerakódik mindenre. Ebbe meg a por ragad bele. Nehéz letakarítani, mert a sima mosogatószer nem oldja fel rendesen. Más vegyszer szépen leszedi.
2019. ápr. 26. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

De kalóriaszámlálás szempontjából elhanyagolható a főzés közben elszökő mennyiség, szóval ha ezért kérdezed, akkor a válasz az, hogy csak elhanyagolható mértékben. Mást is elhanyagolunk kalóriaszámlálásnál egyébként: az egyes élelmiszerek pontos tápértékét nem tudjuk megadni, ez egy kicsit ingadozik, ezért van csak az átlag feltüntetve a csomagoláson. Másrészt főzéskor a tápanyagok egy része lebomlik a hő hatására. Sőt, ha csak a kamrapolcon csücsül a kaja, akkor sem áll meg teljesen a bomlási folyamat. Ja, és ha forrón eszed a kaját, úgy több energiát viszel be, mintha hidegen ennéd.


De ezek a hatások annyira kicsik, és annyira macerás lenne külön mérni és számolni őket, hogy nem törődünk velük.

2019. ápr. 26. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
92%
Nem az olaj párolog, hanem a vízgőz cseppjei magukkal ragadnak valamennyi olajat. A jelenséget vízgőz desztillációként ismerik és pl. az illóolajat tartalmazó növényekből így vonják ki az illóolajat. A vízzel történő főzés során a gőzöket hideg felületen lecsapatják és lehűlve a víz és az olaj különválik. Egyébként azért olyan ragacsos, elszíneződő a konyhák fala és mennyezete, mert az olaj ott tapad meg a hűvösebb felületen.
2019. ápr. 26. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, a konyhai zsírosodás a gáztűzhelytől van. És amióta elektromos főzőlapom van, nincs is olyan zsír.


Kalóriaszámlálás szempontjából nincs jelentősége. Egyébként az olaj elég, ha túlhevítik, nem elpárolog.

2019. ápr. 26. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!