Mennyi kalória van benne?
Már egy ideje számolom a kalóriákat és van is kis eredménye, mégsem vagyok biztos benne, hogy tényleg "jól csinálom".
Például, mennyi kalória van kb 2 közepes csirkemellben, olajon sütve hagymával és kötetnek fagyasztott vegyes zöldség (francia saláta alap). És egy kiskanál majonéz (light).
Úgy számoltam, hogy 200-300gr hús az 500 kalória, a zöldség (100gr?) 90 kalória és a majonéz kb 100-150.
Ez kb 700 kalória + a kevés olaj lehet olyan 150. =850. (Egyébként az olajat sosem tudom..)
Tudom nagyon kerekítek, de nagyjából stimmel?
Csirkemellett nyersen számoljuk. 300 gramm 360 kalória.
100 gramm franciasaláta zöldségkeverék 92 kalória
1 evőkanál light majonéz 45 kalória
1 evőkanál olivaolaj: 106 kalória
1 közepes vöröshagyma: 40 kalória.
647 kalória.
Majdnem jól számoltál, de az sosem gond, ha egy kicsit rászámolsz, az a gond ha állandóan kevesebbet számolsz, mint a valóság. Ahogy mondani szoktam "sót meg lehet hozzá rakni, de kivenni már nem lehet belőle" szóval inkabb számolj többel, mint kevesebbel, maximum kellemes csalódás ér, ha többet fogysz, mint terveztél.
"200-300g"
Ez így nem számolás, hanem tippelés.
Mérj le mindent pontosan.
#1 köszi szépen 😄
#2 kolis vagyok, nincs mérleg, meg amúgy is alig van időm még főzni is.. úgyhogy ha pl 500gr húst veszek és kb a felét eszem meg, akkor elég sanszos, hogy az 250gr 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!