TROLL4EVER kérdése:
A párolt zöldséget melyik állapotában kell lemérni?
Figyelt kérdés
Fogyasztottam vagy már paroltan?2019. márc. 10. 09:59
1/3 grafno válasza:
Szerintem párolt mert a fagyasztott zöldség még nem párolt.
2/3 anonim válasza:
Minden esetben nyersen, mivel az az egyetlen megbízható súly. Ha elkezded párolni, akkor egy csomó vizet veszít - attól függöen, mennyire puhára, illetve mennyire szárazabbra készíted, a súlya egyik esetben a duplája lehet a másiknak.
Egyszerü, ha leméred nyersen - ennek a kalóriáját így már tudod -, az összes egyéb hozzávalót (olaj, cukor, víz) szintén méred, és kiszámolod. Ha elkészült, az egészet egyben leméred - ebben van ugyanannyi kcal, mint a nyers összetevökben és ebböl tudod visszaszámolni, hogy a te általad elfogyasztott adag hány kalória.
3/3 anonim válasza:
Szerintem is a #2 módszere az, amivel a legpontosabb becslést kapod a kész étel tápanyagtartalmát illetően. Ugyanis az ételek tápanyagtartalma nem változik jelentősen a hőkezelés hatására, de a készétel össztömege más lesz, hiszem elpárolog a víz egy része, vagy éppen felvesz valamennyi vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!