Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyi kalória, szénhidrát,...

Mennyi kalória, szénhidrát, fehérje és zsír van a párolt zöldségekben?

Figyelt kérdés
Elsősorban a répára, céklára, zellerszárra, zellergumóra, brokkolira és cukkinire gondoltam: Ha közepesen párolt állapotukban mérjük meg ezek súlyát, akkor száz grammban mennyi tápanyag van?

2015. jan. 21. 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:

A párolás véleményem szerint nem változtat a kalóriatartalmukon. Én úgy szoktam beírni, mint nyersen is.

(mondjuk én simán vízgőz fölött párolom)

2015. jan. 21. 18:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindent nyersen, megtisztítva kell mérni, mert a fözés/párolás során nem egyforma mértékben változnak az értékek, az egyéni elkészítés miatt.

A "közepesen" párolt nem egyértelmü, van, akinek a "teljesen" párolt szétomlik, van, akinek meg kimondottan roppan - éppen ezért lehet csak a nyers élelmszereket összehasonlítani. Ha neked a párolt érték lenne fontos, akkor elöször nyersen lemérsz mindent, megpárolod és utána a már párolt élelmiszert leméred és visszaszámolod a nyers értéket.

A konkrét értékeket meg a kalóriabázis.hu oldalán meg tudod nézni, beadod a keresöjébe az adott zöldséget és a kcal-tartalom mellett a szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalmat is le tudod olvasni.

2015. jan. 21. 18:55
 3/5 anonim ***** válasza:

nyersen kell mérni és minimális ch tartalma van a brokkolinak és a karfiolnak,ezért számolni sem érdemes,a rost tartalma miatt esszük,hogy a mellé evett hús megfelelően hasznosuljon.

fehérjét és zsírt másból kell bevinned ezekben nincsen és a növényi fehérje különben sem alkalmas fehérje pótlásra ezért azt sem érdemes számolni.

2015. jan. 22. 03:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszokat.
2015. jan. 23. 21:11
 5/5 Kiss Zsolt Viktorné válasza:

[link]

Itt megtudod nézni!

2018. febr. 28. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!