Mennyi kalória, szénhidrát, fehérje és zsír van a párolt zöldségekben?
A párolás véleményem szerint nem változtat a kalóriatartalmukon. Én úgy szoktam beírni, mint nyersen is.
(mondjuk én simán vízgőz fölött párolom)
Mindent nyersen, megtisztítva kell mérni, mert a fözés/párolás során nem egyforma mértékben változnak az értékek, az egyéni elkészítés miatt.
A "közepesen" párolt nem egyértelmü, van, akinek a "teljesen" párolt szétomlik, van, akinek meg kimondottan roppan - éppen ezért lehet csak a nyers élelmszereket összehasonlítani. Ha neked a párolt érték lenne fontos, akkor elöször nyersen lemérsz mindent, megpárolod és utána a már párolt élelmiszert leméred és visszaszámolod a nyers értéket.
A konkrét értékeket meg a kalóriabázis.hu oldalán meg tudod nézni, beadod a keresöjébe az adott zöldséget és a kcal-tartalom mellett a szénhidrát-, fehérje- és zsírtartalmat is le tudod olvasni.
nyersen kell mérni és minimális ch tartalma van a brokkolinak és a karfiolnak,ezért számolni sem érdemes,a rost tartalma miatt esszük,hogy a mellé evett hús megfelelően hasznosuljon.
fehérjét és zsírt másból kell bevinned ezekben nincsen és a növényi fehérje különben sem alkalmas fehérje pótlásra ezért azt sem érdemes számolni.
Itt megtudod nézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!