Hogyan osztjátok el az étkezések között a szükséges napi kalóriamennyiségeteket?
Nálam inkább evésperiódus van, nem szigorúan különválasztható pontszerű étkezések, bár természetesen vannak nagyobb szünetek. Ha számolok, ma már akkor is egyben egy napot. Amikor még másképp volt, akkor úgy 800-1200 kalória volt a tipikus kései reggelim és kb. 2000 kalóriás a napom. 2 évvel ezelőttig pedig este ettem a legtöbbet, ahogy este csináltam a legtöbb dolgot, akkor vagyok élénk, akkor fog az agyam, akkor edzek, ha edzek... De ma már a délutáni órákban eszem meg a kalóriabevitelem zömét s délelőtt szinte sosem eszem.
Makrotápanyagok: Fehérje 50-90g (az 50 nekem nagyon kevés, az csak elvétve fordul elő, kevés evés és tojáshiány együttállásakor), szénhidrát tipikusan 30-50g, de olykor több, zsír 100-200g.
Az utolsó és a következő napi első étkezésem között 12-16 órának kell eltelnie, sosem erőltettem, magától ilyen.
5 étkezés, köztük kb. 3-3 óra.
Fehérje: egyenletes elosztás, ha késő délután edzés van, akkor edzés után kicsit több fehérje.
CH: itt a napi inzulinérzékenységet vedd figyelembe, illetve az edzés után érdemes kicsit többet enni, hogy visszatölts (attól függ, mi a célod)
edzésnapon:
21,58%
14,39%
25,54%
16,91%
21,58%
pihenőnap:
24,19%
16,13%
28,63%
18,95%
12,10%
(csak kimásoltam excelből, azért ilyen pontos)
Edzésnapon 0,5 g/ttkg-al több ch megy az 5. étkezésbe.
Zsír: a ch-hoz arányosítom, hogy minden étkezés ugyanolyan jól csússzon, illetve ugyanolyan jól lassítsa a CH felszívódását (edzés után nem kéne, de mindegy). Reggel és este kicsit magasabb a zsír aránya a CH-hoz képest, a rosszabb inzulinérzékenység miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!