A főtt és párolt zöldség között van kalória és összetevő különbség?
Figyelt kérdés
Éppen összeállítom az étkezési tervemet. Ebédnél a köretnek része lenne a zöldségkeverék (gyorsfagyasztott). A csomagoláson meg van adva a kalória és a tápanyagértékek (fehérje, zsír, szénhidrátok) de úgy van feltüntetve, hogy "főzve". A recept szerint viszont párolva kell. Van különbség? Ha nincs, miért van ott, hogy "főzve"?2015. ápr. 3. 05:28
1/4 anonim válasza:
A "fözve" csak annyit jelent, hogy nem adsz hozzá zsiradékot sem. Ha abban párolod - mert a párolás történhet gözben és kevés zsiradékkal inditva -, akkor a felhasznált zsiradékot pluszban be kell számolni.
2/4 anonim válasza:
Sok különbség nincsen benne!
Annyi hogy ha főzöd pl levesként akkor a sok vitamin a levével kifő és de viszont azt is megeszed, így nem vész kárba.
De ha főzöd és leszűröd akkor nem olyan tápláló mivel kifő belőle a tápanyag, ilyenkor én sokkal éhesebb vagyok utána.
Párolt zöldséget még nem ettem de állítólag az a legjobb.
3/4 anonim válasza:
Második vagyok! A párolt zöldség akkor a legjobb ha gőzben párolod és nem zsiradékban.
4/4 A kérdező kommentje:
Értem, kösz a válaszokat. A recept szerint kb. 2,5 g olajon kell megpárolni egy személyre, de azt eleve hozzáadtam volna.
2015. ápr. 3. 19:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!