Mennyi gramm fehérje/zsír/szénhidrát kilogrammonként per nap?
A 2.alapján nekem úgy jön ki, hogy 80gramm zsír, 70gramm fehérje, 110gramm ch. Nagyjából.
Az első alapján 100gramm zsír, 50gramm fehérje, 150gramm ch.
Az alap táplálkozás sajnos szénhidráttal van tele, és ezt nem mindenkinek bírja a szervezete. Az enyém sem, pont azért híztam el. Szóval én
110g fehérjével,
70-100g közötti szénhidráttal és
115-120g zsírral fogyok. (Másfél hónap/6kg mínusznál tartok)
Mert elsősorban fogyás a célom, aztán majd megtartani. Nem számoltam ki testsúlykilóra, mert a mostani testsúlyom úgyse szándékozom megtartani. Azon túl meg úgy eszek ahogy eddig- tehát ahogy jól érzem magam. A közérzetem évek óta nem volt ilyen jó, mint amióta váltottam, szóval marad ez az étrend.
Mindenkinek más a jó. Van aki 100g szénhidráttal haldoklik és nincs energiája már pár nap után se, nekem nagyon jól bevált, pedig egyik napról a másikra vittem le.
Gondolom ha sok sok izmot akarsz felszedni akkor valószínű több fehérje kell, de ahhoz nem értek. Én csak a fogyásnak néztem utána.
Nekem minimum kell 130 g ch (63 kg vagyok), hogy ne legyek szarul.
Fehérje 120 g körül.
Zsír kb 65 g.
Ez lenne az optimális, bár mostanság jóval többet eszek :/
Szóval akkor nagyjából úgy van, hogy:
fehérje 2-4% ttkg-onként
ch 2-3%
zsír 1-2% ?
Tudom, hogy mindenkinek más, de kb így?
Oké, akkor majd kísérletezem.
Köszi mindenkinek.
Én úgy csinálnám, hogy az alap az 1-1,5 g fehérje, szénhidrátot annyira levinni, amennyire tudod úgy, hogy ne érezd rosszul magad. A 3 gramm ch nagy túlsúly esetén sok lehet (pl. 100 kilós, 160 cm magas, gyenge izomzatú embernél 300 g ch nem biztos, hogy megfelelő a fogyáshoz, bár aktivitás, kalóriabevitel és egészségi állapot kérdése is). Számold ki, hogy ez mennyi kalória, a többi kalóriát pedig vidd be zsírból. Ha nem indul be a fogyás, csökkentsd tovább a szénhidrátot. A makrókon túlmenően pedig egyél sok zöldséget, vitamindús ételeket.
Én kb. így fogytam le, annyi különbséggel, hogy nem számoltam a kalóriákat. Arra figyeltem, hogy elég fehérjét egyek (minimum 1 g/kg, de ne sokkal több), a szénhidrátdús ételeket a vércukrom stabilizálása érdekében jó időre kiiktattam, így nem valószínű, hogy túlléptem ch-ból a 100 grammot. Zsírból meg annyit ettem, amennyi az ételeimben volt, ez nem volt se túl kevés, se nagyon sok, csak annyi, amennyi ahhoz kellett, hogy jóllakjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!