Csak Kalória számlálás is hatásos?
Fogyás szempontjából mindegy hogy mit eszel.
Az csak egészség szempontjából fontos
Ha túl kevés a fehérje, több izmot veszítesz, és plöttyedtebb leszel. A normális fehérjebevitel azért fontos, mert a fehérjét (aminosavakat) a szervezet építőanyagként hasznosítja, energiaként csak a többletet. A szénhidrát és a zsír leginkább energiát ad.
Ha csak a kalóriát nézed és pl. csak csokit és chipset eszel (kicsit extrém példa, tudom), akkor elég rossz úton jársz... Lehet, hogy tudsz így fogyni (bár kétséges), de állandóan éhes leszel és kikészíted a szervezeted.
Régi kérdés, de azért válaszolnék, hátha még olvassa valaki, és elgondolkodik a kalóriák fontosságán. (nem fontosságán)
Ha nagyrészt sok szénhidrátot és sok zsírt eszel, könnyen előfordulhat, hogy előbb utóbb hízni kezdesz. Ez genetikai hajlam, és hormonális dolgok függvénye.
Szokványos szénhidrát alapú diétám amit orvos javasolt.
160 gramm szénhidrátot tartalmazott, és 1400-1500 kalóriát. Nem mellesleg orvos javasolta. Mindent egészséges ételekből vittem be, nem cukorból meg csipszből. Egy grammot nem fogytam mozgással sem.
Zsír alapú diétán (125-135 gramm zsírt fogyasztok-néha picit túlszalad), megemelt fehérjefogyasztással, 80-85 grammra lecsökkentett szénhidrátbevitellel 1900-2100 kalória között eszem átlagosan, és fogytam már 10 kilót 2,5 hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!