Futás vagy gyorsséta? Fogyás szempontjából, melyik lenne a jobb?
Nem jelentős a túlsúly, ha a térded bírja a futás is jó.
Ellenben a fogyáshoz megfelelő pulzusszám ajánlott, no meg a rövidebb pörgetős intervallok.
A max pulzus számodhoz képest 60-70% között van az optimális zsírégetés, 70%felett van a kardio és aerob ezdés. Az erőltetett sétával szépen lehet tartani a 60-65%ot. A max pulzus számod meg 2-3 perc sprint után mérd meg (lehet szoba bringán is a sprint)
Én a helyedben intervallum edzést csinálnék. Sokkal hatékonyabb, rövidebb ideig tart.
Ezt lehet bárhogy, bármivel kombinálni. Én pl. kerékpárral járok dolgozni, 6 km oda, 6 vissza. Ezt is különböző intenzitással végzem. Pl. fél perc felállva, mindent bele tekerés, fél perc ülve, kényelmes tempóban. Így 20-20 perc. Nagyon hatékony, iszonyúan erősödik a lábam, sokkal robbanékonyabb vagyok. Váltós kerékpáron még a nehézségi fokot is lehet növelni az áttétellel, és a térdet se veszi annyira igénybe, mint a futás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!