Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Borul minden? Hogy folytassam?

Borul minden? Hogy folytassam?

Figyelt kérdés

41 éves nő vagyok, 165/63. Két éve szültem. Januártól 1200kcalt eszem, zumbázni járok heti 2x, + itthon tornázom. 10kgt sikerült eddig fogynom.

Ugye eddig itthon voltam a kicsivel, teljesen jól alakultak a napjaim. Viszont két hete dolgozni kezdtem. Nem minden nap, csak mikor a párom itthon van. Kisboltba vagyok, napi 10 óra. Elég kemény, leülni szinte nem lehet, folyton pakolni, jönni, menni. Mire haza érek hulla vagyok, se a zumbához se a tornához nincs energiám, vár a házimunka, főzés, mosás, stb. Ráadásul a boltban körül vagyok véve minden finomsággal, nagyon nehéz ellenállni.

Teljesen felborult minden. Hogy alakítsak ki egy új rendszert úgy, hogy teljesen másak a napjaim és nincs rendszeresség?

2019. ápr. 5. 07:32
 1/2 anonim ***** válasza:

A nem minden nap heti hany nap?

A nem munkas napjaidon fozz elore, dobozolj, vigyel munkaba, hogy egeszseges kajakkal lakj jol es ne csabulj el.

Az edzest szinten a nem munkas napokon meg lehet oldani, heti 3-4x eleg mozogni ha akkor kihajtod magad.

2019. ápr. 5. 08:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem az egyetemen voltak ilyen problémáim, én is nagyon vágytam a rendszerességre, ami nem igazán volt kivitelezhető és persze tornázni se volt minden nap erőm. Szerintem erre az a megoldás, hogy kicsit rugalmasabban kezeljük a dolgokat, például nem történik semmi, ha egy nap nem jön össze a torna. A diéta amúgy is sokkal többet számít (legalábbis én magamnál ezt tapasztaltam), meg hát, mint írod, a munkahelyeden is van fizikai aktivitás bőven. Ez a mindent vagy semmit gondolkodás a fogyókúra/súlytartás és az egészséges életmód egyik legnagyobb buktatója, nem kéne beleesni. Nekem a rövid tornavideók (5-6 perces) is nagyon bejönnek (pl blogilates youtube-videói), szép lassan ezekkel is lehet izomfejlődést elérni, és nem annyira megerőltető pl vacsora előtt megcsinálni egy ilyet. Ám tényleg az étkezés a legfontosabb, ilyen téren fegyelmezettnek kell lenni, de nem mániákusnak - úgy általában egészségesen, változatosan és mértékletesen enni és persze a kompenzálás elvének az alkalmazása is fontos.
2019. ápr. 5. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!