Tudnátok tanácsokat adni?
Hogyan fogyjak le?
Hetente 3 -szor tornázok,és 2 szer cardio.
Hány hónap múlva lehet látni az eredményt?
Ha tudtok akkor tanácsokat írhatok.
Egészségesen lefogyni, majd megtartani a súlyodat, egészségesebb életmóddal lehet. Tisztább, minnél több feldolgozatlan élelmiszer, mérsékelten csökkentett szénhidrát bevitellel kombinálva.
Hogy mikor látszik meg az eredmény attól függ mennyi túlsúlyod van. Ha összesen 10 plusz kilód van 7 már simán meglátszhat. Ha viszont valaki 160 centi és mellé 120 kilóról indul, még 20 kg se annyira látványos. A fogyás egy hosszabb folyamat. Kevés felesleg esetén pár hónap, több esetén évekig tarthat. De nem szabad kúraszerűen tekinteni rá, különben ha lefogysz, vissza fogsz térni a régi szokásokhoz amik miatt újra meg fogsz hízni. Nem fogyókúrázésként kell felfogni, hanem életmódként. Ha nem akarsz visszahízni, oda kell figyelned egész életedben miből mennyit eszel.
Egyszer régen még tinikoromban lefogytam 100 kg-ról 75 kilóra. Összesen 25 kgt 8 hónap alatt. Az első 18 kilót a kutya se vette észre. A tanév 2. félévében történt. Aztán elment mindenki nyáriszünetre, én az alatt senkivel nem találkoztam a suliból, és még fogytam 7 kilót a nyár alatt, és mire visszamentünk a suliba mindenki el volt ájulva mennyit fogytam... Pedig sokkal kevesebbet fogytam a nyár alatt ,mint előtte. Csak ugye az első 18 kilónál majdnem minden nap láttak a többiek, ezért nem volt látványos.
Persze rossz módszert választottam, sokat koplaltam és több jött vissza mint amennyit eredetileg lefogytam. Sokat szenvedtem a súlyom miatt. Időnként mindig újra és újra belevágtam, de nem találtam olyan módszert amivel jól éreztem volna magam, nem éhezek és fogyok is. Az évek alatt beteg is lettem amik szintén nem tettek jót, mert elősegítették, hogy még tovább hízzak.
Nekem a kalóriaszámolgatás se jött be. 2-3 hétig fogytam aztán 2 hónapra megállt. Egy idő után már az is koplalás volt, mert annyira nem fogytam semmit se, és már alig 1000 kalóriát ettem, mégse ment le szinte semmi, és elkeseredtem, állandóan éhes voltam, rosszul voltam, és végül feladtam. A szervezet hozzászokik a kisebb kalóriabevitelhez, és belassítja az anyagcserét. Ezáltal nagyon belassul, vagy meg is áll a fogyás. Kilátástalannak éreztem a helyzetet.
Most 3 hete adtam magamnak még egy esélyt a lefogyásra, és teljesen életmódot váltottam. Kutakodtam, utánanéztem, infókat gyűjtöttem, és nem koplalok. El kezdtem fogyni hála égnek, és a közérzetem is sokkal jobb lett. Végre egy olyan módszert sikerült megismernem amivel nem kell koplalni. Lesznek majd stagnálások is a fogyás alatt, de az is egy természetes dolog, és türelmesnek kell lennem, ezt is megértettem már. A test ilyenkor regenerálódik. Ennyi. Ki akarok tartani, és remélem a legjobbakat. Nagyon élvezem egyébként, finomakat főzök:) Az étrendem már lényegében pár hét alatt kialakult, kényelmes, jól tartható szabályokat alakítottam ki magamnak az étrendnek megfelelően. Jövő héttől elkezdek mozogni is. Az első hónapot csak a kajára szántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!