Hogyan tudnék lefogyni?
Kiszámolod (neten találsz kalkulátort, akár a kalóriabazis.hu is jó) hogy kb. mennyi a napi kalória igényed. Ez függ súlytól, magasságtól, mennyit mozogsz, stb.
Elkezded mérni,és rögzíteni, miből mennyit eszel. Erre tökéletes pl. a kalóriabázis.hu
A titok pedig annyi, hogy úgy eszel, hogy kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz. Mondjuk olyan 3-400 kalória különbség már jó.
Elvileg mindent ehetsz így is, csak nyilván ha a napi kalória kereted megeszed 3 péksüteménnyel, akkor az mellett még éhezni fogsz, meg nem is egészséges. És mozogni sem árt, hogy ne az izmaid épüljenek le.
Én igazából annyit változtattam, hogy kicsit kevesebbet eszem és igyekszem heti legalább 2-3alkalommal egy órát mozogni. Nem eszek péksüteményeket napi szinten, max.egy felet, ha nagyon megkívánom és belefér még, sokkal kevesebb lisztes, cukros dolgot, nincs nasizgatás, viszont mindennap eszek 1-2 falat édességet is, mert nekem az kell. Több zöldség, saláták, most rákaptam a krémlevesekre, amikben kicsit odafigyelve nem olyan sok a kalória. Fehérjének én általában csirkemellet veszek az igaz, de szerintem más, olcsóbb is jó, csak szedd le a zsíros részeket. Vagy a halak, ha szereted. És sose éhezz, egyél rendszeresen, inkább mozogj többet, csak arra figyelj, hogy ne evéssel jutalmazd magad, amiért mozogtál. Én nem sportolhatok akármit, tempósan sétálni, biciklizni, otthon tornázni szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!