Ezzel a módszerrel le tudok fogyni 3-4 kilót?
163 cm vagyok és 51,5 kg. 3-4 kilót szeretnék lefogyni május végéig. Ezzel a módszerrel sikerülhet?
Nem ennék este 7 óra után (eddig 10-11-kor is ettem), és ez a vacsira is csak gyümölcs vagy joghurt lenne. Megpróbálom kerülni majd a péksütiket is. Ebédre sem mekis ételt ennék természetesen, hanem csirkemellet, ilyesmit. Így van esélyem lefogyni?
Vacsira gyümölcsöt semmiképp ne!!!
Miért akarsz lefogyni 51 kilorol? Szerintem nagyon csinos lehetsz. Nem vagy testkepzavaros?
Ha 51,5kg vagy a 163 cm magasságodhoz, az már nagyon vékony lehet. A BMI indexed szerint is inkább a sovány kategóriában vagy. Ha úgy szeretnél fogyni, hogy keveset eszel, azzal csak "túlélő módba" kapcsolod a szervezeted, ami következménye az lesz, hogy "bepánikol" hogy nincs tápanyag, ezért a testzsírhoz ragaszkodni fog, mint raktárra és először a sokkal könnyebben lebontható izmokhoz fog nyúlni, azaz elkezdi felélni önmagát! Ez így lehet durván hangzik, de a lényeg az, hogy a fönt leírt okok miatt valószínűleg nem leszel szálkásabb, nem fogsz jobban kinézni, csak egészségtelenül sovány, fáradt és gyenge leszel. A fogyás nem testsúlycsökkenést jelent, hanem testzsír% csökkenést. Azaz lehetsz akár 55kg-is úgy, hogy sokkal alacsonyabb lesz a testzsír%-od mint most.
Egy megfelelően kivitelezett egészséges diétában elengedhetetlen a mozgás/sportolás, ugyanis így tudod elégetni a zsírt, és formában tartani az izmokat, valamint meggátolni az izomleépülést.
Kevés evés - testsúlycsökkenés:
Nagyon egészségtelen, a szervezet elkezdi felélni önmagát, a testsúlycsökkenés főként az izom és vízveszteség miatt jön létre.
Megfelelő diétás étrend + sport:
Egészséges, erősíti feszesíti az izmokat, a bőrt stb. Célja nem feltétlen a testsúly csökkenése, hanem a testzsír% csökkenése és az izomtömeg megőrzése/növelése!
A gyümölcs és a joghurt pedig valóban nem jó vacsorára. Inkább a fitness csajoktól próbálj tippeket ellesni és akkor nagyon nem lőhetsz mellé ha testformálás a célod ;)
Kónya Testvérek: Majdnem minden igaz, amit írtál. Natúr joghurt viszont mehet és nem csak este 7-ig. Aktivitás függő.
Ha én 8-ig edzek pl, akkor még javában eszek még 9 órakor is.
Ha akar fogyni, akkor megteheti, de veszélyes, én semmiképp nem ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!