Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerinted mi a fogyás titka?...

Szerinted mi a fogyás titka? Hogyan sikerült lefogynod?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok véleményeitekre illetve előnyben a tapasztalataitokra. Milyen módszerrel, mi.tartotta benned az erőt hogy végig csináld?

Honnan hova jutottál?:)

2019. jan. 29. 21:32
 1/5 anonim ***** válasza:
95%

140kg voltam 3 hónap alatt 105-ig jutottam. 195cm, ffi, 27 évesen.

Hogy csináltam:

1) személyi edző megtanított helyesen mozogni a gymben, hogy ne sérüljek és fejlődni tudjak.

2) segített beállítani a kaja mennyisége, amit naponta ettem. Reggeli zab + gyümi / Ebéd rizs + csirke + zöldség / uzsi: gyümi (nem banán, hanem normális gyümölcs) / valami vega kaja (lecsó, saláta, párolt zöldségek) + leszoktam a 20%os tejfölről és a zsíros cuccokról + 1 hónap teljes cukor és liszt mentes táplálkozás. Azóta nem is kívánom az édeset annyira.

3) nem ittam mérget (kólat, meg az egyéb cukros lötyi), de rendesen hidratáltam.

4) Heti 3 erősítés 5 kardió

Mi segített? Mi motivált? Munkatársak, akikkel mentem gyurmázni. Ha ők nincsenek, nem kapok kedvet ehhez az egészhez és csak híztam volna. Ők voltak, akik kiabáltak velem, hogy "meg tudod csinálni" / "még 3szor nyomd ki". Ők voltak, akik mondták: nincs kifogás, esőben is megyünk bringázni és edzeni. Az ő elkötelezettségük számomra erőt adott és kitartást. Nekik meg én voltam a kihívás, hogy mennyire tudnak bevonni a testedzésbe. Mégis én nyertem többet.

Aki olvassa: lehet neked is van munkatársad, aki pont azt akarja, hogy elhívd edzeni, és ő is fittebb lenne! Gondolj bele :)

#HatersGonnaHate

2019. jan. 29. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Kevesebb kalóriát kell enni, mint amit elhasználsz. Nem gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű, de igen.

Ha nagyrészt normális ételeket eszel, és rendesen mozogsz is, akkor éhezni sem fogsz. Pl.én, aki imádom az édességet, és alapvetően lusta vagyok, meg nem is sportolhatok akármit, is meg tudom csinálni simán. És tényleg nem fogyókúra, sosem kínoztam magam, nem éhezek, eszek mindent, módjával, nyilván nem minden reggelt kakaós csigával indítok, de simán eszek mondjuk egy felet, ha megkívánom és belefér a keretbe. És ha bele akarsz férni, akkor úgyis több egészséges ételt fogsz enni, ami meg ugye jó.

És sose hittem volna magamról, de a rendszeres mozgást tényleg meg lehet szokni és hiányozni tud, ha nem csinálja az ember.

2019. jan. 29. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindennek a titka. Az akarat, illetve a kitartás. Mindennek!
2019. jan. 29. 23:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem kellett sokat fogynom, csak 8 kg-ot, de nagyon tanulságos volt. Az első löketet egy kihízott nadrág adta. :) Utána jött a kalóriaszámolás, ami rendkívül érdekes volt számomra. Rá kellett jönnöm, hogy mennyire nem tud az átlagember semmit a táplálkozásról. Kalóriaszámolás közben rengeteget tanultam, ahogy vezettem, leesett a tantusz, hogy mit értenek "egészséges, változatos" étrend alatt. Aztán amikor elértem a kívánt súlyt, és nem tetszett az eredmény, akkor jöttem rá, hogy a mozgást sem lehet hanyagolni. Eleinte csak normálisabb alakot akartam, de most már megvan a kitűzött cél, hogy még a mostaninál is feszesebb testet szeretnék, főleg fenék tájékán. Sajnos az évekig tartó henyélés nyomait nehéz ledolgozni.

170/66 kg-ról 170/58 kg-ra fogytam, és 0 km/év futásról 21-28 km/hét futásra küzdöttem fel magam.

A fogyás titka szerintem főleg az önuralom, a kitartás és a mérsékletesség. Ez utóbbit a legnehezebb tartanom. Nem azért, mert éhes vagyok. Dehogy vagyok, csak egyszerűen imádok enni, és még mindig győzködnöm kell magam, hogy nem kell a dupláját megennem annak, amire szükségem van.

2019. jan. 30. 09:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Elovastam egy jó könyvet (aztán még párat) a táplálkozásról, aminek hatására gyökeresen megváltoztattam az étrendemet. Kezdésként elhagytam a gabonákat, a krumplit, a tejet és minden feldolgozott élelmiszert, beleértve a cukrot, édesítőszereket, étolajat. Sokáig csak azt ettem, amit magamnak készítettem és főztem, túlnyomórészt nyers, egyszerű alapanyagokból. Kb. 15 kilót fogytam 3-4 hónap alatt úgy, hogy még kalóriát sem számoltam. Nem éheztem, mindig kellemes jóllakottságig ettem. Amikor már nem akartam tovább fogyni, kicsit lazítottam az étrendemen és elkezdtem többet mozogni, hogy feszesedjek és több izom legyen rajtam. Azóta is tartom a súlyom.

A motivációt nekem az adta, hogy egészséges akartam lenni, ami úgy tűnik, sikerült is.

2019. jan. 30. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!